8 ASKERE TAHLİYE EDİLDİ

Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve salındıktan sonra tutuklanan 8 askerin davasında tahliye kararı...


Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde yargılanan 8 asker tahliye edildi.
Van Askeri Mahkemesi tarafından tutaklanan 8 askerin yargılanmasına bugün de devam edildi. Saat 10.00'da başlayan duruşmada, tutuklu sanıklar Uzman Çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, Fatih Atakul, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, İlhami Demir, Fuat Başoda ve Mehmet Şenkul hazır bulundu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklarla aynı birlikte görev yapan ve Dağlıca saldırısı sırasında beraber olan 5 tanığı dinledi.
Tanıkların dinlenmesi saat 12.20'de sona erdi. Daha sonra sanıkları içeri alan Mahkeme Başkanı Yarbay Yücel Savrul, sanık beyanlarını okudu.
Dosyada bulunan belgelerin okunmasının ardın askeri savcı, "sanıklardan Ramazan Yüce'in üzerine atılı suçlar ve bu suçlarla ilgili eylemlerin gözönüne alındığında tutukluluk nedenini oluşturan varlığın devam ettiği", gerekçesiyle, Yüce'nin tutukluluğunun devamını; diğer sanıkların ise tutuklu kaldıkları süre gözönüne alınarak tutuksuz yargılanmalarını istedi.
Savcının talebinin ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarına söz verdi. Sanık avukatlarının yaptığı savunmanın ardından duruşmaya 30 dakika ara verdi.
Verilen aradan sonra yeniden toplanan Mahkeme heyeti, 8 asker hakkında tahliye kararı verdi.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.