[anadoluhaber:37666] GATAkulli Farkı...

GATAkulli Farkı...
 
Ergenekoncu generalleri cezaevinden kurtaran hastane sürecinin ayrıntıları çıkmaya başladı. GATA'yla diğer hastaneler arasında fark var...
 
Üniversite ve devlet hastanesine göre sağlam, GATA'ya göre ağır hasta 

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli komutanları cezaevinden kurtaran hastane sürecinin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. GATA'nın verdiği raporlarla tahliye edilen emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'u daha önce tedavi eden hastanelerin sağlam raporu verdiği ortaya çıktı.

1 Temmuz 2008'de Ankara'da gözaltına alınan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, 6 Temmuz'da tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu. Hastanede yaklaşık iki ay kalan Eruygur, 17 Eylül'de merdivenlerden düştüğü iddiasıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. KOÜ Tıp Fakültesi'nce Eruygur için hazırlanan taburcu belgesinde 'şifa ile taburcu' ifadesi yer aldı. Ancak hastanede işlemlerin bittiği 16 Ekim 2008'de askeri hastaneden gelen doktorlar tarafından alındı. Hastanede tedavi gördüğü ileri sürülen Eruygur 4 Mayıs 2009'da eşiyle birlikte İstanbul Bağdat Caddesi'nde bir kafede görüntülendi. Daha sonra Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay N.D. arasında geçtiği ileri sürülen bir ses kaydı internete düştü. Ses kaydında Albay N.D., hukukçularla görüşülmesini; buna göre istenirse taburcu, istenirse yatış kararı verilebileceğini söylüyordu. Bütün bunlara rağmen Eruygur, askeri hastanenin raporuyla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Eylül 2009'da tahliye edildi.

Eruygur ile beraber 1 Temmuz 2008'de gözaltına alınan emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'un hastane serüveni de soru işaretleriyle dolu. Tolon, Eruygur'un hastaneye kaldırılmasından 1 hafta sonra rahatsızlandı. Yüksek tansiyon şikayetiyle 24 Eylül 2008'de Kocaeli Devlet Hastanesi'ne getirilen Tolon'a bir günde kalp hastaları için yapılan efor dahil 48 ayrı işlem yapıldı. Tolon için tedavi sonrasında, 'Koroner arter hastalığı bulguları için aspirin dışında herhangi bir ilaç kullanılmasına gerek yoktur.' denildi. Ancak Eruygur'un izlediği yolu takip eden Tolon, 23 Ocak 2009'da aşırı kilo kaybı sebebiyle GATA Haydarpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tolon, kilo kaybının sırrını internete düşen ses kaydında 'kilo vermek için cezaevinde 7 ay boyunca her gün yürüdüğünü' ifade ediyordu.
 


--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

Sivil Hastalıkları Mütehassısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.