Ergenekon gündemi değiştirmek için Yapıldı!

Son Ergenekon operasyonlarının Gazze'deki sıcak gelişmeleri iki plana düşürmek için yapıldığına dikkat çeken Göksel'in açıklamaları.

Katilin ricası iş bitiriyor!

GAP projesinde sulama ihalesi alan İsrailli firmalara kapatma davası açıldıktan 1 ay sonra yaklaşık 4,6 milyar dolar ödenek çıkaran AKP hükümeti, Olmert'in son ziyaretinde İsrail'e iki ayrı jestte bulundu. Birinci jest, 22 Aralık'ta İsrail'e yeni bir silah alımı ihalesi verildi. İkinci jest ise, devletin zirvesi ile ikili görüşmeler yapan Olmert'in ricası üzerine Aselsan'daki bir ihalede kalan 141 milyon dolarlık bakiye de ödendi.
Başbakan daha ne bekliyor?

AKP iktidarının kapatma davasında Yahudi lobisinin gönlünü kazanmak için İsrailli firmalara 6 yıllık aradan sonra bugünkü döviz kuruyla 4,6 milyar dolar ödenek çıkarması, bütün Türkiye'yi şok etti. Erdoğan'ın İsrail'e karşı hamaset yapmadığını atacağı bazı adımlarla ispatlayabileceğini belirten Göksel, " O zaman, 2004'te Yahudi cemaatinden aldığı cesaret ödülünü geri versin. İsrail'in yürüttüğü bir proje olan BOP eşbaşkanlığından da hemen istifa etsin" dedi.

GAP projesinde sulama ihalesi alan İsrailli firmalara kapatma davası açıldıktan 1 ay sonra yaklaşık 4,6 milyar dolar ödenek çıkaran AKP hükümeti, Olmert'in son ziyaretinde İsrail'e iki ayrı jestte bulundu. Birinci jest, 22 Aralık'ta İsrail'e yeni bir silah alımı ihalesi verildi. İkinci jest ise, devletin zirvesi ile iki görüşmeler yapan Olmert'in ricası üzerine Aselsan'daki bir ihalede kalan 141 milyon dolarlık bakiye de ödendi.

Verso Araştırma Şirketi Sahibi ve Stratejist Erhan Göksel'in verdiği bilgiye göre, AKP iktidarının kapatma davasında Yahudi lobisinin gönlünü kazanmak için İsrailli firmalara 6 yıllık aradan sonra bugünkü döviz kuruyla 4,6 milyar dolar ödenek çıkarması, bütün Türkiye'yi şok etti. Buna göre, Demirel zamanında yapılan ihaleleri iki anlaşmalarla İsrailli firmalara verildi. 2003'ten bu yana GAP'a ödenek çıkarmayan AKP hükümeti, kapatma davası ile bu tavrında radikal bir değişikliğe gitti. İçerisinde Türk firmalarının ağırlıklı olarak yer aldığı 7 uluslar arası konsorsiyuma, 4,6 milyar dolar ödendi. Dankner Tavura, GAP'ta iş yapan ana şirketlerden birisi olarak öne çıkıyor.

GAP'taki ödemeleri ortaya çıkaran Erhan Göksel'in verdiği yeni bilgiler ise, yine herkesi şaşırtacak. Kameralar karşısıda Filistin'deki vahşete gözyaşları içinde tepki gösteren AKP yöneticileri, gerçekte el altından İsrail'le olan bütün anlaşmaları yürütmeye devam ediyor. Hatta yeni ihaleler yapılarak, askeri anlaşmalar da imzalanıyor. Bunlardan birisi Olmert'in son Ankara ziyaretinden hemen önce imzalandı. 22 Aralık'ta yapılan ihaleyi İsrailli bir firma kazandı. 147 milyon dolarlık ihale, İsrail'den yeni bir silah alımını öngörüyor.

Olmert'in Gazze saldırılarından hemen önce gerçekleştirdiği Başkent ziyaretinde başka bir ekonomik sorun daha halledildi. Buna göre, askeri bir ihaleden dolayı ödemesi bekleyen 141 milyon dolarlık bir bakiye, sorunu çözüldü. Olmert'in ricası üzerine Aselsan'ın yaptığı ihaleden kalan borç hemen ödendi.

Erhan Göksel'e göre, Başbakan Gazze saldırılarının ilk 8 günü oldukça cılız tepkiler veriyordu. Ancak bir olaydan sonra Başbakan Erdoğan'ın tavrı sertleşti. İşte Göksel'in ağzından bunun gerekçesi, " Başbakan, Gazze'deki işgalin ilk 8 günü çok cılız tepkiler gösterdi, kerhen iç politikaya dönük küçükşeyler söyledi. Ta ki Saadetin İstanbul'daki ezici mitingine kadar. O mitingden sonra Başbakan tavrında bir sertleşme oldu. Çünkü Türkiye'nin her yerinden toplumsal kalkışmanın başladığı bir nokta o miting" diye konuştu.
"Ergenekon operasyonları, gündemi değiştirmek için yapılmıştır"

Son Ergenekon operasyonlarının Gazze'deki sıcak gelişmeleri iki plana düşürmek için yapıldığına dikkat çeken Göksel, "Ergenekon operasyonları, gündemi değiştirmek için yapılmıştır. Ergenekon devam eden bir dava idi, elbette beklenen bir takım gelişmeler vardı. Ama zamanlaması bakımından, Türkiye gündeminden Gazze'yi kaldırıldı. Fakat hala İsrail her yere giriyor, daha yakıcı bombalar kullanıyor. Ben Başbakanın seçime girerken, hamasetle İsrail'e karşı dişini göstermeye başladığını, bunu bir iç politika malzemesi olarak kullandığını, el altından bütün İsrail anlaşmalarını yürüttüğüne inanıyorum " diye konuştu. Erdoğan'ın İsrail'e karşı hamaset yapmadığını atacağı bazı adımlarla önleyebileceğini belirten Göksel, " O zaman, 2004'te Yahudi cemaatinden aldığı cesaret ödülünü geri versin. İsrail'in yürüttüğü bir proje olan BOP eşbaşkanlığından da hemen istifa etsin" dedi. Göksel, hükümete şu soruları yöneltti: "Peki kapatma davasında, GAP birden bire nerden çıktı? GAP'a yeni bir ihale açılmış mı soruyorum? 4,6 milyar dolarla yeni bir yatırım yapılmış mı? Bu para nereye gitmiş? Bu para eski verilen ihalelerin ödeneklerine gitti. Yeni hiçbir iş yok" diye konuştu

Milli Gazete

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.