[anadoluhaber:37763] KATSAYI REFERANDUMA GİTSİN

 
KATSAYI REFERANDUMA GİTSİN
10 Şubat 2010 Çarşamba 15:05
 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, katsayı kararının yürütmesinin durdurulmasına tepkili.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, düzenlemelerden sonuç alınamazsa Parlamento'nun konuyu referanduma götürmesi istedi.
Numan Kurtulmuş, İstanbul'dan Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda, TBMM'nin Anayasa değişikliğinde geç kaldığı ve Danıştay ile YÖK arasındaki katsayı krizine ilişkin soruları cevapladı. Kurtulmuş, Danıştay 8. Dairesinin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesinin durdurulması kararına tepki gösterdi.
''Katsayıyla ilgili Danıştay'ın diretmesi fevkalade anlamsızdır.'' diyen Kurtulmuş, milletin büyük çoğunluğuyla kavgalı bir hale gelen Danıştay'ın bu tutumunun kaos ve kriz ortamı yaratmaktan başka hiçbir anlam ifade etmediğini vurguladı. Kurtulmuş, ''Katsayının düzenleme yetkisi şu andaki mevcut yasal çerçeve içinde YÖK'ün elindedir. YÖK'ün katsayıda yaptığı az bir fark olsa bile bunu eşitsizlik olarak görüyoruz. Bırakın hukuki düzenlemeleri bir tarafa, bu kararı verenler önce kendi vicdanlarına sorsunlar. Bu hakkaniyete uygun değildir. Türkiye'de uzun yıllardır süren bir adaletsizliği sürdürerek, toplumu gerginleştirmek, kutuplaştırmaktan başka hiçbir mana ifade etmez.'' dedi.
Parlamento'nun bu konuda yasal düzenlemeleri yapmasını isteyen Numan Kurtulmuş, ''Yasal düzenlemelerde engel çıkıyorsa bu konuda mutlaka referanduma gidilmeli. Milletin büyük çoğunluğu mağdur edilmekten kurtarılmalıdır.'' görüşünü belirtti. Hukukun genel prensibini ''Özgürlükler esas kısıtlamalar istisnadır'' diye tanımlayan SP lideri, ''Hele eğitim gibi herkesin temel hakkı olan konular istisnasının istisnası olması gerekirken, Danıştay'ın bunu sanki kuralmış gibi alması hukukun temel normlarından da çok fazla bilgileri olmadığını ortaya koyuyor. Görev parlamentodadır.'' şeklinde konuştu.
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GEÇ KALINMADI"
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin geç kalındığı için Anayasa'nın değiştirilemeyeceği tartışmalarına da katıldı. Prensip olarak bu meclis için 'Anayasa değiştiremez' demenin Türkiye'de hukukun temel kurallarına uygun olan bir şey olmadığını söyleyen Kurtulmuş, bu meclisin Anayasa'yı da değiştirip, yasa da yapabileceğini dile getirdi.
Kurtulmuş, ''Biz meclisin dışında olsak ta nihayetinde bu parlamento milletin oylarıyla seçilmiş bir parlamentodur. Sayın cumhurbaşkanının böyle bir ifadede bulunmuş olması, aslında cumhurbaşkanını seçen mecliste bu meclistir. Dolayısıyla cumhurbaşkanını böyle bir söz söylememesi gerekirdi. Belki şunu kastediyor olabilir. Anayasa değişikliklerinden geç kalınmış, 'şimdiye kadar parlamento elini çabuk tutmalıydı' demek istemiştir. Bizim de başından beri kanaatimiz, Türkiye'de daha hiç kimse kurucu meclis tartışmasını yapmazken, biz bu parlamentonun Anayasa'nın 175'üncü maddesinde bir değişiklik yaparak, yeni bir anayasa yapıcı meclisin oluşması ve bu parlamentoda anayasa yapımıyla ilgili referandum süreçlerini açacak değişiklerle sürece hız verilmesini gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye sivil demokratik bir anayasa yapımıyla başlayacak hukuki ve siyasi bir reform sürecine adım atmalıdır.''dedi.
Kurtulmuş, parlamentonun kavga gürültüyü bir tarafa bırakırsa anayasa değişikliği için geç kalmadığını belirtti.


Windows 7: Gündelik işlerinizi basitleştirin. Size en uygun bilgisayarı bulun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.