Özgürlüğü kavradılar!

Bağımsızlığın önemini anlayan yüz binlerce Iraklı, dün sokağa dökülüp ABD'nin gitmesini istedi.

Amerika'ya isyan!
Bağdat'ta toplanan ve çoğunluğu gençlerden oluşan yüz binlerce Iraklı, işgal güçlerinin ülkeyi terk etmesini istedi
Amerikan işgalinin başladığı 2003'den bugüne Irak'ta çok şey değişti. Mart 2003'te işgal güçlerini sevgi gösterileriyle karşılayan Iraklılar, aradan geçen 5 senede çok pişman oldu. Dün Bağdat'ta toplanan yüzbinlerce kişi, işgalci ABD ve işbirlikçilerini dev bir gösteriyle protesto etti. Protesto gösterisinde, çoğunluğu genç erkeklerden oluşan kalabalık, Irak bayrakları taşıyarak, "Anlaşmaya hayır", "Irak'a evet", "Go Home Yankee" sloganları attı. Şii lider Sadr portreleri taşıyan göstericiler, Mustansiriye meydanına yürüdü. Gösteride ayrıca Şii lider Mukteda El Sadr'ın mesajı da okundu.

Yalan söylüyorlar
Sadr, aylardır müzakereleri süren ABD-Irak güvenlik anlaşmasını reddetmeleri için Irak meclisine çağrı yaptı. Mukteda El Sadr, "Anlaşmanın topraklarımızdaki işgali durduracağını ve Irak'a bağımsızlığını vereceğini kim söylüyorsa o yalancıdır" dedi. Sadr, bu anlaşmanın Irak'ı "yıllar boyunca damgalayacağını" kaydetti.
5 yılda çok şey değişti
İşgalin başladığı 2003'te ABD askerlerini sevgi gösterileriyle karşılayarak, Saddam'ın heykellerini yerlerinden söken Iraklılar, aradan geçen 5 yılda gerçekleri gördü. Bağımsızlığın önemini anlayan Irak halkı, dün sokağa döküldü. Yüzbinler, işgalci ve yandaşlarını protesto etti.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.