T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36076] Uluslar Neyi Tartışıyor... [T.İ.O]

Uluslar Ne Tartışıyor

MISIR : Başsavcı, Hizbullah`ın Mısır`da darbe yaptırmak için ajanlarını ülkeye soktuğunu ve bunlardan 49`unun yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Gazze savaşı sırasında Mısır`ı çok ağır biçimde suçlayan Hizbullah lideri Nasrallah "Biz birşey yapmadık" dedi

İNGİLTERE : İngiliz polisinin ağabeyi Obama`nın yemin töreni için İngiltere üzerinden Washington`a gitmek isteyen üvey kardeşini ülkeye sokmadığı ortaya çıktı. Kenya`da yaşayan üvey kardeş Samson Obama`nın İngiltere`ye girişi, daha önce bir suç işlediği gerekçesiyle reddedilmiş.

TAYLAND : Başbakan Abhisit Veljajiva, göstericilerin elinden zor kurtuldu. Ülke günlerdir hükümetin istifasını ve erken seçime gidilmesini isteyen gösterilerle sarsılıyor. Göstericiler Asya Ülkeleri Zirve toplantısının yapılacağı oteli basınca, burada bulunan liderler helikopterlerle kaçırıldı.

CEZAYİR : Halk kendini ömür boyu Başkan seçtirmek için Parlamento`ya Anayasa değişikliği yaptırtan 72 yaşındaki Başkan Abdülaziz Bouteflika`yı seçmek için dün sandığa gitti. Muhalefet seçimi" Maskara bir gösteri" olarak niteledi.

İRAN : Ulusal Nükleer Gün ilan eden İran`da, lider Ahmedinejad bu konuda sağladıkları ilerlemeleri İsfahan kentinde açıkladı. İran, bir gün önce Amerika, Rusya, Çin, Fransa, Almanya ve İngiltere tarafından nükleer çalışmaları görüşmek üzere toplantıya çağırılmıştı.

SRİ LANKA : Hükümet kuvvetleri ile ülkenin kuzeyinde bağımsız bir devlet kurmak isteyen Tamil kaplanları isimli örgüt militanları arasındaki çatışmalar ülkenin en önemli gündem maddesi. Dünka çatışmalarda da en az 60 sivilin öldüğü, iki ateş arasında kalan halkın bölgeden kaçmaya çalıştığı bildiriliyor.

UGANDA : İnsan hakları dermekleri, ülkedeki anti-terör birliğinin, sivillere işkence yaptığını açıkladı. Bu konuda 25 kurbanla konuşularak yapılan açıklamada göaltına alınan sivillerin başkent Kampala yakınlarındaki işkence merkezlerine götürüldükleri ve aylarca kimse ile görüştürülmedikleri kaydedildi.

İNGİLTERE : Anti-Terör bölümü Başkanı Bob Quick yaptığı dikkatsizlik yüzünden koltuğundan oldu. Başbakan Brown ile görüşmeye gelen Quick elindeki gizli belgeleri kapatmadan aracından inince kameralar bu bilgileri görüntüledi. İngiliz polisi görüntüler yayınlanmadan hemen harekete geçerek 3 kentte 12 kişiyi gözaltına aldı. 

PERU : Gündemdeki konu eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori'nin 25 yıl hapse mahkum edilmesi. Fujimori kendi döneminde "ölüm mangaları" kurdurtup bunlara 25 muhalifini öldürtmekle suçlandı.

BREZİLYA : Ülkenin şu sıralar en önemli sorunu "kürtaj." Bunun da nedeni 9 yaşında bir kızın üvey babasından hamile kalması. Kilise kürtaja karşı olduğunu gösteren açıklamalar yapınca bu konu öne çıktı.
 
MEKSİKA : Kopenhag kentinde toplanan bilim adamlarının dünya denizlerindeki yükselmenin sürdüğünü ve öncelikli tehlike altındaki ülkeler arasında Meksika'yı sayması büyük tartışma yarattı.
 
SUUDİ ARABİSTAN : Yeni tren yolu tartışması sonuçlandı. Fransız Thales firması Suudi Binladin Gurubu ile ortaklaşa, 2 milyar 800 milyon dolarlık bu projenin ilk adımını atacak. Onların da derdi bu..
 
İNGİLTERE : Şubat ayından İngiltere^yi ziyaret eden Çin Başbakanı Wen Jiabao`ya Cambridge Üniversitesi`nin ziyareti sırasında ayakkabı fırlatan Martin Jahnke`nin davasının tarihi Tiananmen olayları ile çatışmaması için değiştirildi.
 
JAPONYA : Kuzey Kore`nin tehditlerinden en çok endişe eden ili ülkeden biri olan Japonya "onlar uzaya uydu filan atmadılar. Kuzey Kore uzun menzilli balistik füze denedi. BM tarafından cezalandırılmalı" derken Kuzey Kore "Cezalandırmaya çok sert tepki veririz" cevabını verdi.
 
HİNDİSTAN : Başkan Obama`nın Pakistan ve Afganistan özel temsilcisi Richard Holbrooke`un Amerikalı askeri yetkililerle birlikte Hindistan`a gelmesi, bu ülkedeki "ABD Pakistan`ı tutuyor" görüşüne bir cevap olarak algılandı.
 
ROMANYA : Bütün gözler komşu Moldova`da yaşanan ayaklanmalşara dönmüş durumda. Moldova`da Komünist Parti`nin iktidara gelmesi üzerinde binlerce kişi "seçimde hile yaptılar" diyerek gösteriler yapmış ve Parlamento binasını işgal etmişti. Molduva olaylarla ilgili olarak Romanya`yı suçluyor.

Kaynak: EyvahTürkler


--
Alanımızı Ziyaret Etmek İçin;
--------------------------------------------------------------------------------
[( http://groups.google.com/group/TurkArastirmaTeskilati )]
--------------------------------------------------------------------------------
T.A.T. Türk Araştırma Teşkilatı
T.I.O. Turk Investigate Organizations
T.S.T. Türk Sokak Timi
--------------------------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.