[anadoluhaber:37378] Yarbay Ali Tatar'ın kardeşi "Ergenekon davasının içi boş değil" açıklaması yaptı.

Tatar'ın kardeşinden Ergenekon açıklaması
Yarbay Ali Tatar'ın kardeşi "Ergenekon davasının içi boş değil" açıklaması yaptı.

Amirallere suikast davası kapsamında yargılandığı sırada intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Ergenekon ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de yaşanan hukuk dışı olayların ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaları desteklediğini belirten Tatar, "Veli Küçük'ün içinde olduğu şey boş olmaz. Ergenekon davasının içinin boş olduğunu söylemek, insanlığımıza ters düşer." dedi.

Ailesi, Yarbay Ali Tatar'ın intiharıyla sonuçlanan olayların 'insan hakları ihlali' olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na başvurdu. Ancak konuya ilişkin alt komisyon kurulması talebi, yargılama sürecinin devam etmesi nedeniyle kabul edilmedi. Komisyonun önceki günkü toplantısında CHP'li milletvekilleri, Ali Tatar olayından yola çıkarak, Ergenekon soruşturmasının içinin boş olduğu iddiasını yinelemiş, bu konuda AK Partili komisyon üyesi Abdurrahman Kurt ile tartışmıştı. Dün ise intihar eden yarbayın ağabeyi Ahmet Tatar, Kurt'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Tatar, kardeşinin ölümüyle sonuçlanan olayda 'insan hakları ihlali' gördüklerini, ancak bu düşüncelerinin "Ergenekon davasının içi boş" anlamına gelmediğini vurguladı. Olağanüstü hal döneminde yaşanan hukuksuzluklara herkesin şahit olduğuna dikkat çeken Tatar, bu dönemde önemli mağduriyetler yaşandığını vurguladı.

Abdurrahman Kurt da verdikleri dilekçenin alanları dışında olduğu için alt komisyon kurmaya gerek duymadıklarını, ancak 'suçu kanıtlanmamış herkes masumdur' anlayışından hareketle, Ali Tatar'ın suçlu sayılamayacağını kaydetti. CHP'nin bu olaydan yola çıkarak bütün süreci şaibeli göstermeye çalıştığını anlatan Kurt, "Türkiye'de 17 bin faili meçhul cinayet olayı yaşandı. CHP'li üyeler, süreci İnsan Hakları Komisyonu eliyle gölgelemeye çalışıyor." diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.