Molla Ömer Taliban'ın komutasını eline aldı


Afganistan'da işgalcilerle çarpışan Taliban'da silahlı kuvvetlerin lideri Molla Ömer oldu.

Afganistan'da İşgalci ABD ve Koalisyon güçleriyle çatışmalar halinde bulunan Taliban'ın politikasını değiştirdiği ve Taliban'ın silahlı gücünün komutasını Molla Ömer'e bırakıldığı açıklandı.

ABD'de çıkan Wall Street Journal Pentagon'un yetkililerine dayanarak hazırladığı raporda, Taliban'ın ABD cumhurbaşkanı Barrak Obama tarafından 21 bin asker Afganistan'a gönderme ilanı ardından Taliban'ın yeni bir taktik geliştirdiği edildi.



Rapora göre, yeni taktik çerçevesinde 'Taliban Şurası' bölgelerdeki yardımları toplamakla birlikte direnişçilere yol gösterecek. Ayrıca Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde din eğitimi ve talebe yetiştirme sistemi kuracak. Öte yandan Taliban'ın askeri komutayı ise Molla Ömer'e verdiği açıklandı.

Raporda ayrıca ABD'nin askerleri artmasıyla birlikte Taliban'ın koalisyon güçlerine karşı büyük çapta suikast saldırıları planladığı iddia edildi.

3 yorum:

  1. Dün gece danimarka televizyonunda gavur askerlerinin siperinden karsidan kosarak gelen talibani gösterdi.
    Ölmek icin koalisyon güclerine saldiran taliban askerleri, yorumunu yapti spiker.
    Devamli göstermiyorlar. Hemen kesiyorlar.
    Bütün dünya gavurlarinin ve Müslüman gavurlarinin 40 ülkesi Afganistanda ilk defa ufacik bir islam devletinin kurulmamasi icin bütün seytanligi, zulmü, katilligi, terörizmi deniyorlar. Dünyada, Zavalli Afganli Müslümanlara bir lira bile toplamak ve göndermek hürriyeti yok. Sanki sira bize de gelmiyecekmis gibi gafletle, Mülümanlar, Afganli Mücahidlere terörist deyip duruyorlar!
    1920 lerde oldugu gibi iyi Müslümanlar öldürülecek, geriye kalan salak Müslümanlar yeni nesillere ve ve dünyaya örnek Müslüman olarak gösterilecek!
    Muzaffer Alev Kopenhag www.esir.webbyen.dk

    YanıtlaSil
  2. 1. si Müslümanın gavuru da ne oluyor?
    2. si Türkiyenin zaten laik(kafir) bir ülke olduğu aşikar. Neden Afganistana para yardımı göndersin? Zamanında şeyh said i terörist, isyancı ilan eden laik kafirler şimdi afganistanda İslam devleti kuracağını iddia eden taliban grubuna da aynı sözleri sarfeder. İngilizce de terörist manasına gelen kelime arapçada korkutan anlamına gelmekte ve evet Afganistanda ki insanlar kafirleri ziyadesiyle korkutmakta.
    3. sü Müslümanlara salak deme cesaretinde bulunan birisi bizden değildir. “Mü’mine sövmek fısk, öldürmek ise küfür gibidir.” (Buhari) Diyor alemlere rahmet olsun diye gönderilen Rasul. Allah'ın Müslümanlara dünya üzerindeki en büyük vaadlerinden birisi de Müslümanların hiç yok olmayacağıdır. Tevhid e bağlı Muvahhidler Allah'ın arzında kafirler istese de, istemese de sürekli bulunacaktır..

    Vesselam...

    YanıtlaSil
  3. yorum yapan 2 arkadaşım ikinizde aynı şeyleri söylüyorsunuz aslında birinci yorumcu arkadaş müslüman kafirler diyerek müşriklerden bahsediyor...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.