[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ----86---Hem meleklere imanın saadet-i dünyeviyeye[dünya mutluluğuna] medar[vesile] cüz'î[küçük] bir nümunesi[misali] şudur ki:

86.ders.16.06.2010[çarşamba]

Asa-yı Musa
Birinci Kısım

Meyve Risalesi 

                               On Birinci Mesele[4]

 

 

Hem meleklere imanın saadet-i dünyeviyeye[dünya mutluluğuna] medar[vesile] cüz’î[küçük] bir nümunesi[misali] şudur ki:

İlmihalden iman dersini alan bir mâsum[günahsız] çocuğun, yanında ağlayan ve mâsum bir kardeşinin vefatı[ölümü] için vâveylâ[çığlık atan,feryad] eden diğer bir çocuğa, “Ağlama, şükreyle[Allah'ın verdiği nimetler karşısında elhamdülillah demesiyle]. Senin kardeşin meleklerle beraber Cennete gitti. Orada gezer, bizden daha iyi keyfedecek[eğlenecek], melekler gibi uçacak, her yeri seyredebilir” deyip, feryat edenin[ağlayanın] ağlamasını tebessüme[gülmelere] ve sevince çevirmesidir.

Ben de aynen bu ağlayan çocuk gibi, bu hazin kışta ve elîm[acıklı] bir vaziyetimde[halimde] gayet[oldukça] elîm[acı] iki vefat[ölüm] haberini aldım. Biri, hem âli mekteplerde[üniversitelerde] birinciliği kazanan, hem Risale-i Nur’un hakikatlerini neşreden[çoğaltan] biraderzâdem[kardeşim] merhum[Allah’ın rahmetine eren] Fuad; ikincisi, hacca gidip sekerat içinde tavaf[Haccın şartlarından olarak, hacıların Kabe'nin etrafında yedi kez dolaşmalarını] ederken, tavaf içinde vefat eden[ölen] Âlime Hanım namındaki merhume[Allah’ın rahmetine eren hanım] hemşirem[Kızkardeşim]... Bu iki akrabamın ölümleri, İhtiyar Risalesinde yazılan merhum[Allah’ın Rahmetine eren] Abdurrahman’ın vefatı[ölümü] gibi beni ağlatırken, imanın nuruyla o mâsum[günahsız] Fuad, o Saliha[İffetli, namuslu] Hanım insanlar yerinde meleklere, hûrilere[Cennet kızlarına] arkadaş olduklarını ve bu dünyanın tehlike ve günahlarından kurtulduklarını mânen[mâna itibarıyle], kalben gördüm. O şiddetli hüzün[üzüntü] yerinde büyük bir sevinç hissedip hem onları, hem Fuad’ın pederi[babası] kardeşim Abdülmecid’i, hem kendimi tebrik ederek Erhamürrahimîne[*1] teşekkür ettim. Bu iki merhumeye[ölmüş bulunanlara] rahmet duası niyetiyle buraya yazıldı, kaydedildi.

Risale-i Nur’daki bütün mîzanlar[ölçüler] ve muvazeneler[kıyaslar, mukayeseler], imanın saadet-i dünyeviyeye[dünya mutluluğuna] ve uhreviyeye[ahret mutluluğuna] medar[vesile] meyvelerini[neticelerini] beyan ederler. Ve o küllî[umumi] ve büyük meyveler[neticeler], bu dünyada gösterdikleri saadet-i hayatiye[hayatın mutluluğu] ve lezzet-i ömür[ömrün lezzeti] cihetiyle[yönüyle] her mü’minin[inananın] imanı[İslâm'ın gerekli olan esaslarına inanması] ona bir saadet-i ebediyeyi[sonsuz bir mutluluk] kazandıracak, belki sümbül verecek[filizlenecek] ve o surette inkişaf edecek[açılıp,glişip,büyüyecek] diye haber verirler. Ve o küllî[umumi] ve pek çok meyvelerinden[neticelerinden] beş meyvesi, meyve-i Mirac[Mirac'ın faydalı neticeleri] olarak Otuz Birinci Sözün âhirinde[sonunda] ve beş meyvesi[neticesi] Yirmi Dördüncü Sözün Beşinci Dalında nümune[örnek] olarak yazılmış.

 

 

[*1]: Rahman:İster mü'min, ister kâfir; ister iyi isterse kötü olsun; rahmeti bütün herkese yayılan ve bütün yaratılmışların rızıklarını ve geçim şekillerini içine alan rahmetin sahibi Allah.Rahim:Çok merhametli, esirgeyen, koruyan, ahirette mümin kullarına keremiyle muamelede bulunacak olan Cenab-ı Hakk.

 

 

Devam edecek.104

 

 

 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.