İRAN ABD İŞBİRLİĞİ VİDEO!

[videoiran.png]
İran ve Amerika arasında süren nükleer enerji krizi ve diğer sorunlar Dünya Gündeminde artarak önemini korurken geçtiğimiz dönemde BBC'nin yayınladığı bir video İRAN VE AMERİKA arasında ki ilişkilerin seyrini de gözler önüne seriyor.
Aslında bölgesel olarak jeostratejik bir bakış açısı ile İRAN 'ın dış'a yönelik politikalarını inceleyenler bölgede ki en iyi dostunun ABD olduğu sonucuna varabilir.Amerika Irak ve Afganistan işgalleri ile sadece ve sadece İRAN'a yarayacak şekilde bölgede ki İran mualifi güçleri tasfiye etmiş ve İran tarihin hiç bir döneminde olmadığı kadar bölgesinde güçlenmiştir.Bunu ona sağlayan merkez ABD'den başka bir yer değildir.

Afganistan'da Taleban'ın ve Irak'ta en büyük düşman Saddam Hüseyin'in yokedilmesi İran'a derin bir nefes aldırmıştır.Velhasıl iki Sünni güç İran'a yarayacak şekilde ABD tarafından bölgede şimdilik etkisizleştirilmiştir.
Ancak İRAN'ın bu süreçte ABD'ye karşı takındığı tavır hep bize yansıtılan şekli ile iki düşman kutup olarak enfermasyon edilmiş ama aşağıda ki videoda da izleyeceğiniz şeyler nedense es geçilerek Irak ve Afganistan'ın işgalinde İRAN devletinin ABD ye sağladığı yardımlar gösterilmemiştir.

İran kapalı kapılar ardında gizli bir şekilde taa ABD'nin Pentagonuna giderek Hem Afganistan hem de Irak ta kendi düşmanı gördüğü rejimlerin devrilmesinde bakın ABD'ye nasıl yardımcı olmuş!
İran'ın İngiliz ve Amerikalı yetkililerle kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinin sadece bununla sınırlı kalmadığı anlaşılıyor. İranlı ve Amerikalı yetkililerle yapılan mülakatlarda, 11 Eylül saldırılarının ardından Tahran yönetiminin Afganistan'da Taliban yönetiminin devrilmesine yardımcı olmak ve El Kaide'yi bölgeden silmek için Amerikalılara bombalanacak yerleri harfiyen gösteren istihbarat bilgileri sağladığı anlaşılıyor.

VE İŞTE TÜM DÜNYA'YA İRAN -ABD SAVAŞI GİBİ YANSITILAN SAHTE GÜNDEMİ ALAŞAĞI EDEN VİDEO

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.