[anadoluhaber] SEHIT HABERLERI RUTIN HALE GELDI

         Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün “PKK baskınları hakkında” yapmış oldukları yazılı açıklamaları :
 
“Şehit Haberleri ve Sınırda Karakol basmalar Rutin hale geldi”
 
“250-300 kişilik PKK militanının sınırdan geçmesi ve bunun fark edilmemesi acziyettir. Bu nasıl bir sınırdır nasıl bir ülke savunmasıdır. Değil PKK militanının, 250-300 kişilik sade insanın sınırdan bu şekilde rahat geçebilmesi açıklanabilir bir durum değildir. Sınırların delik-deşik olduğu kanaati oluşuyor.
 
Öte yandan Türkiye’de terör riski olmayan ve polis ile denetlenebilen yerlerde neden askeri yığınak yapılıyor da, bu denli riskli olan ve baskın olacağı ortada olan yerlere ordunu yarısı kaydırılmıyor anlayamıyorum. Baskın olacağı belli, ihbarlar alınmış, olay medyaya bile yansımış. Bütün bunlara rağmen halen, tam eğitim almamış, 20 kişilik, 30 kişilik en fazlası 100 kişilik karakollar ile idare edilmeye çalışılıyor.
 
Ordumuzda asker sayısında ve techizat konusunda sıkıntı yok. Yeterli mühimmat da var. Riskin en fazla olduğu Irak sınırına neden ordunun çoğunluğu  kaydırılmıyor. Meselenin çözümüne kadar asker sayısının bölgede azami arttırılması lazım. Birliklerin de, herhangi bir saldırı karşısında birbirine 5 saat değil, 10 dakikalık mesafede kurulması lazım. Çatışma çıkınca en yakın karakoldan yardım 5 saat sonra gidiyor. Bu iş bu şekilde engellenmez, mevcut durumun caydırıcılığı da yok.
 
Ak Parti iktidarının “açılım merakının” neticesi ortada. Şehit haberleri ve sınırda karakol basmalar rutin hale geldi. Engellemeye yönelik ciddi bir çalışmanın da olmadığı görülüyor. Bu açılımlar ve rutin hale gelen şehit haberlerinin arkasında, vatandaşın bilinç altında “Yeter, engelleyemiyorsak masaya oturalım” fikri mi oluşturulmaya çalışılıyor insan şüphe ediyor. Bir türlü içeriği açıklanamayan “Açılım Projesinde” amaç bu mu?
 
İşin bir diğer ilginç yanı da saldırıların Barzani’nin Türkiye ziyaretinden sonraya denk gelmesi. Umarım tesadüftür ama, Barzani Türkiye’de kırmızı halı ile karşılanıyor, görüşmeler yapıyor, umduğunu bulamayıp ülkesine döndükten sonra bu saldırılar oluyor”

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.