GALİP MENDİ'YE KIBRIS'IN VELİ KÜÇÜK'Ü BENZETMESİ

Paşaları ziyaret eden Mendi'nin sır işleriPaşaları ziyaret eden Mendi'nin sır işleri
TSK adına Ergenekoncu paşaları cezaevinde ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin adı gazeteci cinayetine karışmış!

Tarafta yayınlanan habere göre TSK adına Ergenekoncu paşaları cezaevinde ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin adı, 1994-1996 yıllan arasında Kıbrıs'ın "Gladio"su olarak bilinen "Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı"nda görev yaptığı sırada gazeteci Kutlu Adalı cinayetine karışmıştı.

Adada faili meçhul kalan bu cinayetten önce, Mendi'nin Kutlu Adalı'yı 15 Mart 1996'da telefonla tehdit ettiği, 2003'de ise bu cinayetle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından sorgulandığı ortaya çıkmıştı.

Ergenekon şüphelisi olarak tutuklu bulunan Veli Küçük'ün 1990'da JİTEM komutanı olarak atanmasının ardından Siirt ve Mardin'e atanan Korgeneral Mendi'nin hikayesi, Susurluk'tan Kıbrıs Gladiosu'na kadar uzanıyor.

ADALI'YI TEHDİT ETMİŞTİ
Korgeneral Mendi, 1994-96 yıllan arasında KKTC'de Sivil Savunma Teşkilatı (SST) Başkanlığı görevi yaptığı sırada Gazeteci Kutlu Adalı 6 Temmuz 1996'da evinin önünde uzi marka silahla vurularak öldürülmüştü. Adalı'nın öldürülmeden önce Galip Mendi tarafından 15 Mart 1996'da telefonla tehdit edildiği iddia edilmişti. Tehditin nedeni ise Adalı'nın Kıbns'ta esrarengiz bir baskınla ilgili SST'yi sorumlu tutması olmuştu.

SAINT PARNABAS MANASTIRI BASKINI
1996'da Saint Parnabas Manastın, bir grup tarafından basılmış, bekçiler bağlanarak, 1974 öncesi buraya

gömülen bir ganimet çıkarılmıştı. Adalı, bekçilerin verdiği ifade ve araç plakalarına dayanarak baskının Sivil Savunma Teşkilatı tarafından yapıldığını 14 Mart 1996'da yazdı. Bir gün sonra ise Adalı SST Başkanı Mendi tarafından telefonla aranarak ölümle tehdit edildi Adalı'nın eşi İlkay Adalı, telefon görüşmesinde bizzat eşinin yanında olduğunu ve konuşulanlan bildiğini söyledi. Bu telefon görüşmesinin üzerinden dört ay geçtikten sonra Adalı öldürüldü. Kutlu Adalı'nın eşi Şair ilkay Adalı, cinayetten Türk istihbaratını ve KKTC'yi sorumlu tutarak AİHM'e dava açtı. 2003 haziran ayında Ledra Palace Oteli'ne gelen AİHM yargıçlan Mendi'yi Adalı cinayetiyle ilgisine ilişkin olarak sorguladı.

TARAF

İLGİLİ HABER:

CEZAEVİNDEKİ PAŞALARA TSK'DAN ZİYARET

SÜRPRİZ ZİYARETE CHP'DEN DESTEK

ASKERİN HAMLESİ GÖZDEN KAÇMADI

ZİYARETTE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

İŞTE ERDOĞAN'IN İLK YORUMU

CEZAEVİNDE SÜRPRİZ ZİYARET MESAJ MI?

ALTAN SORDU: İKİNCİ ŞEMDİNLİ Mİ?

TSK ADINA ZİYARETİ KİM İSTEDİ?

SÜRPRİZ ZİYARETE EN SERT MANŞET


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.