JAK KAMHİ CUMHURİYETİ..!

Jak Kamhi Cumhuriyeti

Profilo Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Yahudi asıllı işadamı Jak Kamhi, başarılı çalışmalarından ötürü 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası'yla ödüllendirildi.

1983 yılında kabul edilen "Madalya ve Nişanlar Yönetmeliği" 22. maddesi uyarınca, madalya alacakların listesi listesi her yıl Başbakanlıkça 29 Ekim'de ilan edilir. Bu ilanda, madalyanın hangi tarihte ve nerede tevcih edileceği belirtilir. Yangından mal kaçırır gibi madalyanın 2 ay önce verilerek kanun ve yönetmeliği çiğnemenin anlamı nedir?

Sözkonusu kanun uyarınca daha önce Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, İbrahim Bodur, Selçuk Yaşar, Ayhan Şahenk, Halis Toprak, Şakir Eczacıbaşı gibi holding sahiplerine de madalya verilmişti. Ama bu törenlerde buluşmayan "devletin zirvesi", Jak Kamhi töreninde niçin hazır bulundu?

"Dinsel simge olan türban giremez" denen kamusal alana Hahambaşı Haleva dinsel kıyafeti için nasıl ve niçin kabul edilmiştir?

Org. Büyükanıt ve Kuvvet Komutanları, bu uğursuz toplantıya niçin katılmışlardır?

Cumhurbaşkanı Sezer, madalya tö reninde yaptığı kısa konuşmada: "Atatürkçü düşünceye içtenlikle bağlı Sayın Kamhi, başkanlığını uzun yıllar sürdürdüğü İktisadi Kalkınma Vakfı aracılığıyla ve kişisel çabalarıyla, Atatürk'ün Türk Ulusuna hedef gösterdiği kalkınma ve çağdaşlaşma yolunda önemli bir aşama olan Avrupa Birliği yönelimine güçlü destek sağlamıştır" dedi. Teviline imkan olmayan bu sözler, devletin zirvesinin Atatürk Cumhuriyeti'ni Jak Kamhi Cumhuriyeti haline dönüştürüp AB kölesi yapma amacını tüm çıplaklığı ile ortaya koymuştur. Devletimizin bağımsızlığını yok etme eylemine üstelik Atatürk alet edilmeye çalışılmaktadır.

Jak Kamhi, Aydınlık Dergisi'nden önce çıkardığımız 2000′e doğru Dergisi'ne şunları söylemişti: "Kimseden saklamıyorum. Gayet normaldir ki, benim İsrail'e karşı gayet müspet hislerim var. Bu tabii bir şeydir. Bunun önüne çıkılamaz. Benim İsrail'e karşı sempatim olması, İsrail'in Türkiye ile iyi ilişkilerini arzu etmem, birçok konuda müspet ilişkilere girilmesi, İsrail ile barışa kavuşulması temennilerim, görüşüm olur ama iddiam olmaz. Türkiye-İsrail ilişkilerini tayin edecek olan Dışişleri Bakanlığı'dır."

Jak Kamhi İsrail ile ilişkiler konusunda topu hükümete atıyordu ama 1991 yılında Akbulut Hükümeti sı rasında Dışişleri Bakanı Kurtcebe Alptemuçin'den aldığı "üstün hizmet madalyası" devletler arasındaki ilişkide etkinliğinin sonucuydu.

J. Kamhi'nin bir özelliği de Türkiye'ye gelen üst düzey ABD diplomatlarına "evinde yemek veriyor" olması. Türkiye'de görev yapan ABD büyükelçileri, sonradan başka görevlerle Türkiye'ye geldiklerinde istisnasiz J. Kamhi'nin misafiri oluyorlar. J. Kamhi, Bilderberg'in de davetlileri arasında.

J. Kamhi, Cumhurbaşkanı Sezer'in (farklı kelimelerle) belirttiği gibi "azılı bir AB yandaşı". Kamhi'nin kurucusu bulunduğu (İKV) İktisadi Kalkınma Vakfı'nın öncülüğünde; TOBB, DİSK, TESEV, Türk-İş, TİM, İSO, İTO, YASED, TÜRSAB, ATO, Kal-Der, MÜSİAD, TİSK, İMKB gibi 175 sivil toplum örgütünün yayımladığı bildiriyi hatırlayacaksınız… O bildiriden halkımıza söylenen yalanların, yaratılan hayallerin ve AB adına yapılan dayatmaların bir kısmını nakledelim:

"Tam üyelik yükümlülüklerini ekonomik, siyasi ve sosyal tüm alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu reformların gerekleri olarak algılıyoruz. Tam üyelik hedefi tüm siyasi partilerce benimsenen ve desteklenen bir devlet politikasıdır. Bugün 40 yılı aşkın bir süredir devam eden bu ulusal davanın hayata geçirilmesinde tarihi kavşaktayız. Türkiye, AB tam üyelik hedefine hiç olmadığı kadar yakın. Milletvekillerimizden bu tarihi sorumluluğun bilinci ve sağduyusu ile hareket etmeyi sürdürmelerini bekliyoruz. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek, gençlerimizin yarınlara güvenle bakmasını sağlayacak, bu çağdaşlaşma projesinin süratle gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.

Bizler bu bildiride imzası olan sanayici, tüccar, çiftçi, esnaf, serbest meslek mensubu, işçi, akademisyen, öğrenci, medya temsilcisi, tüm kesimler: Birey ve toplum olarak geleceğimizi AB'de görüyoruz. Gelecek kuşaklara çağdaş dünyayla bütünleşmiş, güçlü bir Türkiye bırakmanın sorumluluğunu taşıyoruz. AB'yi kendimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için istiyoruz. Türk toplumu olarak kesin kararlıyız. Türkiye'nin yeri AB'dir. Kaybedecek zamanımız yoktur."

J. Kamhi ile birlikte o bildirideki bazı imzaları da yazalım: Murat Belge, Ertuğrul Özkök, Mehmet Altan. Mehmet Y. Yılmaz, Ali Bayramoğlu, İsmet Berkan, Prof. Dr. Haluk Günuğur, Süleyman Çelebi, Özdem Sanberk Halit Narin, Can Paker. Kısacası "malum" cephe… Sayın Necdet Sezer bu güruh ile aynı safta mıdır?

J. Kamhi ödül töreninde, "devlet zirvesi mensuplarının" yüzüne baka-baka; "ABD, İsrail ve AB'nin bugün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" hedefi doğrultusunda çaba sarf ettiğini" söyledikten sonra "alkışlanmış olması ihtimali" çok hazin bir görüntü yaratıyor. Bu yalanların hiç utanmadan söylediği mekânda, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bulunması "iyi olmuştur" denebilir mi? Yaşar Büyükanıt, bu mekanda bulunmak zorunda mıdır? Yaşar Büyükanıt'ın yüzüne karşı söylenen bu laflardan sonra Mehmetçiklerimizin, üst rütbeli komutanlarımızın cenazelerinde söylenen sözlerin ne kadar ağırlığı kalmıştır?

Görülüyor ki; sonunda Türkiye; ABD, MOSSAD, TÜSİ AD "şeytan üçgeni"ne düşürülmüştür. İçine düşürüldüğümüz sistemin adı da Jak Kamhi Cumhuriyeti'dir.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.