'Avrupa'da medeniyet yok, vahşet var'

İzmir'de iftar yemeğine katılan Necmettin Erbakan, Avrupa'da medeniyet olmadığını savunarak, "Avrupa'da medeniyet yok, vahşet var" dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise, hükümetin yeni anayasa kararlılığını rafa kaldırması halinde demokratik açılımın tartışılıp topun taca atılacağını söyleyerek, köklü bir şekilde siyasi ve hukuki reform sürecine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.


Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, dün akşam (cumartesi) düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un onur konuğu olduğu iftar programına, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Vehbi Hatipoğlu ve Ahmet Sünnetçioğlu, siyasi parti ve sendika temsilcileri, işadamları, dernek ve oda temsilcileri ile partililer katıldı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve GİK Üyesi Şerafettin Kılıç'ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeği, İzmir-Aydın Karayolu üzerindeki bir tesiste gerçekleştirildi. Büyük sevgi gösterileri ve yoğun alkışlar arasında salona giren Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, Mücahit Erbakan' ve Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, yıllardır ramazan ayının bir gününü mutlaka İzmir'e ayırdığını ve bundan son derece memnun olduğunu söyledi. İnsanlara saadet yolunun gösterildiği Ramazan ayında kucaklaşıyor olmanın önemli ve güzel olduğunu dile getiren Erbakan, "Bu mübarek ayda İslam alemine kurtuluş niyaz ediyorum" dedi. 1969 yılında siyasi mücadelesine başlayan Milli Görüş'ün bu yıl 40. senesini kutladığına işaret eden Prof. Dr. Erbakan, bugüne kadar davaya hizmet eden bütün insanlarla büyük bir kutlama programı gerçekleştireceklerini bildirdi. Milli Görüş'ün milletin kendisi, aslı, şahsiyeti ve hürriyeti olduğunu belirten Erbakan, hedeflerine inançla yürümek zorunda olduklarını ve yaptıkları çalışmalarla insanlığın yeniden bir saadet dünyasına kavuşacağını söyledi.



Türkiye'de 60 tane parti bulunduğunu, ancak maneviyattan bahseden tek partinin Saadet Partisi olduğunu ifade eden Necmettin Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maneviyat olmazsa şehitlik kavramı olmaz, vatanını koruyamazsın. Devlete vergi vermezsin. İnsanların hakkını ve hukukunu düşünemezsin. Diğerleri maneviyattan bahsetmiyor. O halde saadet getiremezler. Diğer partilerin hepsi bugünkü faizci kapitalist ekonomik düzeni savunuyor. AB'ye girmeyi savunuyor. Avrupa'da medeniyet diye bir şey yok, vahşet var. Bizim medeniyetimiz AB'den üstündür. Bunları savunan partilerin insanlara saadet vermesi mümkün değildir."

KURTULMUŞ: EMPARYALİZMİN KURGULADIĞI SORUN
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise, hükümetin yeni anayasa kararlılığını rafa kaldırması halinde demokratik açılımın tartışılıp topun taca atılacağını söyleyerek, köklü bir şekilde siyasi ve hukuki reform sürecine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Kürt açılımı diye nitelendirilen konunun başından beri çözüme ulaştırılacak mahiyette açık sözlü bir tartışma zemininde yürütülmediğinin altını çizen Kurtulmuş, "Yıllardır kardeş kanı akıtan bu kirli oyun, ülkemizin karşı karşıya kaldığı en ciddi sorundur. İyi niyetli, ferasetli ve mutlaka kararlı bir şekilde bu sorunun çözülmesi gerekiyor. İç savaştan çıkmış iki milletin barış masasına oturtulmasından bahsetmiyoruz. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşıyoruz. Akrabayız, kardeşiz. Milli kurtuluş mücadelesini birlikte verdik. Bu sorun, son 30 yıldır uluslararası emperyalizmin ve küresel terörün kurguladığı bir sorundur" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.