[anadoluhaber] ASYI MUSA DERSLERİ----93----"Kâinatta adem[yokluk] âlemleri hesabına çalışan şerirlerden[şer işleyenlerden] ve insî[insadan] ve cinnî[cinden] şeytanlardan kendinizi muhafaza ediniz" Peygamberimize ve ümmetine emrederek, her asra[yüz yıla] baktığı gibi, mânâ-yı işarîsiyle[işaret eden manalarıyla] bu acip[şaşırtıcı] asrımıza daha ziyade, belki zâhir[açık] bir tarzda bakar, Kur'ân'ın hizmetkârlarını istiâzeye[Allah'ın korumasına ve yardımına sığınmaya] dâvet eder.

93.ders.30.07.2010[cuma]

Asa-yı Musa
Birinci Kısım

Meyve Risalesi

                               On Birinci Mesele[11]

 

 

Hâtime

Gayet ehemmiyetli[önemli] bir nükte-i i'câziyeye[şaşırtan, âciz bırkan, mucizevî mana ihtiva eden söze ] dair, birden ihtiyarsız, mağripten[akşam] sonra kalbe ihtar edilen ve Sûre-i [Felak]1  ın zâhir[görünen] bir mu'cize-i gaybiyesini[gaybi mucizelerini] gösteren uzun bir hakikate kısa bir işarettir.

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ   مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ   وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَ   وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِى الْعُقَدِ   وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ 2

İşte, yalnız mânâ-yı işârî[işari mana ] cihetinde bu sûre-i azîme-i[bu büyük sure] hârika, "Kâinatta adem[yokluk] âlemleri hesabına çalışan şerirlerden[şer işleyenlerden] ve insî[insadan] ve cinnî[cinden] şeytanlardan kendinizi muhafaza ediniz" Peygamberimize ve ümmetine emrederek, her asra[yüz yıla] baktığı gibi, mânâ-yı işarîsiyle[işaret eden manalarıyla] bu acip[şaşırtıcı] asrımıza daha ziyade, belki zâhir[açık] bir tarzda bakar, Kur'ân'ın hizmetkârlarını istiâzeye[Allah'ın korumasına ve yardımına sığınmaya] dâvet eder. Bu mu'cize-i gaybiye[gaybi mucize], beş işaretle kısaca beyan edilecek. Şöyle ki:

Bu sûrenin herbir âyetinin mânâları[anlamları] çoktur. Yalnız mânâ-yı işarî[işaret eden manaları] ile, beş cümlesinde dört defaشَرِّ  kelimesini tekrar etmek ve kuvvetli münasebet-i mâneviye[manevi alaka] ile beraber dört tarzda bu asrın emsalsiz[benzersiz] dört dehşetli ve fırtınalı maddî ve mânevî şerlerine ve inkılâplarına[değişim, dönüşüm, Altüst olma, tersine dönme, Devrimlerine] ve mübarezelerine[Kavga, dövüşme, vuruşma, çatışmalarına] aynı tarihle parmak basmak ve mânen "Bunlardan çekininiz" emretmek, elbette Kur'ân'ın i'câzına yakışır bir irşad-ı gaybîdir[gaybi bir uyarıdır.].

 

 

 1-"De ki: Sığınırım sabahın Rabbine." Felâk Sûresi, 113:1.

 2-"Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. De ki: Sığınırım sabahın Rabbine. Yarattığı şeylerin şerrinden. Karanlığı çöktüğünde gecenin şerrinden. Düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden. Haset ettiğinde hasetçinin şerrinden." Felâk Sûresi, 113:1-5.

                                      

Devam edecek:111

 

 

Bu Sayfaya Yeni Notunuz

 

Kaydet

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.