[anadoluhaber] Kurtlar Vadisi yüzünden ölüm ve Neden Haber Bültenlerinden Önce Genel İzleyici, 7+ ya da 13+ diye uyarı yok?!

Merhaba,

Geçen gün 8 yaşındaki Onur isimli minik Kurtlar Vadisi'ni izledi, yan odaya geçti, 6 yaşındaki kardeşine "bak kendimi boruya böyle asıyorum ve nasıl kurtuluyorum" dedi, ayağı kaydı ve vefat etti. Dizinin başında uyarı vardı, / yaş ve üzeri, korku ve şiddet uyarısı. Ama çocuk 8 yaşında, acaba özel bir durumu mu vardı? Yoksa 13+ mı denmesi gerekiyordu da "tenzilat" mı yapıldı? Aydın Doğan'ın gazeteleri aileyi suçladı--Vatan gazetesi bir hukukçunun söylediği "anne baba yargılanmalı" sözünü çok büyük puntolarla verdi. Peki eğitim ortalaması 5 yıl olan ülkemizde aileler ne denli bilinçli, bu konuda güvenilir? Çevremde yaptığım ufak çaplı bir araştırmada 38 yaşındaki üniversite mezunu bir baba bile 3,5 yaşındaki oğluna KVP'yi "gerçekleri bilsin diye" izlettiğini söyledi!!!

Sizce uzmanlar TV'de, özellikle de bazı haber bültenlerinde hayatın içindeki kavga ve şiddet haberlerinin bu denli yoğun verilmesine ne diyor? Eski Cumhurbaşkanının yakındaki inşaata tırmanmış muhabir tarafından evini röntgenleyerek çekilmiş "fanilalı" görüntüsünü tam YEDİ kere döndüren "habercilerin" acaba pazarcı esnafının iki haftada bir neredeyse düzenli olarak yaptıkları "rant kavgası"nı dakikalarca tekrar tekrar vermesine, yere düşen birinin yüzüne tekme atılmasını tam DOKUZ kez tekrar etmesini kanıksamalı mıyız? Acaba bu -onlara göre- olağanüstü haber değeri taşıyan ve her genç dimağa kazınması gereken görüntüleri 1-2 kez verseler haber bültenini dolduramayacaklarını mı düşünüyorlar? Oluşacak boşlukta dünya haberleri vermelerini yeğlemez misiniz? Türk Halkı bu dünyada yaşamıyor mu yoksa gerçek bir insanın bir başka gerçek insanın kafatasını çatlamasından zevk alan sadist/duyarsız caniler haline mi getiriliyoruz?

Benim önerilerim: Kurtlar Vadisi "özeti ve fragmanı da dahil" saat 22:00'den sonra yayınlanmalı. Haber bültenlerinin başına 7+ ya da 13+ gibi uyarı konmalı ya da rating uğruna şiddet propagandasına son verilmeli. Zaten bu en başında böyle olacaktı RTÜK'teki taslakta. Ama yandaşıyla candaşıyla tüm medya bir ses olup Ankara'da lobileri aracılığıyla "halka duyurmadan" ortalığı yıkınca son anda vazgeçilmiş. Sizin haberiniz var mıydı bundan? İsterseni akşam herhangi bir haber bülteninden önce dikkat edin ve görün uyarı var mı yok mu! Yazık..!

Son olarak beyinlerin henüz uyuşmadığı çağlarda yaşamış iki mütefekkirden özlü sözler:

Kör insan için, elmas da bir cam da...
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sayma...
Mevlana (ra)

Şeytanın sana düşman oluşu Allah'a yönelmen içindir.
Ataullah İskenderî

Saygılarımla,

Görkem İ. Ateş
http://www.gorkemates.com

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.