Kassam Tugayları 'Ölüm çukuru'nu anlattı



İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, bu sabah Gazze Şeridi'nin doğusundaki Zeytun Mahallesinde gerçekleştirdikleri operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Kassam Tugayları adına yayınlanan bildiride, operasyon sonucunda, Cafati adlı İsrail Özel Tim Birliği'nin tamamen yok olduğu ileri sürüldü.
Bildiride, Kassam Tugayları'nın, bu operasyonla, işgalcilere, kirli postallarıyla Gazze'yi kirletmenin bedelinin ağır olacağını gösterdikleri, Gazze'yi işgalin kendileri için bir gezinti olmayacağını ortaya koydukları da belirtildi.

Hareketin resmi sözcülerinden Ebu Ubeyde de yaptığı açıklamada, işgal güçlerine hazırlanan pusunun iki ayrı plandan oluştuğunu, plana göre hareket eden mücahitlerin iki ayrı gruba ayrıldığını, öndeki grubun gizlendiği yerlerden çıkmayarak siyonistlerin ilerlemesine izin verdiklerini kaydetti.

Siyonist özel timlerinin, ikinci mücahit grubunun yakınlarına ulaştığında birinci grubun arkadan çevirme harekatı yaptığı ve çember içinde kalan İsrail özel timinin çok büyük zayiat verdirildiğini söyledi.

Açıklamada sözcü, kaçmakta olan siyonist birliğe roket fırlatıldığını ve İsrail özel birliğinin tamamen yok olduğunu da belirtti.

İşgal uçaklarının mücahitlere yönelik saldırılarını engellemek için hava destek birliğinin açtığı ateşle, uçakları, savaşçıların yanlarına yaklaştırmadığını, hatta ambulans helikopterlerinin hava destek birliğinin açtığı ateş nedeniyle bir süre bölgeye iniş yapamadığını da ifade eden Ebu Ubeyde yeni operasyonlar yapacaklarını da kaydetti.

Sözcü, çatışmaya giren Kassam Tugayları'ndaki savaşçıların, İsrail askerlerinin ağlama seslerini işittiklerine yemin ettiklerini de özellikle vurguladı.

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde İsrail'in sadece üç asker öldüğünü kabul etmesine karşın aslında kayıplarının çok daha büyük olduğunu, yaralı ve ölülerini helikopterlerle taşıyacak kadar büyük zayiat vermelerinin bunun bir kanıtı olduğunu da belirtti.

KAYNAK:DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.