Cuvalci General....Fatih Çekirge - Hürriyet

Değerli Arkadaşlar,
 
Ray Odierno isimli bu Türk düşmanının ABD Savunma Bakanı tarafından Türkiye'ye getirilmesi rastgele bir olay değildir. Burada önemli kasıt ve mesajlar var.
ABD'nin dünya üzerindeki askeri yapılanmasından daha önce bahsetmiştim. 10 adet Müşterek Komutanlık olduğunu söylemiştim. ABD'nin planlamasına göre, Türkiye, halen karargahı Belçika'da olan ABD Avrupa Komutanlığı (EUROCOM)'nın sorumluluk alanı içindedir.
Ray Odierno denen adam ABD'nin Merkez Komutanlığı (CENTCOM)'na bağlıdır. CENTCOM'un sorumluluk alanı ise Ortadoğu, Afrika ve Arap yarımadası, İran ve Afganistan dahil olan bölgedir.
Herhangi bir ülkeye giden ABD Savunma Bakanları, kendilerine göre parselledikleri dünyanın o bölgesinden sorumlu Müşterek Komutanı da beraber götürürler.
Bu adamın getirilmesinde 2 mesaj var diye düşünüyorum. Birincisi, bizim eş başkan efendinin kendi ile aynı kafa yapısına sahip kankası bush'la birlikte can-ı gönülden desteklediği GBOP' göre; Türkiye parçalanacak ve bir bölümü, ABD'nin 1993'den beri kuruluş çalışmalarını yürüttüğü, 1996 yılında tamamlamayı planladığı, ancak liboş takımı, ABD'nin Türkiye'deki yandaşları, memurları ve reayasının  büyük desteğine rağmen, Türk Özel Kuvvetlerinin engellemesi nedeniyle bugüne kadar başaramadığı sözde kürdistan'a dahil edilecek şekilde çalışmaları biliyoruz. İşte, ABD Savunma Bakanı, artık GBOP gereği Türkiye ile ilgili sorumluluğun ABD Avrupa Komutanlığı'ndan alınıp ABD Merkez Komutanlığı'na verileceğini ve parçalanmanın kaçınılmaz olduğu mesajını vermek istiyor.
İkincisi ise, Tarihimizde bir kara leke olarak yer alan çuval olayı nedeniyle, Türkiye üzerinde psikolojik harekat uygulayarak bu adamı yanında getirip bir de bize ağırlattırıyor.
Bu adamı ağırlayanları, Tarihi'nin farkında olmayıp Gülhane Parkı'nda seyran eyleyen ve bu nedenle bu adamla bir araya gelip yiyip içenleri lanetliyorum ve kınıyorum.
 
Haydar ATEŞ 
 
 

 

Bu yüzden peşmerge ihbar etmişti... İhbar gelince komutan emri verdi:/_np/7688/9807688.jpg

     

*  Yakalayın. Direnirlerse ateş açın...

 

Ve kısa süre sonra askerler karargâhı bastı... Direniş olmadı. Teslim oldular. Yere yatırdılar. Ellerini arkadan bağladılar. Ve başlarına çuvalı geçirdiler... Ben o günü unutamam. O fotoğrafları unutamam. Türk askerlerinin o hali hafızamın en kuytu yerlerinde birer hortlak gibi saklanır.

Türk özel harekât timini başlarında çuvalla peşmergelerin önünden geçirten ABD'li komutanın adı Ray Odierno'dur... Emri o vermiştir. Ve Türkiye'nin uyarısına rağmen bir süre de askerlerimizi sorgulatmıştır... Bu o zaman Barzani ve Talabani'ye verilmiş "Siz Türklerin kırmızı çizgisinden korkmayın biz buradayız" mesajıydı... Görüntülü güvenceydi...

 

İşte şimdi ABD o generali Ankara'ya gönderdi. Gelme sebebi şuydu:

 

"PKK'nın silahsızlandırılması operasyonunu yürütmek. Türkiye'yle istihbarat paylaşmak." Ne garip ve ne acı değil mi?

 

ABD yönetimi sanki başka komutan yokmuş gibi onu gönderiyor.

 

Ve hafızamızdaki o hortlağı ayaklandırırcasına, yüzümüze vururcasına o general karşımıza dikiliyor. Örneğin Genelkurmay ya da Dışişleri Bakanlığı "O isim konusunda milletçe hassasiyet var başka bir komutan gönderin" demiyor... Ve o general hiçbir şey olmamış gibi Ankara'da geziyor. Yemek davetleri veriyor. Yalnızca İçişleri Bakanı değil, CHP'den Onur Öymen, MHP'den Oktay Vural da o generalle "dostluk yemeği" yiyor.  İşte ben buna dayanamıyorum. Ve bu manzarayı görünce sormadan edemiyorum.

 

Acaba bizim bir komutanımız Amerikalı askerlerin başına çuval geçirtseydi, bırakın resmi ziyareti Washington'a turist olarak bile gidebilir miydi?

 

Ne dersiniz?

 

Acaba ben mi "ilkel" düşünüyorum...

 

Yoksa nerdeyiz biz?

 

Nereye düştük?

 

 



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.