T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36075] Çin İstihbaratı Osmanlı Şehzadesi Abdülkerim Efendi'yi Öldürttü ! [T.A.T.]

Cennet mekan  Sultan II.  Abdülhamit Han  in  en büyük oğlu Selim efendi nin oğlu  Abdülkerim efendi : 1906 yılında İstanbul'da Dünya ya geldi,   

3 Mart 1924 tarih ve 431 sayılı kanunla hilafetin kaldırılmasından sonra, hanedan üyeleri yurtdışına çıkarıldığında henüz 18 yaşındaydı, önce babasıyla birlikte  Şam'da daha sonra ise Beyrut'ta yaşadı, 1930 yılında Doğu Türkistan a giderek Çin emperyalizmine karşı istiklal savaşı içersinde olan Kaşgarlı Mahmud'un yurdu kaşgara da kı direnişcilere önderlik yaptı.

Zor koşullarda mücadele eden Türkistan halkı savaşı kazanamayınca Abdulkerim efendi soluğu Amerika da aldıysa da Çin istihbaratı peşini bırakmadı  , amerikada kaldığı bir otelde intihar süsü vererek öldürttü.


Ulu önder Mustafa kemal Atatürk'ün emriyle  Konya akşehirden 37 Astsubay gine kaşgara gönderildi, bunlardan 3'ü  ancak hayat dönebildiyse de  geri kalanından hiç haber alınamadı.

12/11/1933  yılında Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti ilan edildikten sonra '' Gökbayrak'tan Albayrağ'a selam '' diyerek selam gönderildi. Türkistan Cumhuriyeti  Yetkilileri  Atatürk e bir  kuranı-kerim, üç kılıç hediye göndermişti.

Atatürk bir kılıcı Doğu Cebhesi'ne , ikincisini de İzmir Fatihi komutasına gönderdi,diğer bir kılıcı Türkluğun savunulması için ben saklıyorum diye muhafaza eden ulu önderi
n bu kılıcı hala Atatürk 'ün Anıt mezarında bulunmakta.

--
Alanımızı Ziyaret Etmek İçin;
--------------------------------------------------------------------------------
[( http://groups.google.com/group/TurkArastirmaTeskilati )]
--------------------------------------------------------------------------------
T.A.T. Türk Araştırma Teşkilatı
T.I.O. Turk Investigate Organizations
T.S.T. Türk Sokak Timi
--------------------------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.