Bırak seni öldüreyim bir süre için

Serkan Yorgancılar

Bırak seni öldüreyim bir süre için*

Kalplerini serbest piyasa ekonomisinin dalgalı kurlarına emanet ettiler.

Bedenlerini küresel dünyanın reklam panolarına çevirdiler.

İnançlarına patent almak için kuyrukları doldurup, standartlara uygun umutlar imal ettiler.

Makro ekonomik dalgalanmalar ve mikro ekonomik kaygılara kurban ettiler infak'ı, fakr'ı.

Çok uluslu şirketlerin gölgesi altında can verdi erdemli yaşam.

Kurumlarına köleliğe başladı, ardımız sıra yola koyulanlar.

Konjonktüre, rekabete, sahip olma hırsına yenik düştü ahlak.

Kapitalizme boyun eğmiş bir dünyada 'hikmet' kimin yitiğiydi sahi !

Cv'lerine neden yazmadılar yaptıkları eylemleri, çıkardıkları dergileri, katıldıkları dernekleri, vakıfları, dinledikleri müzikleri, bildikleri marşları. Korkudan mı yoksa utançtan mı dersiniz!

Büyük Doğu'nun küçük veletleri, Akıncı'ların kale arkası bekçileri , 'diriliş'in ölü ve yılmış kaçak savaşçıları, bertaraf olmuş çelimsiz ruhları, 'nur' dan nasibini alamayanlar, 'el ele' lerde elleri bırakanlar, 'beyaz yürüyüş' lere siyah çelenk gönderenler, post-modernizmin çoğulcul ve çağcıl teorileri de dindirmeyecek sızılarınızı.

Liberal dindarlar ve muhafazakar demokrasi havarileri. Entegristler, eklektikler, partizanlar ve siborgların yazdığı manifestonun peşinden yürüyenler. Oryantalizmin kurguladığı anlatısal dünyada 'öteki'leri oynamaya soyunanlar, hem kurulan hem yok edilen farklılıklara; Gramsci'nin 'soğurma' teorisiyle batı ile doğunun ontolojk ve epistemolojik farklılıklarının ayırdına varamayanlar.

Sabaha 'Bach' dinleyerek uyananlar. Küresel vizyon küresel güçtür türkülerine içlerinden eşlik edenler. Siz! günde beş vakit 'change officelerin' önünde otağ kuranlar, ne anlarsınız 'namaz insanı kılar' tümcesinden.

Kredi kartlarınızın limitleri kadar saygı duyulacağınız kirli ve esnek bir dünyanız var sizin.

Modern dünyanın teknokrat/kapital hegemonyasının şeytansılığından dem vurup, onlardan nemalanmak için islamic manifestolarını refüze edenler siz!. 'Hikmet ve hakikati' enformatik cehaletin meta-anlatıları seviyesine indirgeyenler, post-yapısalcılar, dilbilimselciler, sivil toplumcular. Daha insancıl kentler ve makineler dizayn edenler, biz 'fakr' ı anlarsak sizin medeniyetiniz bitmiş demektir. Güçsüz ve sadakatsiz bir dilin düşü bu.

Siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz ama savaş sizinle ilgilenir diyor Haraway. Düşünme lüksüne sahip olan entellektüeller/alimler/aydınlar düşüncenin düşüşüne seyirci kalırlarken, üzerlerinden hiç çıkmayacak bir kir tabakası kaplıyor bedenlerini. Sahi! seküler bir dünyada Camus'un 'Yabancı'sını oynamak bizden başka kimin haddine.

Zincirler sizlere gerçekten çok yakışıyor. Siz özgür olamazsınız, siz özgür kalamazsınız, siz özgürlüğü kutsayamazsınız. Özgürlük sizler için çok büyük bir lüks. Advantage kartlarınızla kaç taksit yaptırabilir ve ne tür bonus puanları toplarsınız onu bilemeyiz biz. Bizim 'absürd'lerimiz kendi benliğimizi anlamlı kılmanın varoluşu üzerine inşa edilirken, dünyaya ilişmeme pervasızlığını nereye kadar taşıyabiliriz bilinmez. Ama bu bir bayrak, bu bir şiir, bu bir çiçek, bu bir duygu, limitsiz bir aşk, soyut bir teorem, Saussure'nin dediği gibi bu bir söylem. Ve biz buraya kimseyi davet etmiyoruz sakın düşmeyin buraya. Buraya sakın gelmeyin. Sizin yeriniz süper marketlerdeki indirim kuyrukları .

' Biz seni sevdik ya Rab! Al bizi nereye çarparsan çarp'

*metallica serkan yorgancılar





--
http://demirinyeri.blogspot.com/


sizin yaptiklarinizi elestirenler cok bi haltmis gibi, sutten cikmis ak kasik gibi, kendileri ayni haltı yememis gibi, insanustu hatasiz varliklarmis gibi habire konusurlar, fikir yoktur, uretmek yoktur, laf kalabaligi ve saldirgan bir tutumdur dertleri, yaralamak, uzmektir, kalp kirmak istemezsiniz, hadi git işine demek istemezsiniz ya da istersiniz de demezsiniz, bunu soyler gecersiniz, belki bigun kendileri de o boylarini 130 santim daha uzun gosteren dev aynalarindan yansiyan goruntulerinin igrencliginin ve yalanliginin farkina varir da baslarini iki ellerinin arasina alir "ben neyim" diye dusunurler umudunu tasirsiniz icinizde ya da banane dersiniz kisaca.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.