[anadoluhaber] Terörün Ergenekoncu Yargısı

Hasan A. Evliya

22 Haziran 2010, 22:56

Hasan A. Evliya   |  

Terör olaylarına paralel gerçekleşen yüksek yargı arasında ki gizli kaset ses kayıtları arasında, salıverilen tutuklu sayısında ki artış, adeta bir sıkıştırma, cambaza bak durumu ortaya koymaktadır.

Terörün sahipleri Ergenekon (derin devlet) demokratikleşmekten rahatsızlık duydukları gerçektir. Dolayısıyla bütün terör örgütleriyle irtibatlı çatı örgüt olarak Ergenekon ve onun da en tepesinde Amerika-İsrail hattı var. Bugün terör olaylarının tarihçesine ve işlevselliklerine ve terörün amaçlarına bakınca görünen odur ki; bulanık hava oluşturmak ve malı götürmek, halkı bunaltmak ve darbeye zemin hazırlamak, yönetime el koymak böylece bu ülkenin önünü tıkamak istenmektedir.

Terörün azmasının tek nedeni Ergenekon sanıklarının salınması değil, onların tekrar kullanılarak tıpkı 28 Şubatta olduğu gibi iktidarı hizaya çakmak amaçlanmaktadır. Eski 1. Ordu komutanı Çetin Doğan salıverilmesinin ardından bu işi tertip edenlerin içeri girmesiyle sonuçlanacaktır derken bunu ona söyleyenlerin varlığına işaret etmiştir. Seyfi Oktay-Deniz Baykal görüşmeleri ve Seyfi Oktay’ın yargı üzerindeki etkisi, icraatları ve PKK’lı olaylara karışmış insanları koruması ve himaye etmesi, Uyuşturucu satıcılarına bile kol kanat germeleri hepsi basına yansımış ve milletimizin hafızasına kazınmıştır.

Cihaner’in salınması, Haberal’le ilgili karar, önce 14, sonra 12 kişinin salınması ve bunları salan hâkimin de, HSYK’ca yazın zorlama bir kararname ile atanan hâkimce yapılmasıyla ortaya çıkan, hukuka aykırı karar alınmaktadır.

Bütün yüksek yargının tepesinde olan ilişkiler yumağı içinde bakılınca terör dağda değil, bizzat milletin adalet duygusunun tepesinde beynine kurşun sıkanların PKK bağlantıları bilinen yargılar olduğu düşüncesidir.

Ülkemizi yöneten azınlıkların, Ergenekon içinde kümelendiklerini görüyoruz. Hukuksuzluk ve darbelerin arkasına, soygunların arkasında, ülkemizde ki demokratikleşme ve özgürlüklerin önünde engel olunmasında bu çevreleri görmekteyiz. Ayırımcılık, bölücülük ve halkımızın itilip kakılmasında büyük bir fonksiyon icra etmişlerdir.

Terörü azdıran teröristler değil, teröristleri de kullanan dış bağlantıların iç uzantılarıdır. Terör dağda değil; yargıdadır, siyasettedir, askerin içindedir. Terörü önlemenin yolu; terörün delillerini yok etmekle olacaktır.

Terör İsrail ve Amerika patentli iç ajanlarıyla gerçekleştirilmektedir. Ak Parti hükümetinin köşeye sıkıştırılmak istenmesi ve ipinin çekilmesi söz konusudur. Ak Partiyi silip terine CHP ve MHP koalisyonunun kurulması terörün ve destekçisi derin ve zinde güçlerin amacıdır. Türkiye’yi küçültmek ve tekrar söz dinler hale getirmek için, bir kamçı gibi acımasızca kullanılmaktadır.

Atılan bombalar ve verilen şehitlerle ülkenin gündeminden kaçırılan Ergenekon sanıklarının salınmasıdır. Kamuoyu bunu tartışamayacak, kendi acısıyla yoğrulacak, güvenliğinin derdine düşecektir. Terörün sonucu ve amacı ölüler ve şehitler değil, onların amacı kamuoyudur. Hedef toplumun psikolojisini istenilen kıvamda oluşturmak ve düşüncelerini istenilen biçimlendirmeye getirmektir.

Terör Ergenekon’u, Ergenekon terörü, Yargı Ergenekon’u, Ergenekon yargıyı kullanmaktadır. Bütün hepsini ve ülkeyi de yöneten de İsrail ve Amerika güdümünde ki ülkemizin kimliği kamuoyundan gizli Türk ismi almış azınlıklarıdır.

Mesele Türkiye’nin büyük olmasını önlemektir, lider değil, kukla bir rejimin devamıdır.

Terörün Ergenekoncu Yargısına dokunulmadıkça derin devlet bitmez. Terör de devam eder, halk olarak asla refahı, huzuru göremeyiz. Onun için Demokratik açılım ve anayasa değişiklikleri gerçekleştirilmelidir.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.