Filistin Konvoyu izmit’te, İsrail parlamentosuyla dostluk grubu dağıtılsın imza kampanyası ve 195.hafta basın açıklaması.‏

Filistin Konvoyu izmit'te, İsrail parlamentosuyla dostluk grubu dağıtılsın imza kampanyası ve 195.hafta basın açıklaması.

Kocaeli İnanç özgürlüğü Platformu bu haftaki eylemini, "İsrail Parlamentosuyla dostluk grubu dağıtılsın, biz size İsrail'le dost olmanız için oy vermedik" kampanyasıyla birlikte yaptı.Yürüyüş yolunda imza toplayan ve imza atan Filistin dostlarına birer çiçek hediye eden platform üyeleri ,Sabri Yalım İnsan hakları parkında 10 Ocak 2009 günü ,saat 12.30 ' da aşağıdaki basın açıklamasını yaptı.

Filistin'le dayanışma için İstanbul atan caddesinde saat 9.00 da yola çıkan araç konvoyu, saat 11.30 da İzmit gişelerinden çıktı.İzmit'ten katılan araçlarla, Suriye Golan tepelerine kadar gidecek.Araç konvoyu Kocaeli Gönüllü teşekkülleri platformu üyesi STK , sendika ve vakıflar, Kocaeli MAZLUMDER Şubesi tarafından karşılandı.Konvoyla berber İstanbul'dan gelen Vahap Yaman konvoyun amacı ve güzergahı hakkında açıklama yaptı.Memursen Kocaeli Şube başkanı ve Gönüllü Teşekküller dönem başkanı Harun Aliş, Ortak Çalışma grubu adına da Marsiad başkanı Bahri Odabaş konvoyla ilgili açıklama yapıp destek verdiklerini söylediler.

Medya için kısa özet:

Biz size eli kanlı terör devleti İsrail ile dostluk grubu kurmanız için oy vermedik. Dostluk grubunda olanlar acaba milletten yetki alarak mı bu gruba katılmışlar, hangisi seçmenine sordu.Halk olarak sizi uyarıyoruz, Siyonist güçlerle, emperyalistlerle, katillerle halka duyurmadan iş birliği yapmaya kalmayın.Yoksa seçim sandığında faturasını çok ağır ödersiniz.

Dost olduğunu İsrailli parlamenterler, Siyonist dostlarınız Gazze'de çoluk çocuğu öldürmeden önce size gelip danıştılar'mı?.O kadar dostluk! içerisinde size sormadan Gazze'de katliamı başlatıp devam ettirdiklerine göre, bunlarla dostluk yada barış olmayacağı açık değil mi.! Onlar sadece birbirlerinin dostudurlar. Ancak müminler gerçek dostturlar. Dostlarımızı da ona göre seçin.Sözde dostluk grubuna üye olan yada ayrılan Sayın milletvekilleri ve üyeler, fa etmek yetmez, bu grubu derhal kapatın ve bu eli kanlı katillerle dost olma ayıbı işlediğiniz için seçmenlerinizden özür dileyin.Seçim kampanyalarında karşımıza çıktığınız, bizden oy istemeye kalktığınız zaman, bu eli kanlı katillerle dostluğunuzu yüzünüze çarpacağız, bunu da unutmayın.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

195.Hafta Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu Basın Metni

Değerli basın mensupları, haftaları ayları ve yılları eskiten hiç eskimeden yılmadan özgürlükleri için direnen değerli dostlar bu hafta ki basın açıklamasına hoş geldiniz.

İSRAİL VURUYOR DÜNYA SUSUYOR
Biz bu meydanda nasıl özgürlüğümüz için mücadele ediyorsak, Filistin halkı da 1920 den beri özgürlüklerini kazanmak için Siyonizme karşı taşla sopayla mücadele ediyorlar. İsrail devleti tarihteki katliamlarına bir yenisini daha eklerken dünyanın diğer devletleri susuyor, bir takım devletler ise barış görüşmeleri yapma derdine düştüler bilmiyorlar ki bu hasta ideoloji ile barış yapılmaz bir İsrailli devlet yetkilisinin şu sözleri bu devletle barış görüşmeleri yapılmayacağının apaçık kanıtıdır. "Biz bir gün Filistinlilerle barış içinde yaşamaya başlarsak, ertesi gün kendi içimizde çatışmaya başlarız". diyen hasta Siyonist bir ideoloji ile barış görüşmeleri mi yapılır?.

Biz buradan tüm insanlığı bu terörist devlete karşı tepkiye çağırıyoruz ve hükümeti bu Siyonist devletle olan tüm ilişkilerini kesmeye çağırıyoruz barış görüşmelerinin bu zihniyetle sağlanamayacağını biliyoruz çünkü bu devletin kuruluş felsefesinde savaş kan ve gözyaşından başka hiçbir şey yok. İnsanlığın kanını donduran Filistin'deki katliam dünyanın gözü önünde devam ederken batılı hiç bir devletin tepki göstermemesi bize tarihteki Kudüs için yapılan haçlı seferini hatırlattı.

Büyük komutan Selehattin Eyyübi bize kutsal Kudüssün kapısını açmıştı ve Kudüssü biz Müslümanlara emanet etmişti, biz bu emanete sahip çıkamadık inşallah şimdide ümmetin direnişi kutsal Kudüssün anahtarını alır ve tekrar İslam ümmetinin emanetine verir.Ümmet bu savaştan zaferle çıkacaktır, çünkü İktidarını kan ve vahşet üzerine kuran hiç bir sistem sonsuza dek var olamaz, işte tarih….

Türkiye İsrail dostluk grubunda hala üye olarak kalanlar varsa buradan sesleniyoruz. Ne diye duruyorsunuz. Dostluk grubunda olanlar acaba milletten yetki alarak mı bu gruba katılmışlar, hangisi seçmenine sordu.Halk olarak sizi uyarıyoruz, Siyonist güçlerle, emperyalistlerle, katillerle halka duyurmadan iş birliği yapmaya kalmayın.Yoksa seçim sandığında faturasını çok ağır ödersiniz.

Dost olduğunu İsrailli parlamenterler, Siyonist dostlarınız Gazze'de çoluk çocuğu öldürmeden önce size gelip danıştılar'mı?.O kadar dostluk! içerisinde size sormadan Gazze'de katliamı başlatıp devam ettirdiklerine göre, bunlarla dostluk yada barış olmayacağı açık değil mi.! Onlar sadece birbirlerinin dostudurlar. Ancak müminler gerçek dostturlar. Dostlarımızı da ona göre seçelim. Sözde dostluk grubuna üye olan yada ayrılan Sayın milletvekilleri ve üyeler.İstifa etmek yetmez, bu grubu derhal kapatın ve bu eli kanlı katillerle dost olma ayıbı işlediğiniz için seçmenlerinizden özür dileyin.Seçim kampanyalarında karşımıza çıktığınız bizden oy istemeye kalktığınız zaman, bu eli kanlı katillerle dostluğunuzu yüzünüze çarpacağız, bunu da unutmayın.

Ne dünyada, nede ülkemizde zulüm ebedi değildir elbet bir gün zulüm sona erecektir. Biz dünyada ve ülkemizdeki devam eden zulümler bitene kadar bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz zulme inat yaşasın hayat, yaşasın özgürlük mücadelemiz.

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı

Çetin TAHTACI

MAZLUMDER KOCAELİ ŞUBESİ
Tepecik Mah. Yavuz Sok. Afyonoğlu Kardeşler İş Hanı Kat: 4
e-mail: mazlumderkocaeli@gmail.com
Tel: 0262 322 16 29

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.