SAMANYOLU TV KAPATILDI ! ÖZEL HABER



STV ile bağlantılı olarak Azerbeycan’da yayın yapan ve aynı adı/logoyu taşıyan televizyon bir ay önce ‘Amerikancılık’la suçlandı ve kapatıldı.


http://www.haber5.com/
ÖZEL HABER

Azerbeycan’da yayın yapan Samanyolu televizyonu ‘Amerikancılık’ suçlaması ile kapatıldı. Türkiye’de ulusal yayın yapan Samanyolu televizyonu ile bağlantılı olarak Azerbeycan’da yayın yapan ve aynı adı/logoyu taşıyan Samanyolu televizyonu bir ay önce ‘Amerikancılık’ yapıyor diye kapatıldı.

Ulusal TV’nin haber bülteninde yer verdiği haberin ayrıntıları şöyle. 15 Eylül günü yayınlarına son verilen Samanyolu televizyonu daha sonra Hazar TV adıyla yayınlarına bir süreliğine devam edeceği belirtiliyor. 11 Ocak 2000’de Azerbaycan’da kendi stüdyolarında yayın yapmaya başlayan Samanyolu televizyonu bölgede Amerikan propagandası yapıyor suçlaması ile yayınlarına son verilmesi akıllara bazı soru işaretleri getirdi. Türkiye’deki Samanyolu televizyonu ile aynı yayın politikası güden Azerbaycan kanalının kapatılmasının gerekçesinin ‘Amerikancılık’ olması şüpheler uyandırdı.

Son yıllarda ABD’nin etkinliğini artırmak için Ortadoğu ülkelerinde yerel medyaları satın alarak veya bir şekilde kendi strateji doğrultusunda yayın yaptırma politikasının bir sonucu olarak görülen olay da hala Samanyolu televizyonunun sessiz kaldığı kaydediliyor. Bölgede ABD etkinliğinin son yıllarda artmasında en önemli rolün yabancı medyanın olduğu belirtilirken, Azerbaycan devletinin bu tavrının önümüzdeki dönemler de nasıl bir seyirde devam edeceği konusu ise merak ediliyor.

Azerbaycan da yayın yapan Samanyolu televizyonunun Türkiye’de yayın yapan STV ile önceki yıllarda ortak yayın yaptıkları biliniyordu. Türkiye’de yayın yapan ulusal televizyon ve gazetelerde bu olayın yer almaması da "Haber sansürleniyor mu?" şüphesi uyandırdı.

http://www.haber5.com/
ÖZEL HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.