(anadoluhaber) BEN SIZE DEMEDIMMI KONYA KARAMAN KARAMAN DIYE!

SOK! KAZIM KARABEKIRIN YAHUDI OLDUGU NETLESIYOR!

1. Kazim Karabekir pasanin yahudi oldugu netlesiyor! Ilk adinin MUSA oldugu ortaya cikti. Iste delilller! Internette MUSA KAZIM KARABEKIR diye arayin web adreslerine bakin ilk adinin MUSA oldugunu goreceksiniz.

2. ABD'de Seferadlar (yani Ispanyadan Osmanliya gelen yahudiler) RESMI WEB SAYFASI! OSMANLI YAHUDILERI listesinde Kazim Karabekir'inde adi var! Web sayfalari http://www.sephardicstudies.org/turks1.html  Bu nasil is? Listenin yedegi icin TAM LISTE ye buradan bakabilirsiniz

3. SOYADI ZEYREK! Simdi internet haber sitelerinden bu konuda haberden bir parca "Kazım Karabekir Paşa'nın 1882 yılında İstanbul Zeyrek'te dünyaya geldiğini ve ilk nüfus kaydına adı Musa Kazım Zeyrek olarak geçtiğini anlatan Yurtsever" Evet yanlis okumadiniz! Zeyrek soyadli cunku Osmanliya gelen yahudiler geldikleri yerin adiyla anilirdi, bu gelenekde soyadi kanunuyla devam etti. Isin ilginc tarafi Zeyrek YAHUDI yeridir! Iste size belge Sabanci Universitesi The Jewish Communities (Yahudi Toplulullari) 1453-1520 Dilek Akyalcin tam adresi http://digital.sabanciuniv.edu/tezler/tezler/ssbf/master/akyalcind/ana.pdf  Bakin nediyor! BUDUN bile YAHUDI ISI!

4. Yahudi Karabekir Pasa icin her yanda Turkmen Yoruk deniliyor hemde adres Konya Karaman Turkmen Yoruk veriliyor , yani hem KIZILBAS ALEVI  hem YAHUDI nasil oluyor? Birseyler ortbasmi edilmiye calisiliniyor! Iste bir sokda burada! Ataturk'te dedesi KIRMIZI AHMET EFENDI onada Konya Karaman Turkmen Yoruk deniliyor!  Nasil oluyor bunlar? Hep ayni adres KONYA KARAMAN TURKMEN? nasilsa yoruk yani devamli bir yerden bir yere gidiyor nasilsa kimse arastiramaz bulamaz diyemi dusunuyorlar? Birisi birseyler ortbas etmek icin Konya Karaman'i mi kullaniyor? Azzz sonra!...

5. Karaman deniliyor, Turkiyede eskiden Rumlar yasamaktaydi din olarakta cok eskiden sadece Yahudi ve Hiristiyan Turkler var idi!  KARAMANLICA DIYE DIL VAR! YUNANCA yazilan turkce oldugunu biliyormusunuz? Iste Karamanlica klisede MASALLAH YAZIYOR! Karamanlica ORTODOKS KLISESINE BAGLI HIRISTIYAN TURKLERIN DILIDIR!

6. Karaman karaman deniyor! TARIHTEKI KARAMANOGULLARI BAYRAGINI GORDUNUZMU?

Karamanogullari bayragi

Karamanogullari hakkinda bilgi LINKTE

KARAMANIN KOYUNU SONRADAN CIKAR OYUNU!

7. Artik burda olay patladi! Ergenekonda heryerde kayip cuvaldan bahsediliyor! Kayip cuval bulundu! Ne cikti! bir bayrak! Karamanogullari bayragi uzerine yesil kurt basi ERGENEKON BAYRAGI IMIS!

8. Yunanlilarin meshur basbakanlarindan Karamanlis'inde Karamanli oldugunu biliyormuydunuz?

Yunan basbakani Karamanlis'in Konya Karaman'daki dogdugu ev!


http://www.ensonhaber.com/news_detail.php?id=80467

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/09/11/haber,FB9A0CAD99B040D89600A199660F3716.html

Karabekir Paşa Yahudi miydi?
Karabekir Paşa Yahudi miydi?
ABD'li Yahudi kuruluşu Karabekir Paşa'yı Yahudi olarak gösterdi. Karabekir'in yakınları ve tarihçiler iddiayı nasıl karşıladı?
11 Eylül 2007 Salı 02:06
Merkezi New York'ta olan Sefarad Kültürü Araştırmaları Merkezi, Türkiye'deki Yahudi soy isimleri şeklinde yayımladığı listede Mareşal Kazım Karabekir'i de Yahudi olarak gösterdi. Ancak Karabekir'in yakınları ve tarihçiler buna karşı..
 
1965 yılında New York'ta kurulan Sefarad Kültürü Araştırmaları Merkezi'nin (FASSAC) resmi internet sitesinde Yahudi soy isimleri bölümünde yer verilen Türk ve Osmanlı Yahudileri listesinde Mareşal Kazım Karabekir'in de adına yer veriliyor. Yüzlerce ismin alfabetik sıraya göre sıralandığı listenin hazırlayıcısı ise Prof. Dr. Daniel Kazez adında İstanbul kökenli bir Yahudi. Kazez, Sefarad Kültürü Araştırmaları Merkezi'nin resmi internet sitesinde kaynağı olarak da Türk Musevi Yusuf Besalel'in Osmanlı ve Türk Yahudileri kitabını gösteriyor.

YAZAR: BENİMLE İLGİSİ YOK
Kitabın yazarı Yusuf Besalel ise kesinlikle Kazım Karabekir'in Yahudi olduğuna ilişkin hiçbir bilgiyi kitabına koymadığını açıkladı. Besalel, Prof. Dr. Kazez'in kuzeni olduğunu ancak onun hata yaptığını söyledi ve "Kazım Karabekir Paşa'nın Yahudi olduğunu yazmadım. Ayrıca da kitabımda böyle bir bilgi yok. Kazez'in kişisel tasarrufu. Doğruyu yansıtmıyor." Tarihçi Naim Güleryüz, "Bu ihtimal benim Çinli olma ihtimalim kadardır" derken, Karabekir'in kızı Timsal Karabekir ise SABAH'a şunları söyledi: "72 millete aynı gözle bakan insancıl bir insandı. Kendisi öz be öz Türk." Sefarad Kültürü Araştırmaları Merkezi'nin Yahudi listesinde yer alan diğer isimler: Uzeyir Garih, Ziya Gökalp, Naim Güleryüz, Cem Hakko, Vitali Hakko, Leyla İpeker, Cefi Kamhi, Jak Kamhi, Vivet Kaneti, Bilge Karasu, İzzet Keribar, Sami Kohen, Jan Nahum, Nedim Saban, Sabetay Sevi, İshak Alaton, Rifat Bali.
 
'Ne alakası var soyu bellidir'
 
TARİHÇİ Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kazım Karabekir'in Yahudi olup olmadığı konusunda, "Zannetmiyorum, yanlıştır. Babası da paşa onun. Selanik dönmesi değil, Müslümandır. Selçuklu'ya kadar götürüyorlarsa kökenini, şecere kimse çıkaramaz Selçuklu'ya kadar, o palavradır ama Karabekir Yahudi değildir, zannetmiyorum" açıklamasını yaptı. Gazeteci Murat Bardakçı ise "Ne alakası var. Mümkün değil bu. Soyu bellidir Karabekir'in. Azınlıklar herkesi kendilerinden yapmaya bayılırlar" dedi.
 
Kafkas Cephesi kahramanı
 
KURTULUŞ Savaşı'nın kahramanlarından biri olan Kazım Karabekir, Karamanlı ve Kırım Gazisi Mehmet Emin Paşa'nın oğlu. 1882'de İstanbul'da doğdu. Gerek Osmanlı subayı olarak cephelerde gerekse de Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli başarılar elde etti. Emekliye ayrılınca siyasete atıldı. 1938'den 1946'ya kadar Büyük Millet Meclisi'nde, İstanbul milletvekili olan Kazım Karabekir, 1946 yılında Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na seçildi. Bu görevde iken öldü. Karabekir'in özellikle Kafkas cephesindeki savaşlarda gösterdiği üstün sevk ve idare kabiliyeti ile kahramanlığı, harp tarihinde seçkin bir yer almasını sağladı.
 
SABAH

 

http://www.sephardicstudies.org/turks1.html  den alinmadir.

Internet'de Ataturk'un yahudi oldugu yayilmasindan sonra simdide Kazim Karabekir'in yahudi oldugu ortaya cikti. Yusuf Besalel'in Osmanli ve Turk Yahudileri kitabinda yahudiler listesinde Kazim Karabekir Pasa'da var. Tam listeye gormek icin TAM LISTE buradan bakabilirsiniz.




Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

1 yorum:

  1. o yablış bilgi asıl osmanlı yahudişlerden oluşma hem o yıldız onceden anadolu medeniyeti icin kullanılıyodu cahilmisiniz yoksa delimi dürttü biilmiorumki eger kazım karabekir ise o onların sucuduır karamanogullarının deil 3 ise ataturkte karmanoguludur buda boyle biline osmanlı asıl herzaman rumlara ozenmiştir son delil ise karamanoğulları rumlarlar herzaman savasta ve israillede savastaydılar israil ise yakında anadoluyu almak umidi isede bu yıldızı koymalarının 2. nedenidir

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.