[anadoluhaber:37787] PKK da Dindarları Fişlemiş

PKK da Dindarları Fişlemiş

PKK'nın derin yapılanması KCK, G.Doğu illerindeki dindarları tek tek fişliyor, sonra da açık hedef ilan ediyor.Kamuoyunun hiç yabancısı olmadığı fişlenme olayı bu kez çok farklı bir bölgede ve çok ilginç bir yapı tarafından gerçekleşti. Şimdiye kadar daha çok askeri fişlenmeleri duyan kamuoyu son dönemlerde PKK'nın fişlemeleriyle de tanıştı. PKK'nın derin yapılanması KCK'nın Doğu'da dindar insanlara yönelik fişlemeleri son dönemlerde hız kazandı. Özellikle, Gülen cemaati ve Ak Parti'ye yönelik fişlemeler yapıldığı biliniyor.

Taraf gazetesinden Kurtuluş Tayiz tarafından dikkat çekilen fişlenme olayı oldukça tehlikeli boyutlara varmış durumda.

AJANS ARACILIĞIYLA DEŞİFRE EDİLİYORLAR

KCK'nın, bir süredir Doğu ve Güneydoğu'da kendisinden olmayanları “Gülen Cemaati üyesi” ve “AKP'li” olarak fişlediğini söyleyen Tayiz, örgütün yayın organı Fırat Haber Ajansı'nda son üç aydır teşhir edilen listelere dikkati çekiyor. Bu listelerde binlerce ev, alışveriş merkezi, dershane, okul, yurt, sivil toplum örgütü, sendika, dernek, gazete ve dergi aboneleri, isim ve açık adresleriyle birlikte yayımlanarak hedef gösteriliyor.

ANF'nin 5 şubat tarihli “Gülen cemaati Ağrı'da ne yapmak istiyor” başlıklı haberde Gülen Cemaati'nin Doğubeyazıt'ta 50 evinin olduğu, Zaman gazetesine üye 300 abonesinin bulunduğu, Doğubeyazıt Lisesi, Anadolu Lisesi ve Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda çok sayıda cemaate yakın öğretmenin bulunduğu, ilçede iki market ve bir taşıma şirketi açıldığı (açık adları verilerek) yer alıyor. Haberde cemaatin Ağrı'daki faaliyetlerini C. K'nın finanse ettiği iddia ediliyor.

18 kasım tarihli “Gülen cemaati Hakkâri'de harekete geçti” başlıklı haberde neredeyse ildeki bütün özel eğitim kurumlarının Gülen Cemaati'nin emrinde, Kürtlere karşı kullanıldığı iddia ediliyor. Bunlardan bazıları şöyle sıralanmış: “Hatice Avcı Koleji, Fem Dershanesi, Sümbül Etüt Merkezi, Ana Fem Dershanesi, Eğitimciler Dershanesi, Eğitimciler Derneği, Memur-Sen, Özgür Yaşam Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği...”

AÇIK HEDEF OLARAK GÖSTERİLİYORLAR

Ajans, dördü kadın dokuz öğretmeni, tek tek çalıştıkları okulları ve adları sıralayarak, “cemaat yöneticileri” konumuyla hedef gösteriyor.

Aynı ajans, doğu illerinin birçoğunda cemaate ait kaç ev, kaç işyeri, kaç dershane olduğu yönünde haberlerle açık hedef göstermeye devam ediyor.

SALDIRILAR BAŞLADI

Bu fişlemelerin nasıl sonuç verdiği ise 5 aralık tarihli başka bir haberden anlaşılıyor: “Bir grup genç Diyarbakır'da Sur Dershanesi'ne molotofkokteyli attı. Aynı grup Ziraat Bankası'na da molotofkokteyli atarak AKP'lilere ait iki aracı ateşe verdi.”


Dunyabulteni


--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

Sivil Hastalıkları Mütehassısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.