Kene vakaalarında Sayı 3'e yükseldi..

'Mutasyona uğratılmış biyolojik silah' olduğu iddiaları olan kenelerin ısırması sonucu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.


Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, KKKA ön teşhisiyle takip edilen ve vefat eden Çankırı ilinden 55 yaşındaki bir vatandaş ile Tokat ilinden 39 yaşındaki bir vatandaşın KKKA sebebiyle vefat ettiği laboratuar testleriyle tespit edildi. Çorum Ortaköy'de yaşayan 41 yaşındaki bir vatandaşın da KKKA sebebiyle kaybedildiği hatırlatılarak, böylece 2007 yılında vefat eden toplam 3 kişinin KKKA hastası olduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, 2007 yılında laboratuar testleriyle tanısı
kesinleşmiş 58 KKKA hastası olduğu, söz konusu hastaların geçen yıllarda olduğu gibi İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi, Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

HABER VAKTİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.