KÜRT SORUNUNU KEMALİZM DOĞURDU..

Ezelden ebede hakim güçler sömüren unsur olmuşlardır..Kuranı Kerimde Peygamberlerin kıssaları dikkatle okunduğunda, kendilerine inanan insanların o toplumun fakir kesiminden insanlar olduğu görülür..Ve hatta Peygamberlerin çoğu o sömürenlerin alaya aldığı hakir ve hor gördüğü kimselerden çıkmıştır. Allah daha önceki yazılarımda da belirtiğim gibi kendi kullarının müstekbirleşen kulları tarafından sömürülmesine ve ezilmesine müsaade etmemiş, o hakir görülen kullarını örgütleyecek ve örgütlerken de takip edecekleri gerekli mesajları kendisine verilmiş bir Peygamber göndererek Rablerine karşı azgınlık içinde olan müstekbir kullarının iktidarını yeryüzünden silmiş, hakir ve hor görülen kullarını hem dünyada hem de ahirette en zenginler kılmıştır.....O halde Bir Peygamber etrafında birleşen tüm hakir ve hor görülmüş ezilen kullar, tüm müstekbir güçlere karşı tepkilerini kendilerine verilen mesajla dile getirenlerin kendisidir..

Hakir ve Hor görülen ANADOLU HALKININ VE MÜSTEKBİR İDEOLOJİNİN

Çatışmalarının sebeplerine İDEOLOJİNİN kuruluşu, kurucuları ve alt yapılarına değinerek açıklık getirmeye çalışmış, Bir Müslüman olan Kürt Milletinin Müstekbir güçlere karşı verdiği savaşın nasıl çarpıtılarak üzerinden İDEOLOJİ lerine hayat ve şekil verdiğine değinmiştik..Şimdi o günleri, O günleri anlatan kişilerden dinleyelim ve İman sahiplerinin buna neden sessiz kalmadıklarını anlatmaya devam edelim..

Mustafa Kemale JÖN TÜRKLERİN programında yer alan birçok İNKILAP 'I gerçekleştirmek nasip olmuştu..Batı Sömürücülüğün kuklası haline getirilmeye çalışılan Ülke Topraklarında ilk adımlar daha OSMANLI SAĞKEN atılıyordu.. ZİYA PAŞA o günlerden gelen RESMİ İDEOLOJİNİN ŞİARI OLAN BATI TAKLİÇİLİĞİ AFETİNİ ŞÖYLE DİLE GETİRİYOR..

ÇİTARİ VE ŞAYAK VE ABA VE SOF GİYERDİK VE ÇATMA VE EHRAM DÖŞERDİK. FAKAT HARİCE BİR PARA BORCUMUZ YOK İDİ. ALNIMIZ AÇIK GEZERDİK. VAKTAKİ AVRUPAYA ARZ-I CEMİLE İÇİN TAKLİD-İ HAREKET YOLUNU TUTTUK, ENTARİ VE CÜBBE VE ŞALVAR VE YEMENİ VE MERKUBU ÇIKARDIK. SETRE VE PANTOLON VE KUNDURA GİYDİK, BU SEBEPLE BİZİM TERZİ VE KUMAŞÇI, YAĞLIKÇI VE ÇULHA VE KAZZAZ VE SİMKEÇ VE YEMENİCİ VE ÇEDİKÇİ ESNAFIMIZ GEÇİNEMEYİP BATTILAR ..

Yeni Ülkenin Resmi İdeolojisi sürekli, geriliğin nedenini İslam kültürü olarak gösteriyor, o günkü elit tabakayı oluşturan ve ülke ekonomisini elinde bulunduran dönmelerin çıkarları için İNKILAPLAR gerçekleştiriyordu.. Y.K Karaosmanoğlu bu Kemalist İdeolojinin yani vatan kurtarıcılarının devleti nasıl soyduklarını anlatırken şunları yazıyor..

O SIRALARDA BENCE BU HADİSELERİN EN ÖNEMLİSİNİ TEŞKİL EDEN DÜNKÜ MİLLİ MÜCADELECİLER VE O GÜNKÜ DEVRİMCİLER KADROSUNU BİR KAZANÇ VE MENFAAT ŞİRKETİ KARAKTERİ TAŞIMASIYDI. BUNLARDAN KİMİ ARSA SPEKÜLASYONLARI, KİMİ İDARE MECLİSİ AZALIKLARI, KİMİ TAAHHÜT İŞLERİ, KİMİDE TÜRLÜ TÜRLÜ ŞEKİLLERDE KOMİSYONCULUKLAR PEŞİNE DÜŞMÜŞ BULUNUYORDU..GARP CEPHESİ KOMUTANI İKEN, YOLSUZLUKLARINDAN ŞÜPHELENDİĞİ BİR LEVAZIM REİSİNİ HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE NASIL HAŞLADIĞINI KULAKLARIMLA İŞİTTİĞİM İSMET PAŞA'NIN, TEMELİ FAZİLET VE FERAGATE DAYANMASI LAZIM GELEN BİR DEVRİM REJİMİNİ DAHA İLK GÜNLERİNDEN İTİBAREN SOYSUZLAŞTIMA GÖSTEREN BU HAL KARŞISINDA BELLİ BAŞLI BİR TEPKİDE BULUNMAMASI VE BENİM BU HUSUSTAKİ BAZI YAKINMALARIMI, HİÇ CEVAPLANDIRMADAN MÜPHEM BİR GÜLÜMSEMEYLE DİNLEYİŞİ BENİ HAYRETTEN HAYRETE DÜŞÜRÜYORDU..

Kemalist İdeolojinin kayırmalarından ve bazı guruhların Türk tabiiyetine girerek Türklerden ortaklar bulup destekler sağlayarak MÜSLÜMAN-TÜRK olmamanın dezavantajını ortadan kaldırmış, MİLLİ MİCADELE DIŞINDA KALAN BU AZINLIKLARIN AŞIRI MİLLİYETÇİ KESİLMESİ Millet Meclisinde büyük tartışmalara yol açmıştı..Kütahya Mebusu Besim Atalay bu gerçeği kürsüden şöyle haykırıyor…

ARKADAŞLAR MEMLEKETTE YOLSUZLUKLAR YAPILDIĞINDAN SÖZ EDİYORSUNUZ. BU MEMLEKETİN KURTARILMASI VE BUGÜN YAPILDIĞI SÖYLENEN YOLSUZLUK HOCA SADİ'NİN ÜNLÜ KUZU HİKAYESİNİ ANDIRDI. KURDUN ELİNDEN KUZUYU KAPTI KURTARDI, FAKAT KENDİ KESTİ, KENDİ YEDİ. ARKADAŞLAR 3 YILDIR ŞU MİLLİ MÜCADELE SIRASINDA KADINLARA CEPHANE Mİ TAŞITMADIK, TUZDAN, HATTA UNDAN BİLE VERGİ Mİ ALMADIK? KADINLARI BİLE ŞEHİT Mİ VERMEDİK? GAZİLER TOPRAKLARINA MASUMLARI MI GÖMMEDİK? SONUÇ NE OLDU? MÜCADELE İLE HİÇ AMA ZERRE KADAR HİÇ İLGİSİ OLMAYANLAR KURTARDIĞIMIZ MEMLEKETİ, BUNLARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞİZ, GİDİN GÖRÜN ARKADAŞLAR, ŞU İZMİRE BİR GİDİN…SOKAKLARI DOLDURAN ÇEŞİT ÇEŞİT YURTSEVER TÜCCARLARI BİR GÖRÜN…

O günün İDEOLOJİ sinin SINIFSAL KAYIRMALARI günümüzde de devam ettiği gibi, bunların tıpkı o gün gibi en büyük milliyetçiler olmasıda artık bizleri şaşırtmıyor..Yeni Devletin İdeolojisi daha o günden bugüne kayırma ve yolsuzlukları miras olarak bıraktı..İDEOLOJİNİN MÜSLÜMAN ANADOLU HALKINA MİRASIYDI BU..Bazılarının dediği gibi ATATÜRK YAŞASAYDI BÖYLE OLMAZDI saçmalığının gerçeği nasılda ortaya çıkıyor ve aslında tüm bu problemlerin ATATÜRKÜN KENDİSİNDEN VE KEMALİST İDEOLOJİSİNDEN kaynaklandığı görülüyor..Bakın Resmi İdeolojinin Uşaklarından İsmet İnönü BİR KESİMİ ZENGİN ETMELER, MAKAM VE MEVKİYE GETİRMELER DEVAM EDERKEN Meclis Kürsüsünden 1927 yılında nasıl haykırıyor, Süreyya İlmen anlatıyor…

ARKADAŞLAR MEMLEKETTE ŞİMENDİFER YOK, LİMAN YOK, KÖPRÜ YOK, YOL YOK, MEKTEP YOK, VELHASIL HİÇBİRŞEY YOK! BEN BUNLARI YAPACAĞIM; BUNLARI YAPABİLMEK İÇİN PARAYA İHTİYAÇ VAR. ONUN İÇİN MİLLETİN CEBİNDE ON PARADA BULSAM ALACAĞIM ..

Savaştan yeni çıkmış bir milleti besleyecek olan İDEOLOJİ aç perişan vergiler altında kırılan halkın cebindeki paraya göz dikmekten ve IRKDAŞLARINI zengin etmekten çekinmiyor..ATATÜRK ün birçok yerden aldığı sonra çiftliğe dönüştürdüğü arazilerin parasının nerden geldiği anlaşılıyor..Öyle oluyor ki İDEOLOJİ varlığının DEVAMI VE HALKIN AYAKLANMASINI önleyebilmek için parti kurmaktan çekinmiyor ve halk bu HALKÇI VE İNKILAPÇI İKTİDAR belasından kurtulmak için bakın nasıl yalvarıyordu…Samet Ağaoğlu anlatıyor..

HALK, ANADOLU GAZETESİNİN MATBAASINA DOĞRU YÜRÜMÜŞ..MATBAANIN İÇ TARAFINA SAKLANMIŞ OLAN POLİS NEFERLERİ, HALKI KORKUTMAK İÇİN OLACAK, İZDİHAMIN ÜZERİNE TABANCA BOŞALTMAYA KOYULMUŞ VE ATILAN KURŞUNLARDAN BİRİ 14 YAŞINDAKİ MEKTEPLİ BİR ÇOCUĞA RASTGELEREK ÖLDÜRMÜŞTÜR..

BU MEYDANDA HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ OLMAYAN BİZLER OTELDE İDİK VE ALT KATTAKİ SALONDA BİR ÇOKLARI İLE GÖRÜŞÜYORDUK. BİRDEN BİRE OTELE BÜYÜK BİR KALABALIK HÜCUM ETTİ. HERKES MÜTEHEYYİÇ VE MÜTEHEVVİRDİ. KİMİ AĞLIYOR KİMİ NEFRİN EDİYOR, KİMİ TEHDİTLER SAVURUYORDU..KALABALIĞIN ORTASINDA İHTİYAR BİR ADAMCAĞIZ KUCAĞINDA TAŞIDIĞI BİR ÇOCUĞU BİRDEN BİRE FETHİ BEYİN AYAKLARINA ATARAK: - İŞTE SİZE BİR KURBAN. BAŞKALARINIDA VERİRİZ.! YALNIZ SEN BİZİ KURTAR DEDİ VE AĞLAYARAK FETHİ BEYİN ELLERİNE SARILDI. MANZARA MÜTHİŞ VE TÜYLER ÜRPERTİCİYDİ. KANLARA BULANMIŞ KÖRPE MEKTEPLİ BİR ÇOCUK FETHİ BEYİN AYAKLARI ALTINDA SON NEFESİNİ VERİYORDU. BABASIDA FETHİ BEYİN ELLERİNE SARILARAK YAKICI BİR LİSANLA DAHA DA BAŞKA EVLADINIDA VERMEYE HAZIR OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU. YALNIZ BİZİ KURTAR! KURTAR BU ZALİM MUTEMETLERİN ELİNDEN DİYE YALVARIYORDU..

Yazarken bile beni ağlatan bu olaylar karşısında insan ta bu zamandan o zamana kahroluyor..Ey insan olduğunu söyleyenler bırakın İmanı İslamı, medeniyetinden gem vurmayan çağdaş modernler, hangi vicdan bu sefaleti bu adaletsizliği bu zülmü sineye çekerde ÖLÜME KUŞANMAZ, ki kaldı ki İMAN ehli MÜSLÜMAN BİR HALK bu sahne karşısında sessiz kalsın..Yokluk içinde yanarken ve her taraf içten işgal edilip birilerine peşkeş çekilirken hangi ihanetten ve kurulacak devletten bahsedip iftira atıyorsunuz..1925 den 1938 e kadar çıkan TÜM KÜRT AYAKLANMALARI aynı zamanda sindirilmiş kardeşlerinin SESİYDİ..ve sesin yükselmesi içinde SES sessizliğe her seferinde katliamla gömülüyordu..

KÜRTLER MECBURİ İSKANA ZORLANILIYOR, MASUM ANADOLU HALKI YOKSULLUK VE SEFALETİN İÇİNE İTİLİYOR KEMALİST INKILAPÇI İDEOLOJİ CUMHURİYET BALOLARI DÜZENLİYORDU..

BÜROKRATLAR TANZİMAT FERMANI İLE BU DEFA, GERÇEKTEN BATILI GÖRÜNTÜLÜ YENİ BİR LALE DEVRİ BAŞLATTILAR. BU DURUM AYNI ZAMANDA BALOLAR DÖNEMİDİR. BU DEFA KAPLUMBAĞALARIN MUM TAŞIDIĞI LALE BAHÇELERİ YERİNE SARAYLAR, ELÇİLİK BİNALARI SEÇİLİYORDU. İSTANBULDA ELÇİLERDE, SARAYLARDA VE OSMANLILARIN AVRUPA ELÇİLİKLERİNDE VERİLEN BU BALOLARDA BÜROKRATLAR, BATILI DOSTLARI VE LEVANTENLERLE BERABER EĞLENİRKEN, İŞSİZLİK ARTIYOR VE YERLİ ÜRETİM GÜÇLERİNİN YOK OLMASI SON DERECE SÜRATLE DEVAM EDİYORDU. BU BALOLARIN BENZERLERİNİ, HATTA DEVAMINI, DAHA SONRA CUMHURİYET HALK FIRKASI YOKLUK DÖNEMLERİNDE ANADOLU KASABALARINDA HALKIN NEFRETİ ALTINDA CUMHURİYET BALOLARI ALTINDA DEVAM ETTİRMİŞTİR..

NE GÜZEL SÖYLEMİŞ SOMBART '' BİZ ZENGİN OLDUK, ÇÜNKÜ BİZİM İÇİN BAZI IRKLAR VE MİLLETLER ÖLDÜ, BAZI KITALAR TAMAMEN BOŞALDI..''

Bu söz aslında Kemalist İdeolojinin yaptığı tahribatın yok edişin özetiydi bir nevi..Şehitlerin uğrunda öldüğü tüm değerlerin üzerinde MUSTAFA KEMAL, ekürü ile dans ederek MÜSLÜMAN HALKA MEDENİ VE ÇAĞDAŞ OLMAYI aynı zamanda nasıl batıya sömürge olunacağının dersini veriyordu bu balolarda…!

HARBİYE NAZIRI AHMET İZZET PAŞA, padişahın yaveri NACİYE, MUSTAFA KEMALİN ÇEKTİĞİ TELGRAFTAKİ İSTEKLERİNDEN DOLAYI , ( HARBİYE NAZIRI OLMAK) ÇOK ŞEY İSTEYEN, İHTİRASLI BİRİ OLARAK TANIMLAMIŞTIR.. O BAŞA GEÇMESEYDİ BAŞKA BİR OSMANLI PAŞASI BAŞA GEÇECEKTİ DİYEREK ASLINDA İDAM OLAYININDA GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI , ZORAKİ BİR KOŞULMANIN VARLIĞINI ORTAYA ÇIKARIYOR..ÇÜNKÜ SURİYE CEPHESİNDEN DÖNDÜKTEN SONRA 6 AY İSTANBULDA KALIYOR…!

MUSTAFA KEMAL de özgün bir DİKDATÖR olduğunu söylemekten geri kalmıyor diyor M.E. Bozkurt..''BENİM İÇİN DİKDATÖR DİYORLAR. EVET BEN DİKDATÖRÜM AMA, KALPLERİ KAZANARAK DİKTATÖR OLDUM '' DİYEREK MUSTAFA KEMAL TIPKI '' CUMHURİYET BENİM KİŞİLİĞİMDİR '' SÖZÜ GİBİ NE OLDUĞUNU KENDİ AĞZI İLE İTİRAF EDİYOR…

Şevket Süreyya Aydemir; İNKİLAPLARIMIZI OTURTMAYA VE ATATÜRKÜ PUTLAŞTIRMAYA MECBURDUK. AMA ŞİMDİ SİZE İFADE EDEYİM, KİTABIMDA DA YAZDIM: KAHRAMAN PUTLAŞTIĞI ZAMAN ÖLÜR…5 AĞUSTOS 1935 YILINDAKİ CUMHURİYET GAZETESİNDE YER ALAN BİR HABERDE ''ATATÜRK YARIM BİR İLAHTIR; TÜRKLERİN BABASIDIR..DÖNEMİN DEVLET ŞAİRLERİNDEN AKA GÜNDÜZ BİR ŞİİRİNDE MUSTAFA KEMAL İÇİN GÖRÜNMEZİ GÖRÜR/ BİLİNMEZİ BİLİR/ DUYULMAZI DUYAR/ SEZİLMEZİ SEZER/ EZİLMEZİ EZER DİYORDU..BİR BAŞKA ŞAİR EVLİYA ODUR, PEYGAMBER ODUR/ SANATKAR ATATÜRK DİYOR..ATATÜRK MARŞININ İLK DÖTLÜĞÜDE ŞÖYLE TANRI GİBİ GÖRÜNÜYOR HERYERDE/ TOPRAKTA DENİZLERDE GÖKLERDE/ GÖNÜL TAPAR KENDİSİNDEN GEÇERDE/ HANGİ YANA GÖZ BAKARSA ATATÜRK…SUAT TAHSİN 1935 DEKİ BİR YAZIDA ''MUHAMMED BÜYÜK BİR MÜRŞİT, ARİSTO ALEMŞÜMUL BİR FİLOZOF, İSKENDER MUHTEŞEM BİR ASKER, BİSMARK YAMAN BİR SİYASİ, LENİN DEHHAS BİR INKILAPÇI, DANTON SEHHAR BİR HATİP VE FAKAT MUSTAFA KEMAL BİR FEVKAADEHADIR.'' Diyor…

Bunlar ne iğrenç ne saçma ne bayağı övgüler böyle..Bunların bir tanesini duyan BİR ANADOLUNUN VEYA MÜSLÜMAN KÜRDÜN Ayaklanmaması mümkün müdür?

Açlığın sefaletin satılmışlığın yanında bir de bu belayı başlarına salana bu övgüler doğrusu açlığa rağmen Bir Müslüman için helede öyle bir dönemde sessiz kalmak mümkün olabilecek bir şey değildir..Apacık yaşanan her şey BU HALKA ŞUNU GÖSTERİYORDU ARKADAN VURULDUKLARINI, SATILDIKLARINI..Böyle bir gerçek karşısında ise SUSAN DİLİN ANCAK ŞEYTAN OLACAĞINIDA..Bütün bunlar Ayaklanmaların tek ve gerçek sebepleriydi..Ancak 20. asırdaki insanlara biz bu insanların vatanını aldık sattık, yağmaladık, üzerinde keyfu sefa yaptık diyemediklerinden bunlar, tümden AYAKLANAN ASİL MÜSLÜMAN HALKLARA iftira atarak, kendi şu yukardaki iğrençliklerini sakladılar.. batıda örnek olarak oluşturdukları dönmelerden ve azınlıktan oluşmuş İNKILAP kolonileri üzerinden probaganda yapmalarından sebep batı yıkılmışlığa her gün daha çok teslim oluyordu..Doğu ise eskiye ait ruhunu içinde barındırıyor, batıdaki bu hayasız gelişmelere kayıtsız kalamayacaklarını her gün daha iyi anlıyordu..Bu gün hiçbir şekilde bu geçmiş hayasızlıklarını anlatayamayacaklarından hala bu topraklar üzerindeki dönme yandaşları ile kendi PUTLARININ İDEOLOJİSİNİN ürettiği yalanı kullanıyorlar, varlıklarını ve sürekliklerini adeta 70 YIL İNKAR ETTİKLERİ BİR MİLLET OLAN KÜRTLERE BORÇLU OLDUKLARINI GÖREMİYORLAR..İşlerine Gelince Kardeş, vatandaş, işlerine gelince pervasız ve hayasızca vatanhaini, bölücüler ilan ettikleri KÜRTLERİ her türlü pis çıkarlarına alet etmekten ve beyinleri bu yönde yıkamaktan siyasi entrikalar çevirmekten ve halkı gerçekleşmeyecek hayallere gark etmekten KORKMUYORLAR…!

4.Bölüm

MÜJDE BAYRAM


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.