[anadoluhaber:35361] Abdülkadir AKSU; Ermeni asıllıdır ve dönemindeki faili meçhul cinayetler...




Abdülkadir AKSU; Ermeni asıllıdır ve dönemindeki faili meçhul cinayetler…

 

Ergenekon davasından tutuklu yargılanan yazar Ergün POYRAZ’ın “Musa’nın Çocukları Tayyip ve Emine” adlı kitabı, Togan Yayıncılık, (bendeki 10. baskı), sayfa 310. Bu kitap mahkemelerde açılan davalara rağmen yasaklanamamıştır.

 

“Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa dergahından, Nurcu kesimine de oldukça yakın. 12.10.1944 Diyarbakır doğumlu olan Abdülkadir Aksu’nun 39.604.158.220 no’lu kimliğine göre kütüğüne baktığımızda dedelerinin arasında Giregos, nenelerinde de Horik isimlerine rastlıyorduk. Sadece bu kadar mı tabii ki hayır, Tumes ve Lurik göze çarpan diğer adlardı. Kimilerine göre Kürt, kimilerine göre de Türkmen olarak lanse edilen Aksu’nun, böylece Ermeni soyundan geldiği ortaya çıkıyordu.”

 

Son zamanlarda ise Abdülkadir AKSU’nun annesinin güya Arnavut olduğu ve dolayısıyla Arnavut kökenli olduğu lanse edilmeye çalışılıyor. Bu gizlenme çabası (nedense, ne gerek varsa) değişik şekillerde sürüyor. Adnan Pelvanlar

 

Aynı kitap, sayfa 320.

“Abdülkadir AKSU’nun İçişler Bakanlığı döneminde işlenen ve faili bulunamayan cinayetler:

 

31 Ocak 1990; Muammer Aksoy evinin önünde katlediliyordu.

7 Mart 1990; Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybediyordu.

4 Eylül 1990 tarihinde sıra, yazar Turan Dursun’a geliyordu.

26 Eylül 1990; MİT Müsteşarlığı için kararnamesi hazırlanan (Adnan Pelvanlar’ın eklediği bilgi; Asala örgütünü Fransa, Lübnan ve Yunanistan’daki operasyonlarla çökerten) Hiram Abas kurşunların hedefi oluyordu.

6 Ekim 1990; İlahiyatçı, SHP Parti Meclisi Üyesi Bahriye ÜÇOK evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu öldürüldü.

 

90-92 yılları arasında bu sefer hedef 11 emekli subaydı: 9 Ocak 1991 emekli Yarbay Ata Burcu, 14 Ekim 1991’de eski MİT Müsteşarı em. Org.Adnan Ersöz, 23 Mayıs 1991’de emekli jandarma Korgeneral İsmail Selen, Korgeneral Hulusi Sayın, 7 Nisan 1991 emekli Tümgeneral Memduh Ünlütürk ve Tümgeneral Temel Cingöz öldürüldü.

 

Yine AKSU döneminde SHP Milletvekilinin oğlu Meclis lojmanlarında bir cinayete kurban gidiyordu.

 

18 Aralık 2002 tarihinde Dr. Necip Hablemitoğlu alçakça bir saldırı sonucunda hayatını kaybediyordu.

 

Cinayetlerin devamının geleceği belliydi. Ancak MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un (her iki asker de Ergenekon davasında yargılanmaktadır) hedefteki isimleri koruma altına almaları ve aldırmaları sonucunda cinayet serisi başlayamıyor, birçok ismin hayatı kurtuluyordu.

 

Su uyur, düşman uyumazdı. Bu sefer de korumasız hedeflere yöneldiler.

30 Nisan 2004 tarihinde Fetullah Gülen’in DGM’de açılan davasında Savcı Nuh Mete Yüksel’e belge ve bilgi aktaran, yine irticai yapılanmalar, petrol, ekonomi ve birçok konuda araştırma yapan, gazeteci ve yazarlara belge yağdıran Emekli Binbaşı İhsan Güven evinde eşiyle birlikte öldürülüyordu.” 

 

Bugüne kadar hakkında suçlanacağına ilişkin bir belge, delil ortaya konulamayan fakat Ergenekon davasından dolayı yaklaşık 2 yıldır Silivri Cezaevinde yatan Ergün Poyraz’ın bu kitabını okumanızı öneriyorum.

 

AKP’nin eski bakanlarından Kürşat Tüzmen, bakan olduğu günlerde Hükümette Ermeni asıllı bakanlar var” demişti. O dönemde Abdullah Gül Dışişleri Bakanı, Abdülkadir Aksu içişleri bakanı idi.  

 

Abdülkadir Aksu halen AKP’de Genel Başkan Yardımcısıdır.
   .




- Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının Yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK          

NE  SAĞ, NE SOL,                
KEMALİZM  EN  GERÇEKÇİ  YOL,
NE  MUTLU  TÜRK'ÜM  DİYENE



--
   .




- Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının Yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK          

NE  SAĞ, NE SOL,                
KEMALİZM  EN  GERÇEKÇİ  YOL,
NE  MUTLU  TÜRK'ÜM  DİYENE
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.