[anadoluhaber] Burak CANLI, Siyasi Parti Ve Milletvekili Adaylığı? Mersin İçel Burak Canlı

BURAK CANLI, SİYASİ PARTİ VE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI?

Mersin İçel Burak Canlı

 

Soruda soru ama. Burak Canlı hangi Siyasi Partiden Millet Vekili Adayı olacak?

Biliyorsunuz ki bir de aday adaylığı bulunmaktadır. Aday olamayacakların hepsi en azından aday dayı olayım diye kolları sıvamaktadır. Parti adaylığı kolay olmamaktadır. Neler gerektirmektedir neler.

 

Memleketimiz de pek çok Siyasi Parti bulunmasına rağmen Genel ve Yerel seçimlere girmeyi başarabilen Partiler bir elin parmaklarından çok daha da fazla bulunmamaktadır.

 

Şimdi kişi için aday olmayı bir kenara bırakın Partilerin seçime girebilmeleri dahi zordur. İlgi ve alaka göremeyen Siyasi Partiler karşılığında da parayı bulamamaktadırlar.

 

Bir de baraj sorunu bulunmaktadır. Önde ki engel barajdır. Yüzde on barajı aş aşabiliyorsan. Aşamazsın. Düzenin Partisi değilsindir. Düzen seni istememektedir. Sen düzene binlerce göz kırpmaktasındır. Oysa senin düzene değil düzenin sana göz kırpması gerekmektedir. İşte düzen budur.

 

Seçime gireceğini ilan eden Siyasi Partiler birbiri ardına güçlerini göstermeye başlarlar. Aday adayları da yavaş ve sakin bir şekil de sokulmaya başlarlar. Hatta aday adayları bir yere de değil birkaç yere göz kırparlar. Tamam, belki burada aday adaylarının kimlere göz kırptığının yanında bu sefer ve son olarak da Genel Başkanların kimlere göz kırpacağı önem taşımaktadır.

 

Diyelim ki verdin bağışını. Yaptın şovunu. Zaten kendini belli edersin. Gücüm bu dersin. Yalanlara ve rivayetlere Partilerin karnı toktur. Yok, benim oyum şu. Yok, benim adım şu. Parti bilir. Parti anlar. Senin kilonun kaç para edeceğini anlar. Yapılan geyik muhabbetlerinin sonucunda da kararlar verilir. Değişimler yapılır. Ve adaysındır. Ya da değilsindir.

 

Eğer adaysan. Bu sefer de hangi Partin ve sıran önem taşımaktadır. İktidarın Partisinden adaysan dahi sıran on ikiyse herkesin bildiğini sen de bilmektesindir. Ama olsun dersin. Adayım ve iktidarın yanındasın. Forsun vardır. Adın vardır. Lakin bir de üstüne barajı aşmak bir kenara yüzde biri dahi bulamayacak bir yerden adaysan işte bu böyle devam eder gider.

 

İnsanlarımız ve insanlar. Bir de Bağımsız Adaylarımız vardır. Bunların baraj sorunları bulunmamaktadır. Aralarda kaynar giderler. Halk kime göz kırpacaktır. Düzen kimi işaret etmektedir. Düzenin yeni adı kim olacaktır.

 

 Sandıktan ezilenlerin, sandıktan haksızlığa uğrayanların sevinebileceği bir isim çıkacak mıdır? Çıkması durumunda da o düzen mi olacaktır. Yoksa düzene baş mı kaldıracaktır. Eskiden bugüne başını kaldıranların başını keserler kuramı bu yüzyılda da gerçekliğini sürdürecek midir?

 

Buradan tüm aday ve aday adayı olacaklara sesleniyorum. Hesabınızı iyi yapın. Bulgur pirinç ve evdeki çarşıda ki hesap olayları gibi! Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.