MOLLA DADULLAH ŞEHİT EDİLDİ !

Dadullah'ın cesedi basın önünde teşhir edildi
Afganistan'da Taliban'ın en önemli komutanlarından olan Molla Dadullah, NATO güçleri tarafından öldürüldü. Dadullah'ın cesedi, basın yayın mensupları önünde teşhir edildi.
13 Mayıs 2007 Pazar 11:07
Reklam

Afganistan'da Taliban'ın halen etkin komutanı olan Molla Dadullah'ın, NATO'nun Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) askerleriyle girdiği çatışmada dün ölmesinden sonra Dadullah'ın cesedi, Kandahar kentinde basın yayın organları mensupları önünde bugün teşhir edildi. Afganistan İstihbarat Teşkilatının sözcüsü Said Ensari'nin verdiği bilgiye göre, ABD ordusunun 11 Eylül 2001'den sonra sonbahar kış aylarında giriştiği Afganistan harekatında düşürülen Taliban'in lideri Molla Ömer'in sağ kolu Dadullah, güneyde Helmand ilinde Sangin ile Nehr-i Sarraç bölgesinde girişilen çatışmada ölü ele geçti. Dadullah'ın ölü ele geçirildiği çatışmaya, ISAF'ta Amerikan komandolarıyla İngiliz askerleri ve Afgan ordusu da katıldı.
ÜÇ KURŞUNLA ÖLDÜ Kandahar'da cesedi teşhir edilen Dadullah'ın eski savaşlardan bir bacağı yok. Ensesinde bir kurşun ve karnında iki kurşun yarası görüldü. Geçen yıl aralıkta ABD savaş uçaklarının bombardımanında Pakistan sınırı yakınında Taliban komutanlarından Molla Aktar Osmani öldürülmüştü.
Dadullah, Osmani ve Molla Ubeydullah, Molla Ömer'in en yakın üç yardımcısı olarak tanınıyor. Dadullah, Molla Ömer'in 10 kişilik şurasının üyesi.
Taliban yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Molla Dadullah'ın öldüğü doğrulandı.


Molla Dadullah'ın geçtiğimiz aylarda Vakit gazetesine verdiği röportaj:




Taliban Lideri Vakit'e Konuştu

KAYNAK:DÜNYA BÜLTENİ

1 yorum:

  1. İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun..
    Cenab-ı Hak Şehadetini Kabul Etsin
    Şehidlere Selam Cihada Devam
    Ey Şehidler Ruhalrınız Rahat Olsun Öcleriniz Alınacaktır

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.