YOZGAT SORGUNDA FUHUŞ EVLERİ HALK TARAFINDAN YAKILDI !

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde fuhuş yaptırdığı iddia edilen kişilere ait 3 ev ile 1 otomobil ateşe verildi. İlçe halkı, ellerinde sopalarla fuhuş organizatörlerini arıyor.
İlçede vatandaşlar sokağa döküldü. Polis, çevre ilçelerden ve jandarmadan takviye aldı. Sokağa dökülen kadın erkek bütün ilçe halkı, ellerinde sopalarla fuhuş organizatörlerini arıyor. Vatandaşlar, yanan evleri söndürmek için gelen itfaiye ekiplerine engel oldu.

HABER VAKTİ
Yozgat'ın Sorgun ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçedeki ev yangınlarına ilişkin olarak, ''Bir grup vatandaş, fuhuş yapıldığı iddiası üzerine ilçedeki 4 evi ateşe vermiş'' dedi.Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine gelen ilk bilgilere göre, kadın ticareti yaptığı ileri sürülen bir kişinin, alkollü vaziyette vatandaşlara küfür etmesi sonucu olayların çıktığını söyledi.Bazı vatandaşların gruplar halinde Agah Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen 4 ayrı eve taş ve sopalarla saldırdıklarını kaydeden Şimşek, ''Bu evlerden birisinden av tüfeğiyle ateş açılması sonucu 6 kişi hafif yaralandı. Daha sonra bir grup vatandaş, fuhuş yapıldığı iddiası üzerine bu 4 evi ateşe vermiş'' diye konuştu.
İtfaiye ekiplerinin yangınlara anında müdahale ettiğini belirten Şimşek, ''Yangınlar, çevredeki evlere sıçramadan önlendi. Bana gelen ilk bilgilere göre yangınlarda ölen ve yaralanan yok'' diye konuştu.
Öte yandan bir grup vatandaş, Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanarak yetkililerle görüşmek istediler. Grup adına 2 kişi, içeri alınarak yetkililerle görüştürüldü. Bu kişilerin yetkililerle görüşmesinin ardından kalabalık dağıldı.

YOZGAT VALİSİ ÇİÇEK: OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde fuhuş olayına adı karışan bir kişinin alkol aldıktan sonra Cumhuriyet Caddesi'nde üzerindeki elbiseleri çıkartıp, küfür etmesiyle başlayan olaylarda biri 3 katlı toplam 5 evin yakıldığı, bir otomobilin tahrip edildiği, av tüfeği ile ateş edilmesi sonucunda da 12 kişinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, saat 14.30 sıralarında fuhuş olayına adı karışan Ayhan isimli bir şahsın, alkol aldıktan sonra üzerindeki elbiseleri çıkartıp, Cumhuriyet Caddesi'nde ilçe halkına küfrettiği ileri sürüldü. Bunun üzerine caddede bulunan esnafın, şahsı dövüp, linç etmeye kalkıştığı, ancak olaya polisin müdahale ederek, şahsı kurtardığı kaydedildi.
Olayın ilçede duyulması üzerine bin civarında Sorgunlu, akşam saatlerinde toplanıp, Agahefendi ve Yenidoğan Mahallesi'nde fuhuş yapıldığı ileri sürülen evlere yöneldi. Önce, fuhuş olayına adı karışan Ayhan isimli şahsın evine yönelen kalabalık, kapı önünde park halinde duran otomobili tahrip edip, tek katlı evi ateşe verdi.
Çıkarılan yangını itfaiye ekipleri söndürmeye çalışırken, öfkeli grup bu kez diğer bölgelerdeki evlere yöneldi. Fuhuş yapıldığı ileri sürülen diğer eve geldiklerinde evde bulunan bir kişinin kendisini koruma amacıyla pompalı av tüfeği ile kalabalığa ateş açarak kaçtığı ve 12 kişinin saçmalarla yaralandığı öğrenildi.

İLÇEYE TAKVİYE POLİS VE İTFAİYE YÖNLENDİRİLDİ

Sorgun polisinin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine, önce Yozgat il merkezinden, daha sonra da diğer ilçelerden polis ve jandarma takviye kuvvetleri ilçeye yönlendirildi.
Güvenlik birimleri ilçeye ulaşıncaya kadar, kalabalık fuhuş yapıldığı ileri sürülen diğer evleri de tahrip edip, ateşe verdi. İtfaiye ekipleri çıkarılan yangınları söndürmek için çalışırken, Yozgat merkez ve çevre ilçelerden de yangınlara müdahale için itfaiye ekipleri Sorgun'a geldi.
Yangınlar, çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak, söndürüldü. Evlerde yangın esnasında kimsenin bulunmadığı bildirildi.
Agahefendi ve Yenidoğan Mahalleleri'nde bir otomobili tahrip eden ve biri 3 katlı toplam 5 evi ateşe veren grup, daha sonra sloganlar atarak, ilçe merkezine yöneldi.
Bu esnada ilçeye gelen Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sezai Akgün, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile kriz masası oluşturup, olayları değerlendirdiği sırada, grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Polis ve Jandarma tarafından Emniyet Müdürlüğüne alınmayan grubun ısrarı üzerine, 2 kişi Vali Çiçek ile görüştürüldü.
Görüşmenin ardından polis otosundan yapılan uyarı üzerine kalabalık, dağıldı.

KALABALIK TEKRAR TOPLANDI

Emniyet Müdürlüğü önünden ayrılan kalabalık, fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen şahısları ilçede arayıp, bulamayınca yeniden toplandı.
Öfkeli kalabalığı Sorgun Belediye Başkanı Şimşek ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Akgün durdurdu. Şimşek ve Akgün, "Sizlere söz veriyoruz, bu tip insanları Sorgun'dan göndereceğiz. Herkes evine gitsin, daha fazla taşkınlık yapmayın" diye uyardılar.
Kalabalık, uyarıyı dikkate alıp, dağıldı.

"OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDI"


Olayların yatışmasının ardından Yozgat Valisi Amir Çiçek, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi.
Olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği için fazla bilgi veremeyeceğini bildiren Vali Çiçekyangn_int.jpg,
şöyle konuştu:
"Olaylar, fuhuş olayına adı karışan bir kişinin ilçe halkına küfretmesi ve bu kişiyi halkın linç etmek istemesiyle başlamıştır. Güvenlik ekiplerimiz olaya hemen müdahale ederek, linç olayına izin vermemiş, şahsı olay yerinden uzaklaştırmıştır. Daha sonra bir grup galeyana gelerek, ilçede fuhuş yapıldığı ileri sürülen evleri ateşe vermişlerdir. Can kaybı yoktur. Fuhuş yapıldığı ileri sürülen bir eve doğru giden gruba av tüfeği ile açılan ateş sonucunda isabet eden saçmalardan hafif yaralanan kişiler hastanede ayakta tedavi edilip, evlerine gönderilmişlerdir. Şu an durum sakindir. Halkımızın can ve mal güvenliğini koruyabilmek, bir olay çıkmasına engel olabilmek için gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır, durum sakindir
AKTİF HABER

4 yorum:

  1. BEN Bİ SORGUNLU OLARAK ÇOK YANLIŞ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM ASLINDA ONLARIN EVLERİNİ YAKMAMALIYDIK ŞEREFSİZLERİN KENDİLERİNİ YAKMAMIZ LAZIMDI AMA OLANLAR OLDU ARTIK

    BEN ***ShEyThAn***

    YanıtlaSil
  2. nekadarda olsa o yanan evlerde kuş tavukgibi şeylerde canlı canlı yandı bu yalan dünyanın birde gerceyi var esas bunların başı selim gözü büyüktür

    YanıtlaSil
  3. BİR KIRIKKALELİ OLARAK SORGUNLU KARDEŞLERİMİZİN DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE TEPKİ GÖSTERMESİNİ TABİKİ ÇOK DOĞAL KARŞILIYORUM. YETKİLİLERİN HALK GALEYANA GELMEDEN ÖNCE İL VE İLÇELERDEKİ BU TİP PİSLİK YERLERİ VE PİSLİKLERİ TEMİZLEMESİ GEREKİYOR.TABİKİ HALKIN DUYARLI OLUP YETKİLİLERE BU TİP YERLERİ KORKMADAN BİLDİRMESİ GEREKİYOR.
    ŞEREFSİZLERİN VE ŞEREFSİZLİĞİN HİÇ BİR ZAMAN OLMAMASI DİLEĞİ İLE,ANADOLU İNSANI, ONURLU,ŞEREFLİ SORGUNLU KARDEŞLERİMDEN KİMSEYE ZARAR GELMEMESİ İÇİN, YETKİLİLER BU KÖTÜ KİŞİLERİ İLÇEDEN ÇIKARMAK İÇİN SÖZ VERDİĞİNE GÖRE BİRAZDAHA SAKİN VE SAĞDUYULU OLMALARI GEREKMEKDEDİR.(LÜTFEN SORGUNLU GÜZEL VE YİĞİY KARDEŞLERİM KENDİNİZİ SUÇSUZKEN SUÇLU KONUMUNA DÜŞÜRMEYİN EN SERT TEPKİYİ GÖSTERİN DEMOKRATİK OLARAK YİNEDE YAKMA YIKMA ÖLDÜRME GİBİ ŞEYLERİ DÜŞÜNMEYİN BU TİP ŞEREFSİZLER VE ŞEREFSİZ YERLER BİTMİYORKİ) (KİMSE HAPİS CEZASI ALMASIN)

    YanıtlaSil
  4. SİZ BİRBİRİNİZİ YAPIN ŞRFSZLR .S

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.