AK PARTİYE ONE MİNUTE


AKP tarafından İstanbul'da düzenlenen 1. Gençlik Sempozyumu'na davet edilen Arap ülkelerinin temsilcileri, salonda İsrail'in temsilcisini görünce oturumu terketti. Sempozyumu terkettik

Katar'dan Doha Gençlik Merkezi Başkanı Salih El- Cermuzi, Müslüman Gençler adına yaptığı açıklamada, "AKP'den bir davetiye aldık. Davetiyede bize İsrail'den hiçbir katılımcının bu sempozyumda yer almayacağına dair açık güvence verilmişti. İsrailli katılımcıyı gördükten sonra 'ya biz sempozyumu terk ederiz ya da İsrailli katılımcılar' dedik. Cevap vermediler. Biz de ortak hareket ederek sempozyumu terk ettik.

Aynı çatı altında olamayız

Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanı İdris Bonunu ise, "İslâm ülkelerinden gelen gençlik temsilcileriyle ortak hareket ederek sempozyumu protesto ediyoruz. Kardeşlerimizi katleden bir ülkenin temsilcileri ile aynı çatı altında hiçbir şey olmamış gibi duramayız" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'le tartıştıktan sonra salonu terk ederek gösterdiği tepkinin bir benzeri dün İstanbul'da yaşandı. Ancak bu kez, protesto edilen AKP oldu.

AKP'nin Gençlik Şöleni'nde Arap ülkelerinden gelen katılımcılara şok yaşatıldı. Haliç Kültür Merkezi'nde AKP'nin düzenlediği 1. Gençlik Sempozyumu, Arap ülkelerinden davet edilen gençlik başkanlarının protestosuna sahne oldu. Gençlik Sempozyumu için Türkiye'ye davet edilen Arap ülkelerine AKP tarafından, resmi bir açıklamayla İsrail'den hiçbir katılımcının olmayacağı güvencesi verildi. Ancak öte yandan İsrail'in tepkisinden çekinen AKP, adını katliamlarla duyuran İsrail'in Likud Partisi'nin Gençlik Temsilcisi de davet etti.

Katillerle aynı çatı altında olamayız

Sempozyumun birinci oturumu başladığında katılımcılar arasında Likud temsilcisini gören Arap ülkelerinin gençlik başkanları, AKP'li yetkililere kendilerine güvence verilmesine rağmen İsrailli katılımcının niçin davet edildiğini sordular. Bu durumunun kabul edilemez olduğunu belirten gençlik başkanları, kendi aralarında toplanarak ortak bir tavır sergileme kararı alarak, sempozyumu protesto ettiler. Yetkililere "Katillerin temsilcileri ile aynı

Kandırıldık!

Katar'dan Doha Gençlik Merkezi Başkanı Salih El- Cermuzi, Müslüman Gençler adına yaptığı açıklamada, "AKP'den bir davetiye aldık. Davetiyede bize İsrail'den hiçbir katılımcının bu sempozyumda yer almayacağına dair açık güvence verilmişti. Bu güvence verildikten sonra bizler de Türkiye'ye memnuniyetle geldik. Ancak sempozyum başladığında kandırıldığımızı gördük. İsrailli katılımcıyı gördükten sonra sempozyumu protesto ettik ve yetkililere ya biz sempozyumu terk ederiz ya da İsrailli katılımcılar dedik. Bize cevap vermediler. Sonra da bizler ortak hareket ederek sempozyumu terk ettik. AKP'li yetkililerden hala haber bekliyoruz ama bir şey yaptıkları yok" dedi. Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanı İdris Bonunu ise, "İslam ülkelerinden gelen gençlik temsilcileriyle ortak hareket ederek sempozyumu protesto ediyoruz. Kardeşlerimizi katleden bir ülkenin temsilcileri ile aynı çatı altında hiçbir şey olmamış gibi duramayız" şeklinde konuştu.

İsrailli ajanlardan engelleme

Öte yandan, AKP'nin Arap ülkelerinin temsilcilerine gönderdiği davetiyedeki güvence metnini almak isteyen gazeteciler, organizatörler ve İsrailli yetkililer tarafından salondan çıkarıldı. Likud temsilcisinin İsrailli ajanlar tarafından yoğun bir korunmaya da alındığı ve söz konusu katılımcı hakkında bilgi alınmasını engelledikleri görüldü. Sempozyuma ara verildikten sonra, farklı yemekhanelere alınan Müslüman ülkelerini gençlik temsilcileri ile İsrailli temsilciler görüştürülmedi. Yemekhaneler ve konuşma salonları birbirinden ayrıldı. Başbakan Erdoğan, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'le tartıştıktan sonra salonu terk ederek, sempozyumu protesto etmişti. Bu kez benzer bir protesto, Arap ülkelerinden AKP'ye yapıldı.

Milli Gazete

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.