İsrail’in Sonu Geliyor

1. İsrail devleti tarihî bir ârızadır. Onda devamlılık olamaz. Ârızaların başlangıç ve bitiş tarihleri vardır. İsrail ârızasının başlangıç tarihi 1948'dir. Tahminimce bitiş tarihi yakındır.

2. ABD (yine tahminimce) yakın tarihte çökecek, birkaç parçaya ayrılacaktır. Bunun sebebi âdil olmayışıdır. ABD çöker mi? Sovyetler Birliği nasıl dağıldıysa, o da çökecektir.

3. ABD'nin desteğini yitiren İsrail'in ayakta kalması mümkün değildir.

4. ABD'ye ve İsrail'e dayanan Kuzey Irak'taki Kürt devleti de çökecektir.Kürt milliyetçiliği Kürtlere çok büyük zarar verecektir.

5. İsrail batmadan önce üçüncü dünya savaşını çıkartacak, atom bombaları ve füzeleri kullanacaktır. Dehşet dehşet dehşet...

6. ABD'nin çökmesi bütün dünyayı allak bullak edecektir.

7. Mısır'da rejim değişikliği kaçınılmazdır.

8. Ortadoğu'daki modern Sodom ve Gomoreler altüst olacak, yerin dibine geçecektir.

9. Avrupa Birliği, ABD'nin çöküşünden sonra zayıflayacaktır. Dağılması mümkündür.

10. Bütün bu hengâme içinde Türkiye ne olacaktır? İsrail uçakları Konya ovasında talim yapıyor...İncirlik havaalanı ABD'nin elinde... Oradan komşu bir devlete füze atılırsa ne olur? Ülkemiz beklenen büyük yangının dışında kalabilir mi?

İleride bütün küçük hesaplar ve ihtiraslar gündemden düşecek, mânâlarını yitirecektir.

Birtakım adamları ve kadroları, büyük bir hırsla giymiş oldukları ateşten gömlekler yakıp kül edecektir.

Zulümle, hile ile, çeşitli şeytanlıklar ile biriktirilmiş muazzam ve efsanevî haram ve kara servetlerin hiç kıymeti kalmayacaktır.

Birilerinin ABD'de kara paralarla satın almış oldukları villalar, mülkler, banka hesapları bir işe yaramayacaktır.

Ortadoğu'da akıllara durgunluk verecek derecede korkunç ve kanlı savaşlar olacaktır.

Mehdi zuhur edecek, Müslümanlar onun etrafında birleşecektir.

Dehşetli olaylardan, kanlı ve yıkıcı savaşlardan sonra dünyada yeni bir Mutlu Çağ başlayacak, adalet ve doğruluk hakim olacaktır.

Yedi sene mi sürer, kırk sene mi... Ondan sonra bozulma tekrar başlayacaktır.

Sonu Kıyamet.

Sevgili Müslüman kardeşlerim!..

Gazze katliamına karşı ağlamaktan (o da ağlayabiliyorsak) ve protesto etmekten başka bir şey yapabiliyor muyuz?

Gerçekten çok âciz vaziyetteyiz.

Lakin her şeye rağmen yapabileceğimiz işler, iyilikler, hayırlar vardır.

İlk işimiz itikadımızı tashih etmek olmalıdır. Kur'ân'a ve Sünnet'e uygun doğru itikat.

İkinci iş hemen beş vakit namaza (henüz kılmayanların) başlamasıdır.

Üçüncü iş cemaattir.

Dördüncü iş tefrikayı, hizipçiliği, fırkacılığı bırakmak ve birlik olmaktır.

Beşinci iş lüksü, sefahati, aşırı tüketimi, gösterişi, saçıp savurmayı bırakıp İslâm'ın kanaat prensibine göre yaşamaktır.

Altıncısı Ümmet'in bilge kişilerine kurtuluş plan ve programları hazırlatıp bunları hayata tatbik etmektir.

Yedincisi Kur'ân'ın, Sünnet'in, İslâm'ın yasak kıldığı, kötülediği bütün ahlâksızlıkları, hıyanetleri terk ederek Peygamberin (salat ve selâm olsun O'na) ahlâkı ile ahlâklanmaktır.

Sekizincisi, bize dünyada ve ahirette yük olan âtıl servetlerimizi tasfiye etmektir.

Dokuzuncusu emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmaktır. (Her Müslüman kendi kapasitesine ve derecesine göre).

Onuncusu, cihad fi sebilillah ruhuna ve şuuruna tekrar sahip olmaktır.

Onbirincisi Kur'ân'a, Sünnete, icmâ-i ümmete kesinlikle aykırı olan her türlü bid'atlerden uzak durmak, bunlarla mücadele etmektir.

Yirminci asırda dünya iki büyük savaş felâketi gördü... Üçüncüsünün ayak sesleri işitiliyor... Gafil olmayalım, yan gelip yatmayalım...Oh kekâh hayatı sürmeyelim...

Allah'ın rızası dairesi içinde bulunmak en büyük korunma tedbiridir.

Dünya altüst olunca ısınmak için doğalgaz bulunmayacak, otomobiller yakıtsız kalacak, ekmek ve yiyecek tedarik etmek güçleşecek, su sıkıntısı çekilecektir.

"Böyle durumlarda çoluk çocuğumla 150 bin dolarlık cipime biner, güneyde Şeddadiye mahallesindeki saray yavrusu lüks yazlığıma çekilir lordlar gibi yaşarım..." kuruntusuyla avunanlar aldanıyorlar. A beyinsiz nasıl gideceksin?..

Tek kurtuluş Allah'a itaatli ve sadık bir kul olmak, Peygambere sadık ve muti' ümmet olmak, Kur'ân'a ve Sünnete yapışmak, Şeriata sarılmaktır.

Müslümanlar!.. Cemaat olalım. Cemaat olursak, bin kişilik bir topluluk dua etse, sadece içlerinden birinin duası kabul edilse, o bir kişi "Ya Rabbi hepimizi affet, koru, bize yardımcı ol..." dese hepsi inşaallah affa, korunmaya, yardıma mazhar olur.

Bu günler bütün azgınlıkların terk edilmesi gereken günlerdir.

Azgınlıklar sadece cinsellikle ilgili değildir. Para azgınlığı, servet azgınlığı, benlik azgınlığı... Kur'ân'ın ve Sünnet'in yasakladığı bütün günahlar ve aşırılıklar...

Sevgili Müslümanlar!.. Din sömürücülerini, mukaddesat bezirgânlarını desteklemeyiniz. Onları desteklemekten ne size, ne ülkeye, ne devlete bir hayır gelir. Aksine büyük şerler gelir.

Sevgili Müslümanlar!.. Vesilelere tevessül edelim. Bütün iyi, güzel, mâruf şeylere... İbadetlere... Hayır ve hasenata... Büyük ve küçük cihada... Hepsine hepsine.

Gafillerden ve zarara uğrayanlardan olmayalım...

Sünnî Osmanlılık ve Vehhabîlik
BENİM bir Ehl-i Sünnet Müslümanı olarak Vehhabîliği hak görmem, tasvib etmem (doğru bulmam) mümkün değildir. Bu konuda fitne ve fesat çıkmasını istemediğim için şimdiye kadar sükutu tercih ettim.

Vehhabîlik bir bid'at hareketidir. Ehl-i Sünnet ile Vehhabîler arasındaki ana ihtilâf, itikad konularında ve İslâm'ın yorumunda ve uygulanmasındadır.

Tarihte çeşitli Müslüman toplumlar, kendi İslâm anlayışlarını sergilemişlerdir. Endülüs Müslümanları... Fâtimîler... Büveyhîler... ve diğerleri. Osmanlı devleti bir Ehl-i Sünnet devleti idi. Onun sergilediği İslâmî uygulama ortadadır. Tabiî ki, devletin kuruluş ve yükseliş devrindeki durumu kasd ediyorum.

Osmanlı devleti bir cihan nizamı, bir pax ottomanica kurmuştur. Bir zamanlar onun gayr-ı müslim nüfusu Müslümanlarınkinden fazla idi. O bir milletler birliği idi.

Kanunî zamanında 150 bin kişilik Osmanlı ordusu topları, atları, develeri, arabaları ile İstanbul'dan Viyana'ya bir ekili tarlayı, bir bostanı, bir bahçeyi çiğnemeden gitmiştir. Öylesine bir adalet ve güvenlik vardı.

Sultan Murad-ı Hüdavendigâr'ın askerleri, feth edilen Edirne civarındaki Rumlara ait bağlardan üzüm kopartıp yemişler, asmaların dallarına çaputlar içinde üzümün parasını bağlamışlardır.

Osmanlı devleti din hürriyeti, çeşitlilik, adalet, güvenlik, hoşgörü üzerine kuruluydu.

Vehhabîlik hareketi Osmanlı devletine ve hilâfetine karşı bir isyan hareketidir.

Şu anda Vehhabîler kendi İslâmî anlayışlarını, din yorumlarını sergiliyorlar.

Adalet anlayışlarını... Hürriyet anlayışlarını...Sosyal adaletlerini... Eşitlik anlayışlarını...

Arabistan'da İslâm kabristanları, İslâm büyüklerinin türbeleri vardı. Hepsi yıkılmış, düzlenmiştir...

Arabistan'da tarikatlar kapatılmış, zikir ve evrad toplantıları yasaklanmıştır.

Arabistan'da hâkim hanedanın ve sınıfların tenkit edilmesi mümkün değildir.

Arabistan'da bundan birkaç sene önce vefat eden yüksek bir zatın 30 milyar dolardan fazla terekesi çıkmıştır.

Ehl-i Sünnet Osmanlı devleti ile Vehhabî sistemini mukayese ediniz. İyilik, salah, İslâm'ı doğru anlama bakımından hangisi ağır basar?

Vehhabîler, İslâm'ı anlamak, yorumlamak, uygulamak hususunda Muhammed ibn Abdilvehhab'ı imam kabul ederler, ona tabi olurlar. Bendeniz Sünnî bir Müslüman olarak Muhammed bin Abdilvehhab'ın kardeşi Süleyman ibn Abdilvehhab'a tâbiyim. Bir İslâm âlimi olan bu zat, kardeşinin aşırılığa kaçtığını, sapıttığını ilan etmiş ve ona karşı "es-Sevaiku'l-İlâhiyye fi'r-Reddi 'ale'l-Vehhabiyye" adını taşıyan bir kitap yazmıştır.

İslâmî konuları tartışırken lütfen edebe aykırı üslup kullanmayalım. Küfür ederek, sövüp sayarak kimse tezini isbat etmiş olmaz.

İşte Sünnî Osmanlılık...İşte Vehhabîlik... Elinizi vicdanınıza koyun kararı siz verin.

Muhammed ibn Abdilvehhab mı haklı, kardeşi Süleyman ibn Abdilvehhab mı?

MEHMET ŞEVKET EYGİ

15 yorum:

  1. Allah Razi olsun Mehmed Agabey. Danimarkada Türkiye Diyanet isleri gizli gücler tarafindan basladigi 1984 yilindan beri kontrol altinda.
    Türkiyeli gencler ve cocuklar perisan durumda. Anne ve babalar Türkiyede cahil birakilmislar. Avrupaya, bilhassa Danimarkaya cahillerin gelmesi tesvik edilmis. Burada genel olarak Müslümanlar kötü örnek oluyorlar.
    Müslüman olan Danimarkalilarda perisan durumdalar ancak göz yasartiyorlar!
    Dün gece Kanal 4 televizyonu bir saat Danimarkali Müslüman olan genc Hanimlari gösterdi. Gözlerim yasardi. Aglamamak icin kendimi zor tuttum. Sahabilerin devrindeki gibi metin ve sabirli olduklarini gördüm.
    Nicin Müslüman oldunuz sorusuna o güzel islami kiyafetleriyle ayni cevabi veriyorlardi.
    - Cennete gidebilmeyi arzu ediyorum!
    Muzaffer Alev Kopenhag Danimarka www.esir.webbyen.dk

    YanıtlaSil
  2. sevgili arkadaşım sen fazla aksiyon filimi seyretme sana yaramamış.

    YanıtlaSil
  3. doğru abd ve israilin sonu yakın.
    kürt milliyetçiliği selçuklulardan buyana olamamıştır.
    islamiyet uğruna devlet olma yoluna gitmemişlerdir.
    osmanlı egemenliğin de ise asker sayıları sınırlandırılmıştır.

    YanıtlaSil
  4. değerli büyüklerim Allahında emrettiği gibi insanın en büyük ve tek düşmanın şeytandır.İnsanlar arasından hizmetkarları bulunmakta ve aldatıcı dünya malının güzelliği ile kandırarak gaflet içindeki insanlardan oluşan hizmetkar ordusunu genişletmektedir.Bu oluşum tahminim bir ülkenin ve sosyal yaşam biçiminin çökmesi veya yok olması ile son bulamayacak kadar ciddi kapsamlı ve yıkılan düzenlerin yerine yenilerini kurup zamanı ve yeri geldiğinde yeni oluşumlara zemin hazırlamak için bunlarıda yok edebilecek teşkilata sahiplerdir.Atalarımı hiçbir zaman göktürkler hunlar orta asya veya osmanlı diye bir kalıba sokmadan hiç şüphe olmaksızın atam Hz:Adem dir düşüncesi ile olaylara insan olarak bakmaya çalışıyorum.İnsanda en önemli değer takva ile ölçülmelidir.Allah inancı ile yaşamalı ve bu inanca bağlı olarak sosyal yaşamını şekillendirmelidir.Ama neden birtürlü bu yapılamıyor.Askeri ve ekonomik güç elde etmiş iken bile neden bu düzeni bir türlü kaya gibi sağlam hale getirilemiyor.Neden bu şeytan ve hizmetkarları tüm yaratılanlara üstün kılına biz insanları bu kadar etkileyebiliyor.Diyelimki bunlar etkiliyor.Neden etkilenemeyecek bir nesil yetiştiremiyor büyüklerimiz.Herhalde bir türk olarak hükümdar olsaydım ne saraylarda ihtişam ve gösterişle hüküm sürer nede islamiyeti yaymaya çalışıyorum adı altında günümü gün ederdim.Ben kırk yamalı hırkası ile islamiyeti yaymaya çalışırken başına işkembe geçirilmiş taşlanmış bir Allah resulu Hz.Muhammedin ümmetiyim.Ne Muhammed ibn Abdilvahhap nede Süleyman ibn Abdilvahhap eğer ümmetiz diyorsak lider anlayışım budur.kırk yamalı hırka

    YanıtlaSil
  5. Bu dediklerin asla olmayacak.İsrail fende,ilimde,teknolojide,bilimde sizden çok öndedir.bunun nedenide müslümanlar ağlayıp,zırvalarken,birbirlerini çekiştirirken çalışmalarıdır.ben türkiyeli bir yahudiyim ve hayatımda müslümanlar kadar tembel bir millet görmedim.bu saçmalıkları yazdığınız bilgisayar,yada parçaları ve dahi içinize giydiğiniz iç çamaşırları bile İsraile aittir konuşulacak konu kalmamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş kıyamet günü geldiği zaman onların ilmi de feni de hiçbir işe yaramayacak sen heralde islamdan bihaber müslüman olmayan bi adamsın öyle olsaydın bunları bilirdin Kur'an-ı Kerim'i iyi okursan bu konuların hepsi orada geçer.Bazı senin gibiler Kur'an da örtünmeye dair hiçbirşeyin olmadığını söylerler halbuki herşey mevcuttur onda.Konuşulacak konu da senle bitmiş herkesle devam edecektir;Sen sıkma canını.

      Sil
  6. Kardeş zoruna gitti galiba.Tarihe bile bakmadan yorum eklemişsin.Yahudi kardeşim zamanı gelince öğreneceksiniz bazı şeyleri.Herşey öyle senin göreceğin yerlerde alenen yapılmaz.Bir avuç insandan bahsediyorsun bilmiyorum farkındamısın.Bence çok fazla övünme.Çok yakın zamanda sende gerçekleri göreceksin.Saygılar...

    YanıtlaSil
  7. metni yazan kardeşime son derece katılıyorum bunların hepsi yaşanacak yahudilerinse kaçacak delik bile bulamayacağı kuran-ı kerimde söyleniyor inşallah adalet yerini bulacaktır.Bizler söylediğin gibi Allah yolunda hayırlı kullar olabilirsek bu sınavdan kolay geçeriz. Allah ülkemizi ve tüm müslamanları korusun

    YanıtlaSil
  8. "LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH"

    YanıtlaSil
  9. Cennet Kapısında Ne Yazıyor ?


    "LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH"


    Gerisi fasa füso yani.


    Ama sen ona da inanmazsın be yahudi insan.

    Kardeş diyemiyorum kusura bakma.

    Lâyık değilsin.

    YanıtlaSil
  10. adsız adam dogru soyluyor kullandıgın bilgisayar bile onlara ait . Ama yahudi arkadas her ne kadar dunya malı sizin olursa olsun , 2. dunya var bir de duymussan eger . Bir de sunu belirtmek istiyorum . Oturdugunuz yerden böyle o batacak bu batacak diye konuşmayın . Çoğunuz belkide benden büyüksünüz ama benden daha az gramlı beyniniz olduğu kesin . Mehmet şevket eygi yazığınız demicem , benden yaş olarak büyüksünüz ancak akıl yaşınız hiç de buyuk degilmiş. Bence siz çok hayal kuruyorsunuz. İsrail biticek haklısın lanetlenmiş bir yer nede olsa ama ingiltere, fransa, almanya, bunlarda hristiyan ABD gibi madem ABD yi bitiriyorsun buralarıda bitir . Saçmalamaktan başka bir iş yapmamışsınız buradakiler. Son lafımıda söylemek istiyorum , türkiyede yaşayan yahudi karşıma çıkma sakın , benim örnek aldığım insan hitler , gerekirse nazi lik yaparım senin için .

    YanıtlaSil
  11. Mayk haklısın ama israillide haklı kullandıgın yedıgın ıctıgın hersey onlarda . Ama israilli onlar bu dünyada kalıcak diger dunya da var biliyorsun degil mi ? . Birde su metni yazan kişilik mehmet şevket eygi . Büyüksün saygı duyarım dicem ama yaş olarak büyüksün bence akıl yaşının benden küçük olduğunu düşünüyorum. Çünkü orada ki yazdıkların benim küçükken dediğim yok iş adamı olsam yok cumhurbaşkanı olsam hayallerimle aynı hatta daha imkansız . O yüzden orayı burayı yıkıp bitireceginize kendi ülkeniz için bişeyler yapında bizi yıkmasınlar. Yahudi arkadaş hitlerin elinden öpmek gerekir bence keşke kökünüzü kurutsaydı . Çok ileri görüşlü bir adammış sizlerin nasıl bir kişilik olduğunuzu farketmiş. O yorum yapanlar bu kadar çok hayalperest olmayın. Biz namaz kılıyoruz diye amerika yıkılmaz . O yaptığımız hayırlı işler bireysel şeyler . Bunları öne çıkarıpta alette etmeyin .

    YanıtlaSil
  12. İsrailliler helakiyetlerini biliyorlar ve geçmiş başkanlarından biri bu konuyu Hollandalı bir gazeteciyle konuşurken, "Ben 8 yaşındayken bize ders verdiği sırada, Muhammed (s.a.v) buyurmuş; Müslümanlar israil oğullarıyla çok çetin bir savaş yapmadıkça (Öyle bir savaş ki, taşlar ağaçlar dile gelip, ey müslüman benim ardımda da bir yahudi var, gel Allah rızası için öldür.) ve galip gelmedikçe kıyamet kopmaz, demişti.

    -İsrail Başkanı: bizlerde böyle bir ümmetin yetişmemesi için çalışmaktayız.
    Öyle bir çalışma ki, müslüman namaz kılacak ama tadını alamayacak, yemek yiyecek ama ne yediğini bilmeyecek, Kur'an okuyacak ama ne okuduğunu bilmeyecek.

    Çalışmalarının çoğu içimize adetlerimize yerleşmiştir ama amaçlarına muvaffak olamayacaklar.
    Çünkü ümmet bilinciyle ve oyunlarına tabi olmamış milyonlar yetişmekte ve çalışmaktadırlar.

    İsrail oğullarının sonu elbet yakındır.

    YanıtlaSil
  13. Bu DÜNYADAKI YAPTIKLARINIZI IKI CIHANDADA ZERRE KADAR HEPSINI ÖDEYECEKSINIZ "ISRAILOGULARININ SONU INSALLAH Ve ELBETE YAKINDADIR EN YAKINDADIR INSALLAH "

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.