GALATASARAY ÇETNİK TRANSFER ETTİ


Galatasaray bir çetniği transfer etti, Boşnaklar büyük tepki gösterdi.


Cimbom'un kadrosuna kattığı Sırp basketbolcunun kolundaki dövmede kim yer alıyor? İşte büyük skandal
...





Galatasaray Cafe Crown basketbol takımının yeni sezon öncesinde transfer ettiği Sırp oyuncu Milan Guroviç, büyük tartışmaları da beraberinde getiriyor. Kolunda, 2. Dünya Savaşı'nda onbinlerce Boşnağın katliamından sorumlu olun Draza Mihajilovic'in dövmesini taşıyan bu oyuncu,

Avrupa'daki maçları boyunca bu dövmesi nedeniyle büyük tepki görmüş ve FIBA tarafından maçlarda bu dövmesinin gizlenmesi kararı alınmıştı. Gurovic ayrıca maçlardaki galibiyetlerden sonra çetnik işareti yapmayı da ihmal etmiyor.


Günümüzdeki Sırp Kasabı Karadzic'in, 50 yıl önceki hali olan Mihajilovic'i kolunda taşıyacak kadar "çetnik" ruhuna sahip bir oyuncunun Galatasaray gibi büyük bir Türk takımına transfer edilmesi Türkiye'de yaşayan Boşnakların büyük tepkisini çekti. Spor kulüplerinin herşeyden önce topluma örnek teşkil etmesi gerektiğini savunan Boşnaklar, çetnik ruhlu bir oyuncunun milyonlarca Boşnağın yaşadığı bir ülkede oynamasını ve kolundaki dövme ile yakınları öldürülen insanların acısına acı katmasını kabul etmeyeceklerini belirtiyorlar.


Önümüzdeki günlerde derneklerin de bu konuda tepkilerini dile getiren gerekli açıklamaları yapmaları ve Galatasaray'ın bu konuda üzerine düşeni yapmasını isteyecekleri bekleniyor...

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.