[anadoluhaber] Kendi ülkesinde esir düşmüş milletiz(2)

Kendi ülkesinde esir düşmüş milletiz.

Başlıklı yazıma bir okur amacını tam anlayamadığım aşağıdaki paragrafı yazmış

cumhuriyet ve demokrasi insan kafasından sadır olduğu için vahye terstir ve bunlar küfür nizamlarıdır. bunlarla iştigal olup amel etmek haramdır.

islamda halkın yinetimi yoktur. hakkın yinetimi vardır. o da hilafettir...

 

Güzel söylüyorsunuz da, Osmanlının son iki yüz yıla yakın bölümünü de Allah adına yönetenler,  Müslüman olmuş gibi numara yapan Sabataist Yahudiler ile onların yoluna giden masonlar ve münafıklardı. Elbette her toplumda olduğu gibi onların arkasına takılmış yerli çıkarcılarda olacaktı. Millette onların Allah adına yönettiğini zannediyordu. Bu sahte Müslümanların emri ile savaşlarda öl deyince ölüyorlardı. Eğer Allah doğrudan yönetiyor olsa idi o askerlerin kendilerini düşmana satan ve kırdıran öldürten komutan ve paşalarını öldürmeleri ve Allahın yönetimini getirmeleri gerekirdi. Çünkü Allah insanlara akıl vermiş ve birde şeytan yaratıp bu şeytan sizin düşmanınızdır demişti. Ama onlar akıllarını kullanmak yerine sadece ulülemre(emir sahiplerine) itaat hükmünü dikkate alıyorlar yöneticilerini de kendileri gibi vatan için ölüme hazır kişiler zannediyorlardı. Hâlbuki Allah kuranda ulülemre itaat ediniz demiyor, sizden olan ulülemre itaat ediniz diyordu. Yani sizden gibi görünen ama size düşman olan Yahudi’ye Masona münafığa değil.

Peygamber efendimizin, nasılsanız öyle yönetilirsiniz dediğini duymadınız mı?

Allahın Adetullah(Allahın değişmez adetleri)  kanunları dediği kanunları vardır. Devlet erkanı da dâhil insanlara sonsuz güven o halkı ve ülkeyi yok olmaya götürür. İnsanlar ortak iradeyi bulacak sistemler bulmak zorundadırlar. Müslümanların da, büyük insan topluluğu halinde yaşayan diğer insanların da  ortak iradesi rüşveti alçaklığı haksızlığı zulmü kabul etmez. Kişi olarak yönelse bile toplum olarak kabul etmez. 

Gerçek bir demokrasi gerçek bir adaleti gerçekleştirmenin de şimdiye kadar keşfedilmiş en iyi yoludur. Adalet ile toplum ahlakı yumurta tavuk ilişkisi gibidir.

Biri olmayınca diğeri de ortadan kalkar.

Eskiden Cumhur kabileleri ve ya aşiretleri adına konuşan ve kendi kabilelerinde alınan kararı oy olarak getiren kabile ve aşiret liderleri tarafından şimdiki parlamentodaki gibi temsil edilirlerdi. İslam’ın başlangıcındaki danışma meclisi dahi eski geleneği değiştirdi ama kaldırmadı. Sonradan halkın çoğalıp bireyselleşmesi günümüz Cumhuriyetlerini meydana getirdi. Bildiğiniz gibi Cumhur=Halk ve Cumhuriyet=Halkın kendi iradesi ile kendisini yönetmesidir. Biz Müslümanlar Cumhuriyetten çekinmeyiz. Çünkü Peygamberimiz Ümmetim batılda ittifak etmezler demiştir. Adalet ve adaleti tevzi sistemi olan adil yargı daima gerçekleştirmek istediğimiz şeydir bu yüzden hukuk devletinden yanayız. (Hukuk=Haklar) Demokrasi ise zaten olması gerekendir. Kimsenin kimseye baskı yapamayacağı ve İslam’daki dinde zorlama yoktur kuralının açıklaması olan bir kelimedir. Nitekim Tüm cumhuriyet döneminde halk iyilerin önü kesildiğinden,ortaya çıkan imkânlar ölçüsünde kötüler arasından en az kötüyü, en isabetli şekilde seçmiş fakat devleti Orduyu Yargıyı, Medyayı, sermayeyi ele geçirmiş olan vatan millet düşmanları. İhanet odakları olan bazı şer güçler sürekli hileli yollar ile milli iradenin seçmek istediklerinin önünü keserek millet açısından sadece kötü seçeneklerin seçime girmesine izin verip buna rağmen seçtiklerini de sürekli engellemiş ve ehvenişer olarak(ehvenişer=kötülerin iyisi) seçtiklerinin de önünü kesmiş ülkemizi geri milletimizi ise yoksul ve yoksun bırakmışlardır. Bu yüzden dünyadaki büyük devletler arasındaki almamız gereken yeri başkalarının yardımına muhtaç olarak zorlukla yaşayan sömürge halinde kalmamıza sebep olmuşlardır.

A.D.Şimşek

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.