"ABD İmparatorluğu yıkılsın"


Bush'un kriz politikalarını eleştiren ve krizin kaynağının kapitalist düzen olduğunu söyleyen Chavez, "ABD'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var" dedi.

Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD Başkanı George W. Bush'un kriz yönetim politikalarını eleştirdi.

ABD'deki finansal krizin dünya ekonomisini tehlikeye düşürdüğünü ifade eden Chavez, krizin kaynağının kapitalist sistem olduğunu belirtti. Çin ve Rusya ziyaretlerinin ardından Portekiz'e geçen Chavez burada yaptığı konuşmada "ABD'nin bir kurucu meclis toplayarak, yeni bir anayasa yazması ve gerçekten demokratik bir model oluşturması gerekiyor" dedi.

Gelişmekte olan krizi "gelmiş geçmiş en büyük finansal kriz" olarak niteleyen Chavez, " ABD imparatorluğu yıkılsın ve küllerinden büyük bir cumhuriyet doğsun" şeklinde konuştu.

ABD'de yeniden "özgürlük" sloganlarının duyulması gerektiğini ifade ederek ABD'nin kuruluş yıllarına gönderme yapan Chavez, büyük bankalar ve şirketlerin diktatörlüğünden kurtulmuş bir hükümet çağrısında bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.