[anadoluhaber] Haberleri maksatlı kullanmak

Haberleri maksatlı kullanmak

Bir yazar kendisi ile yaptığımız yazışmadaki yazısında

 

Mümin'liğin giyim kuşamla ilgili olmadığını ve insanların ahlaki

yönden örtünmelerinin dini açıdan onlara bir makam,statü

kazandırmadığı ve kazandırmaması gerektiği hele hele dini argümanların

siyaset kriteri ve siyasi makamlarda yükselme vesilesi yapılmaması

gerektiği inancındayım. Türban dahil hiçbir argümanın siyasi amblem,

siyasi flama yerine geçirilmesinin vebalinin de ne kadar büyük

olduğunun inancındayım.

 

Dedikten sonra, iki İslami kimlikle tanınan kişiye ait tecavüz haberlerini örnek vererek sistemin halkın yaşam tarzına müdahale etmesinin meşruiyetine gerekçe olabilecek bir şeyler yazanlara katılmış. Kendisinin görüşlerine demokrasi ve hukuku her halükarda savunan bir kişi olarak katılamıyorum. Sayın Yazar da bana İslami bir kimlik taşıdığı intibaı verdiği için, İslami açıdan da görüşlerinin yanlış olduğunu düşündüğümü yazmak durumundayım.

Sayın Yazar

Önce yukarıdaki sözlerinize katıldığımı ama bu sözlerin gerçeğin sadece yarısını ifade ediyor olması yüzünden diğer yarısını da eklemeyi zaruri görüyorum.

Yukarıdaki yazınız şöyle devam etmeli idi diye düşünüyorum.

 

Ve aynı şekilde kimsenin kendisinin veya eşinin başını açması, başını örtenlere nefretle yaklaşması, başı örtülülerin ve yakınlarının devletin tüm alanlarından kovulması için çalışması gayret göstermesi, devlet yetkisini bu yönde kullanması da bu gibi kendisine ait yaşam tarzını başkalarına dikta etmekte siyasi bir argüman olarak kullanmasına bazı işin uzmanı dil bilimcilerce Türkçeye tam anlamı ile çevrilmesine izin verilmeyen Laiklik gibi milli kültürümüzde tam ve doğru tek kelimelik bir karşılığı olmayan bir kelimenin keyiflerince anlam yüklenerek halkımız arasında bölünmeler yaratacak fitne çıkaracak şekilde kullanılmasına asla izin verilmemelidir. Ve yukarıdaki sayın yazarın açıkladığı kişilerinde benim yazdıklarımında devletin her kademesinde eşit muamele görmesi sağlanmalı ve devlet süre gelen vatandaşlar arası ayırıma derhal son vermelidir. Devletin kimsenin yaşam tarzını inanç ya da inançsızlığı sorgulama yanlış inançları düzetmek gibi bir görevi yoktur. Devlet yetkisini bu yönde esnetip kullanmaya çalışanlar cezalandırılması gereken bölücülerdir. Denilmesi gerekir.Devlet vatandaşları arasında sınıflandırma yapmaz ve her vatandaşa düşünceye ve dine yada dinsizliğe eşit mesafede durmak ve asla ayırım yapmamalıdır. Bu yönde yapılan 411 oy ile yapılan anayasa değişikliği maalesef bulundukları makamı asla hak etmeyen AYM si yargıçlarınca yetkilerini aşarak TBMM ne ve milletimizin tümüne başkaldırı sayılabilecek bir haksız kararla iptal edilerek Ülkemiz kaos hainde iç karışıklıklar içinde yerinde saymaya ve yok oluşa doğru sürüklemek isteyenlerin arzularına uygun bir karar vermiş ve ülkemizde milletimizede korkunç zararlar vermiştir.

   

Bu cevabınıza göre sadece bu cevabınızı dikkate alarak sizin hakkınızda hüküm verilecek olsa sanırım şöyle bir hükme varılırdı. Sizden iyi gazeteci olur ama iyi demokrat da, adil hukukçuda, iyi mümin de, iyi Müslüman da ya olmaz ya da, zor olur demek zorundayım. Bu sizin dindar ,Müslüman, Mümin, olmadığınız anlamına gelmez ama demokrasi kavramını doğru yorumladığınız anlamına da gelmez. Hukuk kavramını da yargı mevzuatı ile karıştırdığınız anlamına gelir. Bunlar insan  kemalatının eriştiği düzeye bağlı farklı alıgılamalara sebep olabilen bir durumdur.

İyi gazeteci olur çünkü gazetecilik de haber toplama tam bu yazınızdaki gibi yapılır. İyi gazetecilikte haber seçmekte kıstas şudur. Bir köpek bir adamı ısırırsa bu haber değildir. Ama bir adam bir köpeği ısırırsa bu haberdir. Sizin verdiğiniz örnekler ülkemizde adamın köpeği ısırması gibi binlerce olay içinde farklı olduğu için ve bazen de uydurma haber olarak maksatlı haberlerdir. Ama doğruda olsa nadir olay olduğu için kötü maksatlıda olsa haber niteliği taşır. Bu yüzden yazınızdaki dindar bilinenlere ait tecavüz örnekler haber değeri olan seçkilerdir. Ama yinede Hüseyin üzmezin 78 yaşında oluşu ve bırakın tecavüzü taciz etme kabiliyetinin olması için sadece Alzheimer yani bunak olması gerekir. Kaldı ki bir kızı taciz edipte, tecavüzden verilen cezalardan daha ağır bir cezaya çarptırılması da düşündürücüdür. Kendisinin daha önce Cumhuriyet gazetesi başyazarı olan kişiye kurşun sıkmaktan yedi yıl hapis yattığı ve bu tecavüz davasında yanına gelen tanımadığı bir kişinin kendisine, Biz Yahudiler eninde sonunda intikamımızı alırız sende ömrünün sonunu hapiste geçireceksin deyip uzaklaştığını. O sırala da bir anlam veremediğini söylediği bilinmektedir.

İyi Mümin ve Müslim olmaz, çünkü Mümin ve Müslümanlar asla kimsenin nasıl inandığına ve inancını nasıl yaşadığına karışmaya hakları olmadığını bilirler.(Bilmeyenlerde bilenlere sorup öğrenebilirler.

Bu yüzden karışanlara ve başkalarına sınırlamalar getiren inançlarına kâhyalık eden onların inanç ve yaşam tarzlarını zorla değiştirmeye kalkışan hödük ve hergelelere ve haksızlığa karşı çıkmanın farz olduğunu kendi içgüdülerinde de bilir ve bu tip pislik kişilere makam ve mevkileri CB, Başbakan, Bakan, General, Yüksek yargıç falan dahi olsalar ne olduklarına asla değer ve kıymet vermeden bu gibilerin aşağılık ve şerefsiz kişiler oldukları insanlığını kayıp etmemiş, insan denilen varlığın içgüdülerinde fark edebilecekleri kişilerdir. Mümin bu gibiler için insanın ve insanlığın düşmanıdır diyebilir. Gerekirse canlarını ortaya koyarak zalimlere zulmünü açıkça söylerler. Zulüm görenin dinli dinsiz başka dinli putperest olmasının hiç önemi yoktur. İnsanların inandıkları gibi yaşama hakları vardır ve bu onları mutlu yaşamalarının olmazsa olmazıdır. Devlet yetkisi kullananların insanları mutsuz etmek için değil mutlu etmek için çalışmaları gerekir. Bazıları kendi mutluluğu için başkalarının ezilmesinden, ağlatılmasından gözyaşlarından hoşlanacak kadar aşağılık mizaca sahip olabilirler. Devletin görevi onların bu aşırı isteklerine mani olmak mecburiyetine rağmen, eğer bazı korkuları varsa o korkularından da onları güvene kavuşturmak ve korumak görevi vardır.  Bu yüzden onların korktuklarına da zulüm etmeden onları koruyabileceğini de bilmelerini sağlamak mecburiyeti vardır. Devlet erki kullananlar eğer kurt ile kuzuyu aynı ortamda barış içinde ve bir birlerine zarar vermeden birini diğerine tercih etmeden sulh içinde yaşatmaları görevleridir. Bu görevi başaramayıp bir tarafı kayıranlarında derhal devletin çarklarından kovulmaları lazımdır. Bu şekilde düşünmek ve devleti bu mantıkla yönetmek ise müminin adalet ve imanının, Münkirin de(inançsızın) adaletinin tezahürüdür.
Şu anda bu zihniyet de pek çok ateist ve başka dinlere mensup kişiler ile Müslüman halkımızın kahir ekseriyeti anlayış birliğinde toplanmış ve toplanmaya da devam etmektedir.

Bu iyi gazetecilerin haber değeri olan verdiğiniz örnekler gibi nadir olayları öne çıkarıp popüler olmak yerine iyi mütefekkirlerin(vicdanlı düşünürlerin) düşüncelerinin ve önerdikleri çözümlerin daha fazla haber yapılmasına bağlıdır. Bu da artık internet gazeteciliği sayesinde hızla yaygınlaşmaktadır.

Hepimizin insanlığı barışa götürecek yollarda birleşip, devlet erki kullanan bazı ahlaksızların tüm iç savaş çıkarma gayretlerine rağmen, kavga çıkaracak konuları kaşımaktan sakınmamız lazımdır diye düşünüyorum. Bizler mümin kimdir, kâfir kimdir tartışması yaptıkça şer güçlerde bizi rahatça kapıştıracaktır. Kimsenin yaşam tazını inanarak ya da inanmadan sürdürdüğünü araştırmaya devlet dahil hiç kimsenin hakkı yoktur. Kendilerinde hak iddia edenler milletimizi bölmeye çalışanlar ile onların kullandığı ahmaklar ve hödüklerdir. Haber niteliği taşıyan nadir örneklerden hareketle halkın bir kısmına zulüm etmek ve diğer kısmını onlara düşman etmek için bu tip haberleri gerekçe yapmak ya da kışkırtıcı olarak kullanmaya hakkı da yetkisi de devlet dahil hiç kimsede yoktur. Olduğunu iddia edecekler aslında bir yetki gaspından ve devleti ele geçirip kendi çıkarlarına kullanmak isteyen asla saygıya değer olmayan yüksek makama çıkarılmış basit ya da halkımıza düşman fitne çıkarmak isteyen maksatlı kişilerdir.
Selamlarımla

A.D.Şimşek

 

 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.