Vakit'ten TSK'ya Bulmacalı Tuzak



Vakit Gazetesi bugün çok ilginç bir bulmaca yayınladı. Üç üst düzey komutanın fotosu bulmacada vardı.Bulmacayı çözünce çıkan şifre cümle ise asıl çarpıcı unsur.

Vakit'in şifresi: 'Siz kral değilsiniz'Bulmacada, soldan sağa 2. soru olarak "Genelkurmay Başkanı" ve 4.soruda Kara Kuvvetleri Komutanı, 23. soruda "Emekli Tümgeneral" soruları soruldu. Soruların yanıtlanması için verilen fotoğraflarda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun üniformalı fotoğraflarına yer verildi.

Gazetenin 14. sayfasında, Editör Fatih Uğurlu tarafından hazırlanan, aralarında "cahiliye döneminden putlar, ormanların en iri hayvanı, küfürde olan, gayrımeşru ilişki" gibi sorularında bulunduğu bulmacada 17 kelimelik şifre sözcükten "Siz Kral Değilsiniz" cümlesi çıktı. Gazete daha önce, Danıştay saldırganı Alparslan Aslan'ın "Danıştay saldırısını planlarken Danıştay 2. üyelerinin fotoğraflarını Anadolu'da Vakit gazetesinin manşetinde gördüm." açıklamasıyla gündeme gelerek, tartışma yaratmıştı.

Kaynak: HABERAKTİF

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.