Sahte salgın rezaletini dünya itiraf etti...



 
 
BİZ NE ZAMAN MÜSLÜMAN GİBİ MÜSLÜMAN OLMAYI ÖĞRENECEĞİZ????
       BİZ NE ZAMAN İNSAN GİBİ İNSAN OLMAYI ÖĞRENECEĞİZ???

                                                     Arzu Özok             

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31063

Dunya calkalaniyor bizde ses yok!..

Domuz gribi salgininin Avrupa’dan sonra Dunya Saglik Orgutu de ‘korku kampanyasi’ oldugunu acikladi. Saglik Bakanligi’ndan ise cit cikmiyor

1- Sahte salgin rezaletini dunya itiraf etti
Rezaleti itiraf ettiler! Tum dunyada once buyuk panik, sonra korku ve son olarak kuskuyla karsilanan domuz gribi hastaligi giderek daha buyuk bir skandala donustu. Domuz gribinin mevsimsel gripten farkinin bulunmadigi, asilamanin gereksiz oldugu ortaya cikti. Dunya Saglik Orgutu’nun bir numarali uzmanlarindan Profesor Ulrich Keil, “Tum tahminlerinde yanildik. Domuz gribi konusunda halkta buyuk bir panik yasanmasina sebep olduk” dedi.
2- Korku kampanyasi diye duyuruldu
Domuz gribini “yuzyilin en buyuk tip skandali” olarak tanimlayan Avrupa Konseyi Aile ve Saglik Komisyonu Baskani Wolfgang Wodarg arastirma onergesi verdi. Onergenin kabul edilmesinin ardindan onceki gun domuz gribi oturumunda ifade veren Dunya Saglik Orgutu’nden (WHO) Prof. Ulrich Keil, “Domuz gribi salgini ilac ureticilerinin kârlarini artirmak icin bu sirketlerle ortak olarak uretilen bir korku kampanyasiydi” diye konustu.
3- Saglik Bakanligi suskunlugunu koruyor
Domuz gribi tehdidiyle halki gunlerce panige sevkeden Saglik Bakanligi ortaya cikan son gelismeler karsisinda suskunlugunu koruyor. Ozellikle cocuklari olan aileler perisan oldu. Cok kisi gereksiz yere ve riski goze alarak asilandi. Sonuc olarak domuz gribi salgini palavra cikti.  Satin alinan asilar kullanilmadi. Asilara 1 milyar TL’ye yakin para odendi. Rezalete kamuoyu tepki gostermezken, elinde 5 milyon doz asi kaldigi soylenen Bakanlik ise sessiz.


Akdag tum ulkeyi germisti
Gectigimiz yil mart ayinda baslayan domuz gribi haberleriyle birlikte Saglik Bakanligi’ndan yapilan aciklamalarla tum Turkiye gergin bir havaya sokulmus, yandas profesorler, “Domuz gribi, pandemi vardir” diyerek insanlari panige sevketmislerdi. Yalan zincirinden dehsete kapilan insanlar ise ozellikle cocuklara yonelik yapilan yalan haberlerle hastanelere akin etmislerdi. Havaalanlarina milyonlarca dolarlik termal kameralar alinmis, kanserden ya da mide kanamasindan olen insanlarin bile domuz gribinden oldugu aciklanmisti.


Kobay gibi mi kullanildik?
Eski bir Saglik Bakani  Turkiye’nin domuz gribi asilarinda kobay olarak kullanilacagini iddia etmisti. Asinin yan etkilerinin henuz bilinmedigini belirten   eski Bakan, “Bu asilarin henuz Faz -1 sonucu yoktur. Yani bizim insanlarimiz denek olarak kullanilacak. Gelecek asilari ilk once AKP’lilerde kullansinlar” demisti. ABD’de yapilan asinin yan etkileri nedeniyle cok sayida insanin ciddi rahatsizliklar gecirdigini iddia eden eski Bakan, asi sonucu kalici felc bile yasanabilecegini anlatmisti.


Asilara 120 milyon odendi
Saglik Bakani Prof. Dr. Recep Akdag, onceki gun Istanbul’da duzenlenen bir toplantida yaptigi konusmada, bakanligini savundu ve cok basarili bir operasyon yuruttuklerini soyledi. Turkiye’nin satin aldigi 8,4 milyon doz asinin yarisinin kullanildigini belirten Akdag, elde kalan asilarla ilgili sorunu ilgili firma ile goruserek cozeceklerini kaydetti. Domuz gribi asisi konusunda eski Saglik Bakani ve birkac hocanin haksizlik yaptigini ifade eden Akdag, asilara odenen paranin 120 milyon TL oldugunu acikladi.


Kavgayi birak hesap ver
Meclis’teki ’peygamber’ kavgasinda gozlugunu ve ceketini cikarip vekillerin uzerine yuruyen Saglik Bakani Recep Akdag’in kavga etmeyi birakip Turkiye’de yaratilan saglik skandalinin hesabini vermesi isteniyor. Yapilan yanlisligin Turkiye’yi zarara ugrattigini ve kulhanbeylikle ortulemeyecegini belirten milletvekilleri “Turkiye’nin sagligi kimlere emanet, goruldu” yorumunu yapiyor. CHP Ordu Milletvekili Rahmi Guner, boyle bir davranisin yapilan yanlisliklarin uzerini ortemeyecegini soyledi. Guner, domuz gribi diye lanse edilen hastaligin normal gripten farkli olmadigi anlasilinca bir vurgun oldugu yonunde kamuoyuna kaygi saldigini belirterek sunlari soyledi:

Millet adina utandim
“Saglik Bakani’nin yanlis uygulamasi aslinda Basbakan ile ters dusmesiyle birlikte ortaya cikti. Bu noktadan sonra vatandaslar kaygiya dustu. Turkiye’nin 500-600 milyon dolarinin cope gittigine dair ciddi kaygilar dogurdu. Bunun nedeni domuz gribi olarak lanse edilen hastaligin, normal gripten farkli olmadiginin anlasilmasi uzerine cikti. Simdi burada kulhanbeylik yapmak, basitlikten ote gitmiyor. Gozumun onunde cereyan eden olayda, TBMM’de millet adina utandim” dedi.


Akdag hemen istifa etmeli
CHP’li Rahmi Guner, Akdag’in bir devlet adamina yakismayacak davranislar sergiledigini soyledi. Guner soyle konustu: “Turkiye’yi zarara ugratan buyuk bir olayin ustu bu tur davranislarla kapatilamaz. Bu aslinda bir TBMM Arastirma konusudur, bunun da otesinde bir gensoru konusudur. Millet saglik politikalarimizin kimlere emanet oldugunu acikca gormustur. Recep Akdag hukumetten derhal istifa etmesi gereken kisilerin basinda gelmektedir.”


Domuz gribiyle ilgili konusacak cok sey var
Milletvekilleri, ihalesiz alindigi iddia edilen asilar icin Meclis sorusturmasi istiyor.
TBMM’nin ana gorevinin yonetimin sorunlarini tartismak ve kanun cikarmak gibi islevler oldugunu belirten MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu sunlari soyledi:

Zaman kaybediyoruz
“Yasanan olaylar hicbir zaman kabul edilemez. Ancak, TBMM esas gorevlerinin disina cikip polemiklere kaydirilmak istenirse bu tur goruntuler ortaya cikiyor. Elbette sorunlar konusulmali. Eger Recep Akdag’in eski saglik Bakani’na karsi kisisel olarak hissettikleri varsa yeri orasi degildi. Bu da zaten dogru olmaz. Bu konular konusularak olur. Zaten Saglik Bakanligi’nin domuz gribiyle birlikte konusulacak pek cok seyi de bulunmakta. Bunlar konusulmasi gerekirken, polemikler yapilarak zaman kaybettiriliyor. Olumsuz davranislarla ne iktidar olunur, ne devlet yonetilir, ne de millet bunu kabul eder.”
Haber:Fatih ERBOZ
Yandas profesorler asiyi desteklemisti
Turkiye’de iktidara yakin profesor unvanli bazi bilim adamlari, Saglik Bakani’nin domuz gribi asisi olunmasi gerektigiyle ilgili kamuoyuna yaptigi her konusmasindan sonra destekleyen  aciklamalar yapiyorlardi. Hatta bunlardan bazilari daha da ileri giderek asi olunmadigi taktirde kesin olum riski bulundugunu soylemekten cekinmediler. Pandemi Izleme Bilim Kurulu uyelerinden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise ise oleceklerin sayisini bile verdi ve uyardi: “Asilamada istenilen seviyeye cikilamadi. Tehlike buyuyor. Domuz gribinden olenlerin sayisi 2400’ e cikar.”



__._,_.___
.

__,_._,___


--
  ***ŞEYTAN İÇİN ; BİR DOĞRU ADAM ,BİR MİLYON GÖRMEZDEN DAHA BÜYÜK TASADIR...  
       HALİL CİBRAN ***

"Çağımızın bütünüyle bir aldatmaca, bir yapmacıklık olduğunu hissediyorum. İnsanların durmadan taşizmden, kübizmden dem vurması, sonu -izm'le biten sözcükleri kullanması ve bu -izm ile birlikte kullandıkları alengirli kelimeler, saçma sapan, yapışkan sözcük ve cümleler.

   


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.