[anadoluhaber] AKP - ABD İşbirliği Sürüyor? [T.A.T]

Türkiye'de siyaseti tersten etkilemek için yeni bir plan yapıldı.

Bu plana göre, AKP hükümetinin önümüzdeki seçimde elini kuvvetlendirmek hedef alınmıştı. Bunun için de Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e, hatta arasıra ABD'ye bile kafa tutması planlandı. Bu plan, ABD damgalıdır ve hayata geçirilmektedir.

Başbakan Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Van minit' çekmesi ve Gazze'ye yardım operasyonu bu plan gereği düzenlenmiştir.

Çünkü; AKP'nin üçüncü kez seçimi kazanabilmesi için; elinde yerli bir dayanak bulunmamaktadır. Ekonomik kriz; halk katmanlarını kıskaca almış; işsizlik tarihimizin en yüksek boyutlarına çıkmıştır. Yolsuzluk artmış; terör de almış başını gitmiştir. Yani; bu hükümetin halka verebileceği olumlu bir şey kalmamıştır.

Bu yüzden; AKP'yi halkın gözünde parlatacak başka bir kaldıraca ihtiyaç vardır. O da dışarıya karşı posta atan bir başbakan imajı yaratmaktır. Buna; AKP evet demiştir.

Çünkü; ABD tarafı; Türkiye'de AKP kadar rahatlıkla kullanabileceği başka bir parti olmadığını bilmektedir.

İşte AKP dönemindeki bazı işler ve sözler:

ABD'YE DUA EDEN AKP

- 1 Mart 2003′te Başbakan Erdoğan'ın büyük çabası ile; TBMM'ye, ABD'nin Irak'ı işgal edecek askerlerinin Türkiye'den geçmesi için bir tezkere sunuldu. Tezkereye 'evet' denmesini isteyen Erdoğan "Her zaman 'hayır'da hayır yoktur. Rahat olun, gelişmeler kontrolümüzde" dedi. Tezkere geçmezse, memur maaşlarının ödenemeyeceği dedikoduları çıkartıldı. Irak'ın işgal edilmesine Türkiye'nin de dahil edileceği bu tezkereye AKP milletvekillerinin çoğu evet dedi. Lakin; gerekli oy sayısına ulaşılamadığı için tezkere reddedildi. .Bunun üzerine Başbakan Erdoğan bir genelge çıkarttı ve bu genelgeye dayanılarak ABD'nin savaş araç-gereçleri Türkiye üzerinden nakledildi. Yani; ABD'nin Irak'ı işgaline destek verebilmek için Başbakan Erdoğan Meclis iradesini bile çiğnedi.

- Başbakan Erdoğan, Amerikan gazetesi The Wall Street Journal'e 31 Mart 2003′te yazdığı makalede Irak'a savaşmaya giden ABD'li askerler için şöyle dua ediyordu:

'Irak'ta savaşan ABD'li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.'

- AKP'nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de şöyle diyordu:

'Dünya barışı için, barışı korumak için, son 50 senede dünyada en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etmişlerdir.'

- Bush yönetiminin ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, Irak işgalinden üç ay önce Türkiye ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şöyle demişti:

'Biz Irak'a müdahale konusunda tereddüt ediyorduk, Tayyip Erdoğan bize cesaret vermiştir.'

*CIA'nin işkence uçakları hava sahamızı ve hava limanlarımızı kullandı.

- AKP milletvekili Ömer Çelik, 21 Ağustos 2004 tarihli Vakit Gazetesi'nde yer alan açıklamasına göre; kadınları tecavüze uğrayan ve ülkesi işgal edilmiş Iraklı direnişçilere; 'Katiller sürüsü!' dedi.

- Irak'ın Süleymaniye kentindeki ABD askerleri orada yasal bir biçimde bulunan Türk askeri birliğini 4 Temmuz 2003′te basarak askerimizin başına çuval geçirdiler.

Bu ağır saldırı sonrasında Başbakan Erdoğan'a "ABD'ye nota verecek misiniz?" diye soruldu. Başbakan Erdoğan; konu ABD olunca bu soruya şöyle cevap verdi:

"Bu müzik notası değil. Öyle aklınıza her estiğinde verilmez. Ağırlığı ve ciddiyeti vardır."

Abdullah Gül de ABD'nin büyük devlet olduğunu ona nota verilemeyeceğini dile getirerek bu zillete baş eğmek gerektiğini belirtti.

- Başbakan Erdoğan; 15 Şubat 2004′te Kanal D'de; şöyle diyordu:

'Amerika'nın düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi; Diyarbakır işte bu proje içinde bir yıldız, bir merkez olabilir. Bunu başarmamız lazım.'

Böylece Sayın Erdoğan; Amerikan planının bölgemizdeki temsilcisi olduğunu da kabul ediyordu.

- AKP Lideri Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu, 7 Nisan 2006 tarihinde American Enterprise Institute'da yaptığı bir konuşma sırasında, Başbakan Erdoğan'ı kastederek Amerikalılara şöyle diyor:

'O adamı delikten aşağı süpürmeyin, kullanın.

Kaynak:
Rıza Zelyut - Güneş Gazetesi


--
Alanımızı Ziyaret Etmek İçin;
--------------------------------------------------------------------------------
[( http://groups.google.com/group/TurkArastirmaTeskilati )]
--------------------------------------------------------------------------------
T.A.T. Türk Araştırma Teşkilatı
T.I.O. Turk Investigate Organizations
T.S.T. Türk Sokak Timi
--------------------------------------------------------------------------------

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.