[anadoluhaber] BASIN ACIKLAMASI

DOĞRU YOL PARTİSİ

Genel Merkezi

Hanımeli sok.No:47 Sıhhiye.Ankara
0 312 2310720 – 2310722

Genel Merkez

Basın Bülteni :                                                                                        27.07.2010

 

50.İl Teşkilatının kurulması sebebi ile Genel Merkezde yapılan DYP İl Başkanları Toplantısında gündeme gelen “TSK iç hizmet kanununun 35.maddesinin değiştirilmesi” hakkında, Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz’ün yapmış oldukları konuşmaları :

 

         “Kocaeli ve Gaziantep teşkilatları ile Yargıtay C.Başsavcılığında tescili tamamlanıp ilçeleriyle beraber kurulan  il teşkilat sayımız 50 olmuştur. Yıl sonuna kadar 81 il teşkilatımız tamamlanmış olacaktır. Gittiğimiz, sesimizi ulaştırabildiğimiz her yerde varız. Teşkilatlarımız kısa sürede diğer partilerden daha kolay kuruluyor. Bunun sebebi DYP’nin özlenmiş olmasındandır.

         Misyonumuz hiçbir zaman halk tarafından iktidardan indirilmedi. Hep cuntacıların yapmış oldukları darbeler ile iktidardan indirilmiştir. Bu askeri darbelerin açıklanan sembolik gerekçeleri hep TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35.maddesi olarak gösterilmiştir.

         Şimdi CHP bu 35.maddeyi değiştirelim diyor. Ne CHP’nin teklifi ne de darbeyi yapanların gerekçelerini 35.maddeye dayandırmaları ciddidir.

         CHP, zamanlama olarak halka şirin gözükmek istediği için bu konuyu gündeme getiriyor. Şimdi bu 35.maddeyi kaldırdığımız zaman, askeri darbelerin bu maddeye dayanağını ve gerekçesini kabul etmiş oluruz. Kanun ve Anayasa arasında çelişki olduğu zaman İç hizmet kanunu mu geçerlidir, Anayasa mı geçerlidir. Anayasa’da hükümetlerin nasıl değişeceği bellidir. İç Hizmet Kanunu’nda ne yazarsa yazsın, seçimle gelmiş bir hükümetin silah zoru ile değiştirilmesi zaten yanlıştır.

         Cuntaya hevesli olan ve aynı zamanda elinde silah bulunan güç darbe yapmak istediği zaman başka bir bahane de bulur. Bunu engellemenin yolu, halkın ve askerin demokrasi bilincinin geliştirilmesidir. Nitekim 1960 ve 1980’deki düşünceler yoktur. O zamanlar sessiz kalan vatandaş, şimdi tepkisini daha sert verebiliyor. 

         Darbeyi zorlaştıran ve yapılmasını engelleyen ; Anayasa’nın geçici maddeleri veya iç hizmet kanununun 35.maddesinin değişmesi değildir. Birinci derecede engelleyen demokrasi bilinci ve inancının artmasıdır, ikinci derecede engelleyen de internet ve teknolojidir.

         Bu bakımdan CHP’nin bu teklifini ciddiyetten uzak ve “Tiribüne oynama” olarak görüyorum”

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.