Genelkurmay'daki Köstebek Yakalandı

ImageGenelkurmay'dan son aylarda sızdırılan bilgi, belge ve çeşitli ses ve görüntü kayıtlarıyla ilgili ’köstebek avı’ ilk sonucunu verdi. Bir astsubay yakalandı.






Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasının hemen öncesinde, Orgeneral İlker Başbuğ’un Kudüs’te ’Ağlama Duvarı’ önünde çekilmiş fotoğraflarını sızdıran astsubay yakalandı. Foto Film Dairesi’nde görevli, adı açıklanmayan astsubayın olası dış bağlantıları araştırılırken, gizlilik ve istihbaratla ilgili, yeni ve sıkı emirler gönderildi.

GENELKURMAY Başkanlığı, son aylarda meydana gelen dışarıya bilgi, belge ve ses kaydı sızdırılması olaylarının kaynağını bulmak amacıyla geniş kapsamlı bir ’Köstebek avı’ başlattı. Bu sıcak istihbarat takibinde, Genelkurmay Başkanlığı’na atanması öncesinde, Orgeneral İlker Başbuğ’un, Kudüs’te Musevilerin kutsal ağlama duvarı önünde çekilmiş özel fotoğraflarını kasıtlı olarak dışarıya sızdıran askeri personel de tespit edildi.

kullan

kullan

Askeri Savcılık dava açtı

Fotoğrafları sızdıran, kimliği açıklanmayan, Astsubay rütbesindeki personelin, Genelkurmay Foto Film Dairesi’nde görev yaptığı ve bu görüntüleri, komutanlara ait resmi gezi arşivlerinden aldığı belirlendi. Genelkurmay Askeri Savcılığı, astsubayla ilgili dava açtı. Astsubayın dışarıda bağlantılı olabileceğinden şüphelenilen şahıslara yönelik kapsamlı soruşturma da sürüyor.

kullan

Bu arada, son dönemde TSK ile ilgili medyada ve internette yer alan diğer bilgi ve belgelerle ilgili de detaylı soruşturmalar devam ediyor.

Tüm karargáhlara uyarı emri

Tüm karargáhlara, gizlilik ve istihbarat kuralları ile ilgili yeni emir ve yönetmelikler de gönderildi. Personelden, telefon konuşmalarından, yazışmalarına dek tüm karargáh faaliyetlerinde daha özenli ve dikkatli olması istendi. Daha önce çok konuşulan ve Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’ndan (GES) dışarıya sızan birlik komutanına ait ses kaydı ile ilgili olarak da bazı askeri personel sorgulandı.

Hürriyet

3 yorum:

  1. ağlama duvarının önünde yalnızca museviler ve yahudiler ağlamazmı,merakımı bağışlayınız.
    muhsin yemez

    YanıtlaSil
  2. Bu gibi insanlığa malolmuş yerler, ilginç yerlerdir ve ziyarete açıktır. Oraya ağlamak için gidilmez sadece. Avrupadaki katedralleri turistik amaçla ziyarete gittiğimizde, ayinlere katılmadığımız ve papaza günah çıkartmadığımız gibi!!!!!!

    Yahudiler biraz tarih bilseniz, Arapların Sami Kaviminden. Daha sonra Müslüman olanlarla amca çocukları.

    Asıl soru Müslümanlar Allaha Yahudice Rab sözcüğüyle dua ederler mi !!!!!
    Ama ediyorlar.:)) Rab Hebrew dilinde Allah demektir. Açın da Muazzez İlmiye Çığ gibi dünya çapındaki değerli biliminsanlarının (Allah varlığını Atatürk gibi bu ülkeye nasip etmiş! Kur'an, Tevrat ve İncilde Sümer Tabletlerinin Kökeni Kitabını okuyun.

    En az, Ortaçağda Altın Dönemini yaşayan Arap İslam Medeniyetinin dilbilimcileri gibi ,Kuranı (Batıniler ve Zahiriler olarak iki koldan inceleyerek dünyada ilk metin incelemesi başlattılar..) akıllı olun.

    Ortaçağ Arap İslam Medeniyetine 21ci yüzyılda olsun erişmeye çalışın...!

    YanıtlaSil
  3. İnsanlığa malolmuş yerler sadece ağlama duvarları mı? Başbuğ Paşa Mekke İle medineyi ziyarete gidip hac farizasını ne zaman yapacak acep? Ya da Oralara kadar gitmişken Filistin işgal altında ki filistilileri ziyaret etse ne iyi olurdu diye söyleyesim geldide....

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.