Osmanlı prensesi Türkçe bilmiyor ama kalbi Türk

Osmanlı prensesi Türkçe bilmiyor ama kalbi Türk
İSTANBUL,13.05.2008 12:59:00
Yurtdışında yaşayan Osmanlı Hanedanı mensuplarının en genç üyelerinden Ayşe Sultan, kendisine verilen Türk pasaportuyla ilk kez Türkiye'ye geldi.
Osmanlı prensesi Türkçe bilmiyor ama kalbi Türk

Türk pasaportunu ilk kez kullandı

Sultan 5. Murad ve Sultan Reşat'ın soyundan gelen Ayşe Osmanoğlu, İngiltere'de yaşıyor. Türkiye'ye ilk kez Türk pasaportuyla giriş yapan 4 erkek ve 1 kız olmak üzere 5 çocuk annesi olan Ayşe Osmanoğlu, İngiliz olan eşinin büyük bir Formula 1 tutkunu olduğunu ve İstanbul'da düzenlenen yarışlar nedeniyle de yakın zamanda sahip olduğu Türk pasaportunu ilk kez kullanma imkanı bulduğunu belirtti.

"Müthiş bir duyguydu, yabancılar bölümünden girmedim"

Dedesi Ali Vassib Efendi'nin yaşadığı Çırağan Sarayı'nda İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Ayşe Sultan, "Daha önce İstanbul'a çok geldiniz fakat, Türk pasaportunuzla yaptığınız bu ilk seyahatte neler hissettiniz?" şeklindeki soruya gözleri dolarak, "Türk pasaportu sahibi olmak çok müthiş. İstanbul'a indikten sonra her zamanki gibi yabancılar bölümünden değil de Türk vatandaşlarıyla birlikte vize kontrolüne girmek çok güzeldi. Kalbimde her zaman Türk olduğumu biliyordum, fakat bunun yazılı olarak teyit edilerek kayıtlara geçirilmesi tarifsiz bir duygu, çok müthiş" diye konuştu.

"İngiliz eşim ve 4 çocuğumla Türkiye'ye yerleşmek zor"

İHA muhabirinin "Türk vatandaşlığına da geçtikten sonra buraya yerleşmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Ayşe Osmanoğlu, "İngiliz bir kocam ve 4 tane oğlum olduğu için şimdilik Türkiye'ye yerleşmek çok kolay değil" dedi.

Çok az Türkçe biliyor

Bir soru üzerine üzülerek Türkçe'yi çok az bildiğini söyleyen Ayşe Osmanoğlu, büyükannesi ve büyükbabasının Türkçe konuştuklarını, onlardan öğrendiği çok şey olduğunu ancak pratik yapmadığı için öğrendiklerini de unuttuğunu söyleyerek, bundan sonra daha sık Türkiye'de olacağı için hem kendisinin hem de çocuklarının Türkçe'yi daha iyi öğreneceklerini belirtti.

Çocuklarının da hem Türkçe'yi hem de tarihi düzgün bir şekilde
öğrenmesini arzuladığını dile getiren Ayşe Sultan, Osmanlı Hanedanı'nın ve o devrin, yanlış algılandığını düşündüğünü söyledi.

Çırağan Sarayı'nın arka avlusunda gezen Ayşe Sultan, dedesi Ali Vassib Efendi'nin yaşadığı görkemli yapıda, aile hatıralarını canlandırdığını söyledi.

MEHMET DİKBAYIR-İSTANBUL

Kaynak:
http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=21564&cid=11&haber=Osmanli-prensesi-Turk%c3%a7e-bilmiyor-ama-kalbi-Turk

--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr
www.pendiknetwork.com

NOT:
Bazı gruplarda mail alımım kapalı olduğu için özelden ulaşırsanız sevinirim.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.