[anadoluhaber:37769] CHP Doğu'da silindi!

CHP Doğu'da tabela indirdi
Son dönem politikaları sebebiyle CHP doğu'da havlu attı. Çukurca'da üye sayısı sıfıra düşerken, Şırnak, Hakkari,Tunceli, Batman ve Siirt'te CHP'nin üyesi sayısı yok denecek kadar azaldı.

CHP’nin Çukurca’daki üye sayısı sıfıra düşerken, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt gibi illerde CHP’lilerin üye sayısı 100 ila 200 arasında değişiyor. Bugün'ün haberine göre; Van, Mardin, Muş gibi illerdeki CHP teşkilatları ise Genel Merkezle kavgalı.

ÇUKURCA'DA SIFIRA DÜŞTÜ

CHP’nin 5 Şubat’taki Parti Meclisi toplantısına sunulan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Raporunda, yürütülen kongre takvimine ilişkin dikkat çekici bilgiler yer aldı. Rapora göre CHP’nin Hakkari Çukurca ilçesinde 22 kişinin üyelikten istifa etmesiyle üye sayısı ‘sıfır’a düştü.

Rapora göre CHP’nin bir önceki MYK Raporu’nda 32 ilçede üye sayısı yetersiz olduğu için ilçe kongresi yapılmayacağı bilgisi yer almıştı. Son raporda ise bu sayı 32’den 43’e yükseldi.

29 İLÇEDE 50'NİN ALTINDA ÜYE

Aralarında Hakkari’nin Şemdinli, Van’ın Bahçesaray, Sivas’ın Doğanşar gibi ilçelerinin de yer aldığı 29 ilçede üye sayısı 50’nin altında bulunuyor. CHP’nin ‘örgüt boşluğu’ ya da ‘örgüt yokluğu’ bulunan ilçe sayısı ise 20. MYK Raporunda kongre yapılmayacak ilçelerin listesinde, üye sayısı 50’nin altında bulunan 3 ilçeye yer verilmemesi de dikkat çekti.

KONGRE YAPAMIYOR

Çukurca ile birlikte Çankırı’nın Atkaracalar, Korgun ve Yapraklı ilçeleri olmak üzere 4 ilçede CHP’nin bir tek üyesi bile bulunmuyor. CHP, 43 ilçede ise örgüt yokluğu yada üye yetersizliği nedeniyle kongre yapmıyor.

Son yerel seçimlerde aday olacak kişi bulamayan CHP’nin bölgede hala varlığını sürdüren teşkilatları ise Genel Merkezin Kürt sorununa yönelik klasik inkarcı politikasını savunmasından rahatsızlar.

İSTİFALAR ARTIYOR

Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in "Dersim katliamıyla’’ ilgili açıklamaları bölge illerinde tepkiyle karşılanmıştı. Öymen’in sözlerine tepki gösteren aralarında 3 belediye başkanının da bulunduğu 400 CHP'li partiden istifa etmişti.

CHP’nin Kürt politikasını eleştirdikleri için Genel Merkez geçen Ekim ayında da Tunceli il Başkanı Cemal Özaslan ile birlikte 11 il yöneticisi, Nazimiye İlçe Başkanı Aydın Kandil ve 11 ilçe yöneticisini de görevden almıştı.

İki gün öncede CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Çevik, Kürt sorunu konusunda partisiyle aynı düşünceleri taşımadığı gerekçesiyle istifa ettiğini duyurmuştu. Çevik istifa gerekçesini, “1992 yılından beri ben bu partide görev yapıyorum. Bu süre içerisinde CHP şu ana kadar Güneydoğu'ya karşı herhangi bir açılımı gerçekleştirmedi. Doğu ve Güneydoğu'ya karşı olan bakış açısını olumlu bulamadığım için ben de istifa dilekçelerimi genel merkeze gönderdim” sözleriyle açıklamıştı.

CHP’NİN OY ORANI DİPLERDE

Son 10 yılda yapılan seçimlerin sonuçlarına bakıldığında MHP’nin sadece Iğdır, CHP’nin ise Iğdır ve Mardin’de yüzde 10 barajını aştığı görülüyor CHP, Iğdır’da 1999’da yüzde 12 ve 2002’de yüzde 14 oranına ulaştı ve yüzde 10 barajını aşmayı başardı. Ancak Iğdır’daki oy oranı da son seçimde yüzde 4.32’ye kadar düştü.

CHP son yerel seçimlerde Erzurum'da oy oranını yüzde 1.09'dan, yüzde 0.75'e, Diyarbakır'da yüzde 0.87'ten yüzde 0.45'ye, Batman'da yüzde 1.53'ten, yüzde 0.29'a, Urfa’da yüzde 1.23'ten yüzde 0.4'e düştü. Tüm Kürt illerinde oy kaybeden CHP, sadece Adıyaman ve Malatya'da oy oranını çok az da olsa artırabildi. Siirt'te ise oy oranını yüzde 0.69'dan yüzde 1.84'e çıkarabildi.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.