RE: [anadoluhaber] Sol Darbeleri Tartışıyor // Bülent ESİNOĞLU

YOKSA SENDE Mİ ERGENEKONCUSUN YA DA ERGENEKONUN AVUKATI O PERİNÇEK Kİ ABDULLAH ÖCALAN YAKALANMADAN ÖNCE KAMPLARDA ÖCALAN İLE PERİNÇEK'İN YAYINLANAN FOTOĞRAFLARINA NE DERSİN BEN BÜTÜN DARBELERE KARŞIYIM SENİN YAZINDA 27 MAYIS LAFI GEÇMİYOR BEN 27 MAYISA 12 MARTA 12 EYLÜLE 27 NİSANA 28 ŞUBATA KARŞIYIM O YÜZDEN REFERANDUMDA EVET DİYECEĞİM ACABA SEN 12 EYLÜL DE İŞKENCE ÇEKTİNMİ ZULÜM GÖRDÜNMÜ ZULÜM GÖRÜNLER İSTER SAĞCI İSTER SOLCU OLSUNLAR REFERANDUMDA EVET OYU VERECEKLERİNİ SÖYLÜYORLAR HADİ CANIM SENDE HEM PERİNÇEKİN NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL AMERİKAM AJANI OLMADIĞI NEREDEN BELLİ EĞER PERİNÇEK SOLCUYSA DEMMEKKİ TÜRKİYEDE SOLCU KALMAMIŞ DEMEKTİR TÜRKİYE DE EĞER SOLCULUK PERİNÇEKE KALDIYSA YANDIK DEMEKTİR
 

Date: Fri, 23 Jul 2010 21:55:26 +0300
Subject: [anadoluhaber] Sol Darbeleri Tartışıyor // Bülent ESİNOĞLU
From: kotanlartr@gmail.com



Bülent Esinoğlu <bulentesinoglu@gmail.com>
23 Tem 2010 21:45

Sol Darbeleri Tartışıyor

Bülent ESİNOĞLU

Ben tertibimi yapmışım, hedef kitlemin temsilcilerini kandırmak için kıvamına getirmişim. İşimi tam bitirmek üzereyim, geliyorsun bir laf ediyorsun, bütün emeklerim boşa gidiyor.

Pişmiş aşa soğuk su katmak işini anlatmaya çalışacağım.

Televizyonların referandumda evet-e ihtiyacı, AKP’nin evet-e ihtiyacından daha fazla. Bu çok doğal, sınıf çıkarları meselesi.

 Televizyonların yeni derdi şu; Eski solcuların referandumdaki oylarını  “evet-e” çevirmek. Bunun için de solcuların darbe karşıtlığından yararlanmak.

Adam 12 Mart ve 12 Eylül döneminde solcuymuş, ya da kendini solcu sanıyormuş ve olayların içinde şu veya bu şekilde yer almış. Bir iki sene de yatmış. Aradan otuz yıl geçmiş, darbelerdeki o solcu gitmiş yerine bambaşka birisi gelmiş.

Eski solcu, şimdinin çıkarcısı, ya da sahte solu televizyonda “sol darbeleri tartışıyor” programlarında boy gösteriyor.

Darbelerin nasıl olduğunu, hangi ihtiyaçtan doğduğunu, egemen sınıfların o günkü ihtiyaçlarının neyi gerektirdiğini anlatmaksızın, soyut bir darbe karşıtlığı ortaya konuyor.

Bizim oğlanları, kuklaları harekete geçiren emperyalizmin ve Amerika’nın o günkü ve bugünkü rolünü görmeksizin yapılan konuşmalar. Dedik ya, hedef kitle olan ve darbelerden mağdur olmuş olanlara evet dedirtmek.

İdeolojik temelden yoksun, kişinin psikolojik yapılanmasına yönelik bir çaba.

Şunu söylersem belki söylediklerim daha iyi anlaşılır. Bu tartışmalarda gerçek solu temsil edenler olsa çanım yanmaz.

Peki de, gerçek sol kim diye sorarsanız, hem darbeler döneminde, hem de şimdi ve hala emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı mücadele edenler derim.

Bir örnek her şeyi anlatmaya değer diye düşünürüm. Hem askeri darbelerden, hem de Recep Beyin sivil darbesinden mağdur olanlardır, gerçek mağdurlar.

Bir sol parti başkanı çıkıyor, adını ilk defa ekrandan öğreniyoruz. Öyle bir sol parti var mı yok mu bilmiyoruz. Sol adına konuşuyor.

Keşke konuştuğu sol olsa, darbelere karşı olmaktan yola çıkıp, AKP ile aynı çizgiye geliyorlar. Yani eşbaşkanın yanına yanaşıyorlar.

Diyeceksiniz ki, iyi de program yapımcı gerçek solcuyu ekrana getiremez ki, getirirse pişmiş aşa soğuk su katar. Adam o zaman da mücadele etmiş şimdi de mücadele ediyor. Yatmaksa oda yatmış, hatta hala yatmaya devam ediyor.

 Peki, konuşanlar kim?

Patronu program yapımcısına demiş ki, birkaç eski solcu getir, sol darbeleri tartışıyor diye program yap. Aman dikkat et, Perinçek gurubundan kimse olmasın, onlar gelirse, pişmiş aşa su katarlar.

Ne yapsın o da ekmek parası için kendine söyleneni yapıyor.

23.7.2010, bulentesinoglu@gmail.com

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.