Re: İran'da GMAIL Devri Bitti

google gruplarında var olan bazı gayri ahlaki gruplar sebebiyle kapatmışlardır.
----- Original Message -----
Sent: Sunday, February 14, 2010 4:03 PM
Subject: İran'da GMAIL Devri Bitti

İran'daki telekomünikasyon şirketi, ülkede Google'a ait "Gmail" e-posta hizmetine son verdiğini açıkladı. İran'ın, bu uygulamayla hükümet karşıtı protestoları engellemek istediği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, İran'daki telekomunikasyon şirketinin, Google'ın Gmail hizmetine tamamen son verdiği ve İran halkı için yerel bir e-posta sağlayıcısı oluşturacakları bildirildi. The Wall Street gazetesinde yayımlanan haberden sonra, Google şirketi şu açıklamada bulundu: "İran'daki kullanıcıların Gmail'e erişemediği haberini aldık. Kullanıcı trafiğinde belirgin azalma olduğunu belirledik ve kendi ağımıza baktığımızda hiçbir sorun yoktu."

Sorunun tamamen İran'dan kaynaklandığını bildiren Kaliforniya tabanlı dev internet şirketi, "Hizmetimizde bir sorunla karşılaştığımız anda, bunu hemen çözmeye çalışırız;çünkü dünyanın her yerinden insanların serbestçe iletişim kurabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Üzülerek belirtiriz ki, bazı durumlarda işler bizim kontrolümüzde olmuyor" dedi.

The Wall Street'te yayımlanan habere göre, kimliği belirtilmeyen İranlı bir yetkili,  yerel internet teknolojisini geliştirmek istediklerini ve halkla hükümet arasındaki güven duygusu artırmak için bu önlemi aldıklarını belirtti.

MUHALİFLERE SIKI YÖNETİM

İran'da konulan bu yasağın, halkın İslâm Devrimi'nin 31. Yılını kutlamak için sokaklara dökülmesinden bir gün önce çıkarıldığı dikkat çekti. İran'ın, bu kararla, hükümet karşıtı gösteri plânlarını engellemeye çalıştığı tahmin ediliyor.

12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştırıldığını ileri süren muhalefet destekçileri,  o tarihten beri her fırsatta Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat karşıtı protestolar düzenliyor. Seçim tarihinden beri düzenlenen protesto gösterilerinde, onlarca kişi öldürüldü ve yüzlerce kişi yaralandı. 27 Aralık'ta yapılan Aşure Bayramı kutlamalarında ise, muhalefet grupların hükümet aleyhinde yaptığı protesto gösterisi yapmış, polisle çıkan çatışmada sekiz kişi hayatını kaybetmişti.

İran'daki muhalefet destekçileri, iletişim kurmak için Google'a ait YouTube sitesinden olduğu gibi, Twitter, Facebook ve diğer hizmetlerden de faydalanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.