: CEVAP VERMEYE DEGMEZ-PAMUKOGLU



Cevap vermeye değmez' 'Askerliğini kantinde yapmış bu işlerden anlamaz'

Metin FERAH/ BOLU,(DHA) Süheyla GÖZDERELİLER- Kemal BAYRI/YALOVA, (DHA)HAK ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, hükümetin terör örgütü PKK ile mücadele politikasına ilişkin, "Her şey siyasi irade ile başlar. Siyasi irade yoksa terörle mücadelede olmaz. Hükümet terörle mücadele konusunda ne yapmış? Ben ortada yapılan bir şey görmüyorum. Herkes konuşuyor" dedi.

Partisinin il teşkilatı açılışı için Yalova'ya gelen Osman Pamukoğlu, halk eğitim merkezinde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin bir hayal olduğunu bundan yıllarca önce söylediğini dile getiren Pamukoğlu, başbakanın son açıklamalarını değerlendirerek, şunları söyledi:

ASKERLİĞİNİ KANTİNTE YAPMIŞ

"O televizyonda albayların çıktığı forumları fazla izleyip etkilenmiş. OHAL zamanında 360 bin asker vardı. Karakolda 360 asker var. Terörü karakol komutanı mı bitirecek. Bu işlerden bu kadar uzak. Asıl Başbakana sorsanıza askerliği kendisi nerede yapmış. Sitelerde falan hep yazıyorlar, İstanbul'da yapmış ve karargah asteğmeni olarak kantine bakıyormuş."

Pamukoğlu, Dicle'nin doğusundaki dağlardan eşkıyanın temizlenmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

TOPLUM SOSYAL OLARAK ÇÖKME NOKTASINDA

"Yanlış şeyler söylüyorlar, biri tampon diyor sabahleyin, öbürü öğleyin niye olmasın diyor, siz bir programa çıkıyorsunuz, tampon budur bir işe yaramaz diyorsunuz, tampon eczanede satılır diyorsunuz, öbürgün bakıyorsunuz başka bir şey söyleniyor. Hiç mi muhakemeniz yok, hiç mi anlayan yok? Gelelim güvenliğe, Dicle'nin doğusu eşkıyadan temizlenecek. Yetmez, bizim topraklarımızda başka topraklardan giren bu profesyonel silahlı örgütün başı kabul edilenler neredeyse gidip alınacak. Bunu Avrupa'dan destekleyen, buna Irak topraklarından yol veren, ki bunlar bizim müttefiklerimiz, gidip bunlarla diplomatik olarak görüşülecek. Siyasal, askeri, ekonomik bütün meseleler konuşulacak. Ama bunlar başınız dik ve gerçekten özgürseniz bunlar yapılmayacak işler değil yani cesur insanların işidir. Birileri sizi yukarıdan destekliyor, parti diye destekliyorsa, bu milletin onurunu koruyamaz, bu devletin başını dik tutamazsınız."

Toplumun sosyal olarak çökme noktasında bulunduğunu dile getiren Pamukoğlu, "2005 yılında Türkiye cezaevlerindeki kadın ve erkek mahkum tutuklu sayısı 56 bindi. 2008'de 3 yıl sonra cezaevlerindeki tutuklu ve mahkum sayısı yüzde yüz arttı, 96 bin oldu. Bu toplumun sosyal olarak çökmesidir. Görünmeyen bir zehirdir. Ama bunu konuşan yok, merak eden de yok. Bizim partimizin iktidar olduğunda ilk yapacağı iş, hırsızlıktan zaman aşımının kaldırılmasıdır" dedi. Daha sonra HEPAR Yalova İl Teşkilatı Başkanlığı'nı açan Pamukoğlu, İl Başkanı Muhlis Balaban'a parti rozetini taktı.

BİR AÇILIŞ DA BOLU'DA

Partisinin Bolu il ve ilçe başkanlıklarının açılışını yapmak üzere gelen Pamukoğlu, il Başkanı Nilgün Batıyeli'ne parti rozetini taktı. Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, 4 Eylül'de kuruluşunu yaptıkları partilerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. 28 il ve 50 ilçede örgütlenme işlemini tamamladıklarını anlatırken, "Partimize günlük olarak yurt içinden 12 bin katılım oluyor. 2 ay içerisinde Meclis'e girebilmek için gerekli olan 41 il ve 300 ilçede örgütlenmemizi tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Osman Pamukoğlu, hükümetin bölücü terör örgütü PKK konusunda aldığı önlemler ve yürütülen faaliyetlerin hiçbir zaman PKK'nın siyasal yapısı ve dağ kadrosunu ortadan kaldırabilecek ölçüde olmadığını savunurken, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin müttefikleri PKK'yı siyasi ve finans olarak destekliyor. Müttefikimiz olan ve girmeye çalıştığınız AB, PKK'ya kendi topraklarında finans olarak destekliyor, siyasi olarak koruyor. Bunlara karşı siyasi iradenizi kullanamaz, başı dik devlet olamazsanız, onurlu millet olmak ilkesini yerine getiremezsiniz. Teröre karşı alınabilecek tek önlem, yurt dışından buna destek sağlayan ve sizin müttefikiniz görülen devletlere ne yapılması gerektiğini anlatabilmek ve sözünüzü geçirebilmektir. Askeri, jandarma ve polisiye meseleler bundan sonra gelir. Önce siyasi irade. Bu olmayınca, hiçbir şey yapamazsınız."

CEVAP VERMEYE DEĞMEZ

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli askerlerin televizyonlarda ahkam kestiği, 10- 15- 20 yıl önce bölgede olanla bugün bölgede olanlar arasında çok şey değiştiği sözlerini hatırlatması üzerine Osman Pamukoğlu, "Dağlar mı değişti? Yoksa PKK'nın taktikleri mi değişti? PKK, 25 yıldır pusu ve baskın taktiklerini uygular. İnsanın kendine güveni olmayınca, çaresizliğe düşerek şaşırır. Bu tip konuşmalara cevap bile vermeye değmez. Çırpınan, çaresiz ve biçare insanlara söylenebilecek laf yok" diye yanıt verdi.

AKP iktidarında işsizliğin yüzde 120 arttığını, borçların tavana çıktığını ileri süren Pamukoğlu, şöyle konuştu:

"2005 yılında Türkiye'deki cezaevlerindeki insan sayısı 56 binden, son 3 yılda 96 bine çıktı. Bu, sosyal olarak toplumun çürümesi demektir. Telekom'u, Tüpraş'ı, Erdemir'i, arsaları sattıkları halde borçlarımız da, işsizlik de arttı. Satacak bir şeyleri de kalmayınca da Avrupa'da çalışan işçilerin paralarını Türkiye'ye getirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı ne siyaseten, ne ekonomik olarak ne de terör konusunda başarılı olamadı."

Deniz Feneri olayı ile AKP iktidarının halkın nasıl soyduklarının göstergesi olduğunu savunan Osman Pamuroğlu, "Bunların yararlandığı tek şey, halkın cehaleti, eğitimsizliği ve fakirliği. Lüks arabalarda gezen, şatafatlı kıyafetler giyen, pahalı mücevherler takan AKP'liler ne köylü, ne kentli. Bunlar, yabancı şirketlerin Türkiye'deki uzantıları" diye devam etti.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.