Mısır Güvenlik Güçleri İsyan Etti!

Mısır güvenlik güçleri, Gazzelilerin Mısır’a geçişini engellemek yerine Gazze’yi savunmak ve İsrail ile savaşmak için gideceklerini açıklaması ülkeyi karıştırdı.

Mısır güvenlik güçlerine ait bir merkezde geçtiğimiz günlerde, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamlar neticesinde isyan çıktı.

Mısır’da haftalık olarak yayınlanan Savtu’l Ümme gazetesinin Çarşamba günkü nüshasına dayandırılan habere göre Mısır güvenlik güçlerine bağlı Nasır kampından Refah sınır kapısını korumak üzere buraya gitme emri alan askerler emri yerine getirmeyi reddetti.

Gazzelilerin Mısır’a geçişini engellemek yerine Gazze’yi savunmak için gideceklerini söyleyen isyancılardan üçü İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerce tutuklanmış başka bir grup da isyana teşvikten açığa alınmıştır.

Fislistinlilerin Mısır’a geçişini engellemek, Müslüman Kardeşler’e bağlı olduğu tahmin edilen insani yardım kuruluş ve derneklerinin yardım konvoylarının Gazze’ye geçişini engellemek maksadıyla Gazze’ye gönderilmek istenen askerler emre itaatsizlik ederek isyan çıkardı. Bunun üzerine birçok asker subayların safına geçmiş ve üstlerinden aldıkları emri uygulamayı reddetti. Hatta bu askerlerden bazıları “eğer kapıya gidersek sınırı geçer gider İsrail’le savaşırız” dedikleri kaydedildi.

Bunun üzerine Mısır güvenlik güçleri isyancı askerlerden onlarcasını tutukladı. İçişleri Bakanlığı da durumu kontrol altına almak için takviye kuvvet gönderdi.

İsyan ateşinin başka yerlere sıçrayacağından endişe duyan Mısır İçişleri Bakanlığı hemen olay yerine takviye asker göndermiş ve olayı örtbas etmeyi yeğledi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.