Asıl Önder Sav istifa etmeli BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, hakkındaki çeşitli iddialar nedeniyle AK Parti'deki görevlerinden istifa eden Şaban Dişli'nin doğru olanı yaptığını söyledi. Baykal'a çağrıda bulunan Topçu, ‘Asıl manevi yolsuzluk yapan Ö

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, hakkındaki çeşitli iddialar nedeniyle AK Parti'deki görevlerinden istifa eden Şaban Dişli'nin doğru olanı yaptığını söyledi. Baykal'a çağrıda bulunan Topçu, 'Asıl manevi yolsuzluk yapan Önder Sav'a istifa baskısı yap" diye seslendi. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Hac ibadeti ve Peygamber Efendimiz (sav) hakkında 'manevi yolsuzluk ve usulsüzlük' yaptığını düşündüğü CHP Genel Sekreteri Önder Sav için de CHP'den bir istekte bulundu;

Siyasetçilerin maddi ve manevi her türlü yolsuzluklardan uzak durması gerektiğinin altını çizen topçu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin, hakkında ileri sürülen yolsuzluk veusulsüzlük yaptığı ve rüşvet aldığı iddiaları üzerine AK Parti'deki görevlerinden istifa ettiğini hatırlatarak, "Bu gelişme ülkemizdeki siyasi ahlak ve siyaset kurumunun güvenirliği bakımından ciddi bir adım ve erdemli bir hareket olmuştur" dedi.

Topçu, "Siyasetçilere emanet edilen sadece maddi değerler değildir. Her siyasetçi toplumun inanç değerlerine saygı göstererek manevi değerleri koruyan ve kollayan bir misyonla hareket etmelidir. Maddiyat ve maneviyat iç içe geçen ve birbirini etkileyen kavramlardır" dedi ve ekledi: Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ibadeti ve Peygamber Efendimiz (sav) hakkında yaptığı talihsiz açıklama ve kameralara yakalanan çirkin diyalogu 'manevi yolsuzluk ve usulsüzlük' kavramına verilebilecek en manidar örneklerden biridir. Bu çirkin açıklama ve davranışı nedeniyle kamuoyunun ezici bir çoğunluğu Önder Sav'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Fakat hem CHP hem de Önder Sav, tepkileri duymazlıktan gelmeyi tercih etti. Üstelik Önder Sav, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede sorumlu siyasetçi örneği gösterip özür dileme ihtiyacı bile hissetmedi. Bu çirkin olaydan uzun bir zaman sonra ancak CHP tarafından 'Önder Sav yanlış anlaşıldı' şeklinde bir açıklama yapılarak düzeltme yoluna gidildi."

Baykal'a seslenen Topçu, "İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna uygun bir ahlaki davranış olarak AKP'li Şaban Dişli'nin istifasına karşılık, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, siyasi ahlaka ve toplumun manevi değerlerine önem veren bir liderse eğer CHP Genel Sekreteri görevini sürdüren Önder Sav'a baskı yaparak istifasını sağlaması gerekmektedir. Çünkü maddi yolsuzluk ve usulsüzlük ile manevi yolsuzluk ve usulsüzlük arasında hiçbir fark yoktur. Her iki davranış şekli de çirkin ve toplumun genel ahlakına aykırı örneklerdir."

Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adı ciddi bir manevi yolsuzlukla anılan Önder Sav, bütün siyasi görevlerinden bir an önce istifa etmelidir. BBP olarak, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan asil bir davranış gösterip, bu mübarek günlerin hissiyatıyla aziz milletimizden özür dileyerek istifa etmesini bekliyoruz. Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun olarak aziz milletimiz için CHP'nin yapacağı en hayırlı iş Önder Sav'ın istifa etmesini sağlamak olacaktır. Bunu yaparsa CHP'nin oylarının en az 5 puan artacağı aşikardır. Siyasi rakibimiz olsa bile CHP'nin siyasi ahlakı önemseyen böyle bir çıkışını önemser ve takdir ederiz. Yeter ki toplum vicdanı rahatlasın, siyaset ve siyasetçilerin itibarı korunsun."

Engin Kaşdaş-habervaktim.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.