[anadoluhaber] Asker, Terör, İktidar ve Devlet BAHÇELİ

ASKER, TERÖR, İKTİDAR ve Devlet BAHÇELİ

Mersin Burak Canlı

 

Neymiş bu işlerin üzerine topla tüfekle gidilmesi doğru olan şey değilmiş. Doğru. Bu halde Asker isteseydi bu işi hallederdi fikri neymiş yanlışmış. Doğru.

 

Yani şimdi geçmiş 25 yıl oluyordu 8,5 yıl da olması normaldir fikrinin savunuculuğunu yapanlar hiç mi düşünmezler.

 

Sevgili İktidarınızın hataları yerine Askere yüklenmek peki neden? Sen ekonomik şartları sağlamaktan ya yoksunsun ya da yapmıyorsun. Bu halde gördüğün iki üç Askerden bunun hesabını sormak karşında ki Terör Örgütlerinden bunun hesabını sormaya benzer.

 

Yukarıda ki cümlenin anlamı nedir? Anlam şudur. Terör Örgütleri ne için ne yaptığını bilmeden hareket etmektedirler. Suç onlarda da değildir. Suç düzendedir. Buna karşın onların ne için ne yaptıklarının onlara atlatmayanlar bizleriz. Hata bizlerdedir. Asker ise buna karşın kendisinin bildiği tek şeyi yapmaktan da öte hatalarıyla ve eksiklikleriyle canla başla çalışmıştır.

 

Bulunduğumuz nokta da Asker de hata aramak aynaya bakmamaya benzer. Dön git bir aynaya ve gerçek basiretsizliği gör. Evet, seni takiben de hepimiz suçluyuz.

 

Öldürmemek anlatılamamış bir gerçekliktir. Yok ederim. Yakarım. Ben güçlüyüm. Adamı mahfe derim. Sen bundan ibaretsin. Daha düne kadar kabadayı gibi meydanlarda tehditler savurmaktaydın. Değil on bir on iki yüz binler gitse gene de çıkacaksın meydanlara yok babam ben suçlu değilim sensin diyeceksin.

 

Siyasi yönde izlediğin politikaları iyi niyetli olarak uygulamaya başlamış bulunabilirsin. Tamam. Kabulüm. Lakin bizlere on birler olarak dönünce de lütfen ağzını açıp oraya buraya çamur atma.

 

Net ol. Açık ol. Ama gerçekçilikten sakın ödün verme. Bildiğini dile getir. Getirirken de tehdit etme. Zaman gözdağı verme zamanı değildir. Zaman kucaklama zamanıdır.

 

Söz konusu tüm bölgeler eksikliklerle yaşamına devam etmektedir. Eksiklikler giderilememiştir.

 

Şimdi sesleniyorum. Bağırıyorum. Çıkın sokaklara. Memleketin dört bir yanında eksilen manevi duygularımızı cesaretlendirin. Bizlere bütünlükten. Bizlere kardeşlikten bahsedin. Durmayın. Haykırın bir insanın önemini. Durmayın. Haykırın tüm kurumların dostça ve kardeşçe çalıştığını.

 

Sen ki ağlamaktasın. Ağlama. Sen ki suçlamaktasın. Suçlama. Zaman suçlama zamanı ağlama zamanı değildir. Zaman bütünlüklerin zaman iyiliklerin vurgulanma zamanıdır. Zaman senin zamanındır. Son zamanlarını gelecek zamanlara doğru ya uzatır ya da daha da kısaltırsın. Kalbimiz seni eleştirsek de seninledir. Sana kızsak da seninledir. Bil ki bağrımızda bulunan kalp Vatan ve İnsan diye atmaktadır. Mersin Burak Canlı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.